Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Digitální váhy a vážící systémy TAMTRON s.r.o.

Zveřejněno: 16. 8. 2010

Společnost TAMTRON s.r.o. je přední výrobce a dodavatel širokého spektra digitálních vah a vážících systémů pro průmyslové vážení, využívajících nejmodernější technologie jak v oblasti vážení a identifikace (RFID), tak zpracování a on-line přenosu navážených údajů (GPRS).

Společnost byla založena v roce 1996 a s jejími váhami a vážícími aplikacemi se můžete setkat na téměř tisíci dodávkách a instalacích v České republice. TAMTRON nabízí konkrétní technická řešení vážících systémů, a to jak v oblasti technologického, tak úředně ověřitelného obchodního vážení dopravních prostředků a materiálů/produktů pro výrobní, těžební, úpravárenské, recyklační, zpracovatelské pracoviště, stavby atd.

Váhy pro kolové nakladače

Váhy TAMTRON patří k nejúspěšnějším produktům ve své kategorii, a to v evropském měřítku. Široká škála možností od technologického vážení pomocí jednoduchých modelů nebo naopak obchodní vážení s několika možnostmi přenosu dat (GPRS/GSM/modem/USB ....) představují ucelenou nabídku v oboru, která plně pokrývá veškeré provozní potřeby. V současné době obchodní partneři TAMTRONU v České republice provozují cca 230 nakladačových vah.


Váhy pro dumpery

Váhy TAMTRON DV jsou technologické měřidlo s přesností měření 1–2 %. Tento sofistikovaný vážní systém váží při nadzvednutí vany s převáženým materiálem, kdy už vana není v kontaktu s rámem dumperu a celá hmotnost spočívá na bodech vybavených tenzometrickými snímači.

Vážení je tedy umožněno kombinací ohybových a tlakových tenzometrických snímačů. Signály snímačů vyhodnocuje vážní jednotka v kabině. Pro zajištění co nejpřesnějších vážních výsledků je systém navíc vybaven automatickou libelou, která snímá příčný i podélný sklon dumperu ve chvíli vážení a zabezpečuje přepočítání výsledků vážení pro aktuální hodnotu náklonu.


Váhy pro pásová rýpadla

Váhy TAMTRON pro pásová rýpadla jsou vhodné pro všechna rýpadla s podkopovou lžící (kolové pouze při zapatkování). Jsou určeny k vážení sypkých materiálů a v rámci technologického vážení dosahují přesnosti ± 3 % z nakládané hmotnosti.

Vlastní proces vážení zajištují velmi odolná čidla, která snímají polohu ramene lžíce, propojená pomocí can-bus. Jedná se o progresivní příslušenství, neboť vážení výkonové parametry stroje nesníží a navíc je zajištěno přesné a ekonomické využití dopravních kapacit.

Váhu lze jednoduše doplnit o funkci přesného kopání, a to instalací dvou funkcí v jednom panelu. Přechod mezi moduly je pouze stiskem nastavené kombinace kláves.

Pasové váhy

Pasové váhy TAMTRON jsou vhodné pro všechny šířky pasů a vyžadují montážně odstávku pouze na 1 až 2 dny. Aplikace je jak technologická, tak i obchodní. Předností je přesnost ±0,5 až 1 % s jednoduchým můstkem a ±0,25 až 0,5 % s dvojitým můstkem. Uložení tenzometrických snímačů se automaticky přizpůsobuje každému dopravníku. Tím je eliminována nelinearita vznikající u pákových a torzních systémů, používaných některými výrobci.

Díky sumarizační paměti lze jednoduše sledovat výrobu za měsíc, kvartál nebo rok. Váha má samozřejmě také denní přehledy, ale i po jejich vymazání zůstane tato suma uložena v hlavní paměti pro další použití. Maximální možná hodnota je 92 mil. tun v paměti načteného materiálu. Optimální zatížení váhy pro nejlepší výsledky vážení je 25 % až 100% její kapacity. Standardem je bohatá nabídka příslušenství, plně vyhovující potřebám provozních podmínek na přenos a zpracování dat.


Palubní jeřábové váhy

Palubní jeřábové váhy TAMTRON TBS 200 slouží k efektivnímu naložení nákladního automobilu nebo vagónu bez nebezpečí přetížení. Jsou vhodné pro jeřáby s kabinou i bez kabiny. Přesnost váhy činí ±0,25–2 %.


Vážní snímač (važní link) je velice robustni, vyroben z jakostní oceli s tvrzeným povrchem. Tlakový tenzometrický snímač vážniho systému je bezpečně uložen, a tak chráněn proti poškození i v těch nejnáročnějších podmínkach. Modularita vážniho snímače dovoluje použití váhy TBS 200 na mnoha aplikacích a strojích. Jako jediný výrobek na trhu je též kompatibilní s tlumičem kyvu použivaným některými výrobci rotátorů.


Vážní link nové generace

Představením výše uvedených vah produktová skladba výrobního programu společnosti TAMTRON nekončí. Vedle tradičních výrobků jako jsou silniční a kolejové váhy (statické i dynamické) jsou v nabídce dále váhy jeřábové závěsné, jeřábové na hydraulické ruky, váhy na vysokozdvižné vozíky, plošinové, váhy pro speciální komunální vozidla, váhy na vážení sil, atd.

Autor: Jindřich Mareček BBA
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek