Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

ASbud Česká Republika, s.r.o. – partner pro malé i velké firmy

Zveřejněno: 29. 8. 2012

Od poloviny roku 2011 působí na území České republiky a Slovenska společnost ASbud Česká Republika, součást holdingu ASbud. V nabídce společnosti je široký sortiment stavební, silniční a další techniky pro zpracování nerostů a kamene, betonárny a obalovny, finišery a pokladače betonu, transportní technika atd. Nejen nová, ale i použitá, se servisní historií. Jakákoli firma si může vybrat techniku odpovídající jejím potřebám a možnostem.

Holding ASbud zajišťuje prostřednictvím společnosti ASbud PL již téměř dvacet let v Polsku a na Ukrajině dodávky a servis stavební a silniční techniky. Svojí činností si vybudoval dominantní postavení a stal se generálním partnerem značek Ammann, Atlas, Terex, Elba, Intrame, Schwing Stetter, Tatra, Triman, Schäfer Technic, Power Curbers, Hydrema a Sumitomo.

Technika pro každou příležitost

Zákazník má na výběr mezi technikou renomovaných firem, které na českém trhu mají stabilní postavení, a mezi kvalitní technikou japonské a čínské provenience, která si svůj prostor na trhu postupně získává. Tomu odpovídá i finanční náročnost na její pořízení. Nabídku strojů a zařízení společnosti ASbud rozšiřuje pestrá nabídka použité techniky se zárukou a zajištěným servisem.

Servisní služby

Záruční i pozáruční servis zajišťuje prodejní a servisní síť, jejíž pracovníci jsou pravidelně proškolováni přímo u výrobců techniky či na centrále holdingu v Katovicích. Výjimkou nejsou ani operativní školení přímo v terénu, určená především pro uživatele techniky. Centrála v Katovicích poskytuje servisní, skladové a montážní zázemí, které umožňuje velmi rychle reagovat na potřeby a přání zákazníků. I dodávky náhradních a spotřebních dílů pro kompletní sortiment prodávané techniky jsou velmi pružné a nebrání zákazníkům ji plně využívat. Montáž a servis technologických celků, jako jsou obalovny INTRAME aj., zajišťuje specializovaný tým s dlouholetými zkušenostmi.

Stavební technika

ASbud zdůrazňuje a nabízí kompletní sortiment stavebních strojů americké společnosti TEREX – kolová rypadla, rypadlo-nakladače, pásové i kolové nakladače, mini i midi rypadla, grejdry, válce a dumpery. Od září 2012 se stává ASbud výhradním dovozcem této značky pro většinu území České republiky. Výrobky koncernu TEREX zahrnují mj. i dříve uváděné značky Schaeff, FERMEC či Benford.

TEREX je znám svou vynikající kvalitou, trvanlivostí a technickými para metry, které plně konkurují dalším „market leaderům” nebo je překonávají, přičemž řešení TEREX je u mnoha výrobkových řad zároveň i řešením ekonomickým.

Rypadlo-nakladač TLB840 Sideshift FC je jedním z nové řady, která zúročuje čtyřicetileté zkušenosti společnosti TEREX s vývojem a výrobou traktorbagrů. Modernímu konstrukčnímu řešení stroje odpovídá i motor Perkins se zvýšeným výkonem a nižšími emisemi a hlukem. Vyšší točivý moment, silnější brzdy, pohon všech kol přes manuální nebo automatickou převodovku, uzávěrky diferenciálů, zahnutý výložník i ovládání joystickem. To vše dává předpoklady pro efektivní práci při každodenním nasazení na staveništi.

ASbud provádí distribuci a servis jednak vlastními silami a dále pak prostřednictvím sítě autorizovaných prodejců, již jsou schopni rychle a úplně reagovat na potřeby zákazníků prakticky po celém území ČR. Seznam autorizovaných prodejců je dostupný na stránkách www.asbud.cz, sekce Kontakty.

Mimoto ASbud nabízí i kolové nakladače čínské značky Cheng Gong s užitečnou nosností 5 a 9 tun, vyráběné v kooperaci s firmou Kobelco a osazené motory Cummins a převody ZF.

Rypadlo-nakladač TLB840 Sideshift FC
Rypadlo-nakladač TLB840 Sideshift FC

Výroba a recyklace asfaltu

ASbud Česká Republika dodává exkluzivně na trzích ČR a SR obalovny společnosti INTRAME a ve spolupráci s ASbud PL zajišťuje jejich montáž a servis. Obalovny v mobilním, modulárním nebo stacionárním provedení mají hodinový výkon 80–350 t/h a mohou být ovládány manuálně i automaticky, případně i na dálku. INTRAME vyrábí i moderní recyklační zařízení, čímž uzavírá systém ekonomické přípravy živičné směsi.

Ultramobilní cyklická obalovna INTRAME UM-120 má nominální výkon 120 t/h a maximální 140 t/h. Mixer o kapacitě 1500 kg má průměr bubnu 1890 mm a délku bubnu 7315 mm. Přeprava je otázkou pouhých pěti nákladních vozů a samotná montáž na místě netrvá déle než deset dní.

INTRAME je synonymem kvalitního a zároveň cenově dostupného výrobku a zdárně tímto konkuruje renomovaným výrobcům jako je Ammann apod. V nabídce se nacházejí mimo nových i použité technologické celky se zárukou.

Ultramobilní cyklická obalovna INTRAME UM-120
Ultramobilní cyklická obalovna INTRAME UM-120

Silniční technika

Od roku 2011 zastupuje ASbud japonskou značku SUMITOMO ve střední Evropě. V nabídce je například špičkový model HA60C- 7CE, jehož unikátní konstrukce umožňuje pokládku asfaltu až do šířky šesti metrů bez nutnosti instalace přídavných bočních modulů, pouze využitím plně hydraulického bočního rozkladu stolu.

Tento stroj je možné si i výhodně zapůjčit či případně bezplatně vyzkoušet jeho přednosti přímo v praxi!

Testy stávajících uživatelů i zkušenosti význačných zákazníků (Skanska, COLAS) prokázaly, že řešení v této střední kategorii je jednoduše špičkové – jednak díky neuvěřitelné spotřebě stroje, která činí 3,5–6 litrů/mth (oproti běžným deseti a více u konkurence), dále pak výrazně zefektivněným nákladům přepravy (Sumitomo může být díky své hmotnosti 14 tun přepravováno na návěsu spolu s jedním válcem, tudíž odpadají extra náklady přepravy!) a v neposlední řadě i díky své rychlosti a výkonu.

Finišer HA60C-7CE japonské firmy SUMITOMO můžete bezplatně vyzkoušet při vaší práci stejně jako to udělala Skanska PL 19. července 2012. Pracovníci společnosti kladně zhodnotili schopnosti a ovladatelnost finišeru i kvalitu položené asfaltové vrstvy.

Pro pokládání betonu dováží ASbud pokladače Power Curbers Inc. (do šíře 5 m) a Power Pavers Inc. (šířka 3,6–9,7 m).

Finišer HA60C-7CE japonské firmy SUMITOMO
Finišer HA60C-7CE japonské firmy SUMITOMO

Doplňkový program

V nabídce firmy nalezne zákazník i menší stavební techniku (např. Belle) a plný sortiment náhradních dílů a zařízení nejen pro značku TEREX, ale i FERMEC, SCHAEFF, Ammann, Bobcat, VOLVO a Caterpillar.

Prodej a odkup použité techniky

Ve spolupráci s mateřskou firmou v Polsku zajišťuje ASbud Česká Republika prodej použitých strojů a jejich přímý výkup či protiúčet. Jedná se především o zánovní techniku značek Ammann, Terex, Bomag, Titan, Schwing Stetter a Bobcat.

Od září 2012 je společnost ASbud Česká Republika, s.r.o. a síť jejich autorizovaných dealerů ustanovena úplným a výhradním dovozcem výrobků TEREX Construction pro většinu území ČR.Více informací najdete na webových stránkách www.asbud.cz.

Autor: Ing. Petr Volf
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Pojízdné pístové kompresory z Chrástu. Nechyběly na žádné československé stavbě

Zveřejněno 27.3. Většinu své služby stály mimo pozornost jakýchkoliv nadšenců. Často zastrčené stranou někde v rohu staveniště. Je to pochopitelné – nejednalo se o působivé pohybující se siláky, kteří by zvedali těžká břemena či rozrývali nepoddajnou zeminu. Pokud… celý příspěvek

S-DEUTZ jste vždy o krok napřed. Ucelená nabídka služeb pro maximální péči o motor

Zveřejněno 25.3. Společnost DEUTZ AG, významný výrobce motorů přináší pro své stávající i potenciální zákazníky nové služby nesoucí název S-DEUTZ. Proč písmeno S na začátku? Protože jsou v něm zahrnuta hned tři anglická slova začínající na „S“ vystihující služby –… celý příspěvek

DEMTEC Service představuje automatické rychloupínací systémy OilQuick

Zveřejněno 22.3. Výměna mechanického a hydraulického příslušenství na stavební stroje nebyla snad nikdy jednoduší. Z pohodlí kabiny, s maximálním jištěním a doslova za pár vteřin zvládne průměrně zkušený strojník vyměnit pracovní nářadí na svém stroji. Společnost… celý příspěvek