Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Brněnská pobočka skupiny KUHN v Brně se otevřela

Zveřejněno: 14. 11. 2016

Brněnská pobočka skupiny KUHN se otevřela zákazníkům! Areál v průmyslové zóně Horní Heršpice, ve kterém budou sídlit společnosti KUHN-BOHEMIA (výhradní prodejce stavebních strojů Komatsu v ČR) a KUHN-MT (výhradní distributor automobilových hydraulických jeřábů Palfinger na českém trhu), se stává novým obchodním a servisním zázemím těchto společností pro jižní Moravu.

Pohled na nový areál v Horních Heršpicích

Pobočka vyrostla na pozemku o rozloze 13 000 m2. Zajímavostí je, že skupina KUHN jej koupila již před deseti lety. Stavbu ale odstartovala až na začátku roku 2015. Letos na jaře začala montáž a instalace technologií, kolaudace se pak uskutečnila v červnu. Celková výše investice přesahuje 75 miliónů korun, generálním dodavatelem stavby byla společnost Strabag.

Při práci se nám představil například inteligentní dozer KOMATSU 61EXi
Při práci se nám představil například inteligentní dozer KOMATSU 61EXi

Výborné umístění pobočky

Areál se nachází v průmyslové zóně v Horních Heršpicích a to nedaleko dálnic D1 a D2, které se v Horních Heršpicích kříží. Nabízí 1 170 m2 užitné plochy a nahrazuje dosavadní pronajímaný komplex ve Vídeňské ulici. Zákazníci zde naleznou komplexní služby na jednom místě – tedy prodej širokého sortimentu stavebních strojů značky Komatsu, nivelačních zařízení Topcon, příslušenství FRD, jeřábů Palfinger a odborný servis těchto strojů a zařízení včetně dodávek náhradních dílů.

Podoba brněnské pobočky je v souladu s architektonickou koncepcí poboček této velikosti ve skupině KUHN, kde hlavní roli hraje cílená přesná funkčnost a komplexnost. „Jedná se o velmi jednoduchou a účelnou budovu s osobitým architektonickým stylem Heinricha Jungwirtha, který je rodinným architektem majitele skupiny KUHN pana Güntera Kuhna,” uvedl ředitel společnosti KUHN-BOHEMIA Daniel Sys.

Podle jeho slov pracuje na pobočce v současné době 14 osob, postupně se počítá s rozšířením týmu až na plnou kapacitu 25 lidí. Obsazeny budou především technické pozice jako jsou mechanici a dispečeři.

Před slavnostním přestřižením pásky byl pro zúčastněné připraven zajímavý program
Před slavnostním přestřižením pásky byl pro zúčastněné připraven zajímavý program

Průběh slavnostního otevření

Slavnostního otevření pobočky, které se konalo na začátku října, se zúčastnila řada významných osobností. Mezi nimi nechyběl například zakladatel a majitel firmy KUHN pan Günther Kuhn a jeho synové Andreas a Stefan Kuhnovi, Ing. Daniel Sys, ředitel KUHN-BOHEMIA a.s. či Ing. Jaroslav Vaněk, jednatel společnosti KUHN - MT, s.r.o. Překladu se úspěšně zhostil Ing. Václav Mach, vedoucí obchodního oddělení KUHN - MT, s.r.o.

Slavnostního přestřižení pásky se chopili – zleva Daniel Sys, Andreas Kuhn, Jaroslav Vaněk a Günther Kuhn
Slavnostního přestřižení pásky se chopili – zleva Daniel Sys, Andreas Kuhn, Jaroslav Vaněk a Günther Kuhn

Pro zúčastněné byl připraven zajímavý doprovodný program, nechyběly ukázky strojů značky KOMATSU a Palfinger. Při této příležitosti například společnost KUHN-BOHEMIA a.s. darovala DUHA, z. ú. šek v hodnotě 50 000 Kč (peníze určené na programy integrace mentálně postižených lidí).

Za redakci časopisu děkujeme za pozvání.

Při této příležitosti společnost KUHN-BOHEMIA a.s. darovala šek v hodnotě 50 000 Kč
Při této příležitosti společnost KUHN-BOHEMIA a.s. darovala šek v hodnotě 50 000 Kč
Foto: Helena Hejhálková
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Pojízdné pístové kompresory z Chrástu. Nechyběly na žádné československé stavbě

Zveřejněno 27.3. Většinu své služby stály mimo pozornost jakýchkoliv nadšenců. Často zastrčené stranou někde v rohu staveniště. Je to pochopitelné – nejednalo se o působivé pohybující se siláky, kteří by zvedali těžká břemena či rozrývali nepoddajnou zeminu. Pokud… celý příspěvek

S-DEUTZ jste vždy o krok napřed. Ucelená nabídka služeb pro maximální péči o motor

Zveřejněno 25.3. Společnost DEUTZ AG, významný výrobce motorů přináší pro své stávající i potenciální zákazníky nové služby nesoucí název S-DEUTZ. Proč písmeno S na začátku? Protože jsou v něm zahrnuta hned tři anglická slova začínající na „S“ vystihující služby –… celý příspěvek

DEMTEC Service představuje automatické rychloupínací systémy OilQuick

Zveřejněno 22.3. Výměna mechanického a hydraulického příslušenství na stavební stroje nebyla snad nikdy jednoduší. Z pohodlí kabiny, s maximálním jištěním a doslova za pár vteřin zvládne průměrně zkušený strojník vyměnit pracovní nářadí na svém stroji. Společnost… celý příspěvek