Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Budoucí strojníci ze Střední školy technické v Praze 4 mají nové minirýpadlo

Zveřejněno: 18. 9. 2014

V rámci Dnů otevřených dveří pořádaných Střední školou technickou v Praze a souběžně probíhajících oslav k 60letému výročí jejího založení, bylo zástupci společnosti Zeppelin CZ do rukou učitelů slavnostně předáno pásové minirýpadlo Cat 301.6C. Pořízení stroje proběhlo za finančního přispění zmíněné společnosti Zeppelin CZ, která přispěla částkou 60 000 Kč, a několika dalších firem.

Minirýpadlo bylo předáno v pátek 20. června a od příštího školního roku bude sloužit k praktické výuce žáků studujících obor Strojník stavebních strojů. Doplní tak kolový smykem řízený nakladač a umožní seznámit se s údržbou a obsluhou pásového stroje. „Pokud našim studentům budeme schopni poskytnout výuku na kvalitním stroji, jímž Caterpillar bezesporu je, bude to jistě pozitivní fakt při jejich budoucím pracovním uplatnění,” řekl pro redakci časopisu pan Zdeněk Brzobohatý, jeden z odborných lektorů školy.

Učební obor Strojník stavebních strojů

Střední škola technická, v Praze 4 nabízí celou řadu čtyřletých studijních oborů zakončených maturitní zkouškou a tříletých učebních oborů se zaměřením na stavebnictví a strojnictví. Jako jediná škola v České republice nabízí tříletý učební obor Strojník stavebních strojů.

Absolventi tohoto oboru získají znalosti potřebné při obsluze strojů pro stavební a zemní práce nebo nákladních automobilů. Dále se naučí, jak provádět jejich montáže a demontáže, zajišťovat opravy a údržbu, měnit díly a funkční části či provádět seřízení strojů. Veškerá praktická výuka probíhá pod vedením zkušených lektorů. Součástí studia je získání strojnického průkazu a řidičského oprávnění pro skupinu T. Více informací o škole a otevíraných oborech najdete na stránkách www.zelenypruh.cz.

Pan Zdeněk Brzobohatý, jeden z odborných lektorů, za pákami minirýpadla Cat 301.6C
Pan Zdeněk Brzobohatý, jeden z odborných lektorů, za pákami minirýpadla Cat 301.6C
Petr Pluhař, manažer prodeje použitých strojů Zeppelin CZ, předává dárkový šek v hodnotě 60 000 Kč řediteli školy, Ing. Drahoslavu Matonohovi.
Petr Pluhař, manažer prodeje použitých strojů Zeppelin CZ, předává dárkový šek v hodnotě 60 000 Kč řediteli školy, Ing. Drahoslavu Matonohovi.

Zeppelin CZ s.r.o.

Společnost Zeppelin CZ s.r.o., součást skupiny Zeppelin a oficiální distributor strojů a zařízení Cat® pro Českou republiku, dodává na český trh širokou škálu stavebních, zemních, zemědělských a důlních strojů amerického výrobce Caterpillar. Je také dodavatelem komplexních energetických řešení a systémů od stejnojmenného výrobce.

V rámci svého působení podporuje vzdělávání budoucích strojníků a spolupracuje s několika středními školami. Manažer prodeje použitých strojů ve společnosti Zeppelin CZ, Petr Pluhař na to říká: „Dobře si uvědomujeme, jak důležité je dnes kvalitní vzdělávání mladých absolventů v technických oborech. Velmi oceňujeme, že je v českém školství instituce, která se v rámci specializovaného oboru systematicky věnuje přípravě na povolání strojníka stavebních strojů, a proto jsme se také rozhodli přispět na nákup výukového stroje Cat,” a dodává: „Žáci specializovaných technických oborů mají v Zeppelin CZ vždy dveře otevřené. Praktickou výuku v dílnách u nás absolvují nejen žáci Střední školy technické v Praze, ale i například Střední průmyslové školy v Táboře.

Více informací o společnosti Zeppelin CZ s.r.o. naleznete na webových stránkách www.zeppelin.cz.

Autor: Jiří Hejhálek
Foto: Věra Machková

Tématické tagy

Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek

Pojízdné pístové kompresory z Chrástu. Nechyběly na žádné československé stavbě

Zveřejněno 27.3. Většinu své služby stály mimo pozornost jakýchkoliv nadšenců. Často zastrčené stranou někde v rohu staveniště. Je to pochopitelné – nejednalo se o působivé pohybující se siláky, kteří by zvedali těžká břemena či rozrývali nepoddajnou zeminu. Pokud… celý příspěvek

S-DEUTZ jste vždy o krok napřed. Ucelená nabídka služeb pro maximální péči o motor

Zveřejněno 25.3. Společnost DEUTZ AG, významný výrobce motorů přináší pro své stávající i potenciální zákazníky nové služby nesoucí název S-DEUTZ. Proč písmeno S na začátku? Protože jsou v něm zahrnuta hned tři anglická slova začínající na „S“ vystihující služby –… celý příspěvek