Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

FINLAY CZ – technologie pro 21. století

Zveřejněno: 25. 7. 2014

Počátkem května se konal v Mnichově veletrh IFAT, zaměřený na recyklaci a komunální odpad. A právě tento veletrh se stal místem světové premiéry evoluce třídiče FINLAY 883+ SPALECK.

Stroj byl předveden na volné ploše, kde byla prezentace třídění dřevní hmoty na hranici 3 mm! Obrovský zájem ze strany návštěvníků i ostatních vystavovatelů byl potvrzením toho, že nastoupená cesta je správná.

Třídič FINLAY 883+ SPALECK

Horní plocha zůstala v provedení 3-D roštu s okem 50 × 50 mm totožná s předchozím provedením, ale na spodní sítové ploše se odehrála velmi významná evoluce, která posouvá schopnosti tohoto unikátního stroje zase o kousek dál.

Především je spodní sítová plocha o 1,2 metru delší (což představuje další 4 řady sítových segmentů), takže celková délka je 4,8 m, ale především je rozdělena na dvě části s různým úhlem sklonu a hlavně různě nastaveným rozkmitem! První část má větší sklon a agresivnější charakteristiku pohybu. Tím je dosaženo výrazně lepšího rozdružení materiálu a výrazného třídicího efektu. Ve druhé části sítové plochy je sklon síta menší a charakteristika je mírně upravena tak, aby zde docházelo ke zklidnění a dotřídění materiálu.

Možná to zní na první poslech poměrně komplikovaně, ale v praxi to funguje geniálně jednoduše. Skvělou zprávou je také to, že spodní sítová plocha používá naprosto identické segmenty, jako původní model. Samozřejmě, že prodloužení spodní sítové plochy si vyžádalo úpravu konstrukce a pravdou je, že se v podstatě v případě nového FINLAY 883+ SPALECK (ale samozřejmě také standardní verze FINLAY 883+) jedná o nový typ a nejen o pouhou evoluci. Změn je na stroji požehnaně, nicméně prim zde hraje samozřejmě to nejdůležitější, a tím je srdce celého systému – třídicí skříň.

Třídění dřevní štěpky
Třídění dřevní štěpky
Třídič FINLAY 883 + SPALECK
Třídič FINLAY 883 + SPALECK
Nová třídicí skříň
Nová třídicí skříň

Prototyp třídiče FINLAY 693 SPALECK

Výbornou zprávou je také skutečnost, že prototyp zcela nového třídiče FINLAY 693 SPALECK, který nabídne obě! sítové plochy v provedení FLIP FLOW při rozměru 6,1 m × 1,52 m, je již zkompletován a zahájil testování, které bude probíhat nejprve v Belgii, Německu a posléze pravděpodobně také u nás v ČR. O průběhu testování vás budeme samozřejmě informovat, a pokud se podaří zorganizovat testování i u nás, nepochybně zorganizujeme pro vás den otevřených dveří spojený s prezentací tohoto jedinečného třídiče. Pokud vás tento stroj zaujal a máte zájem testovat jej přímo u vás na vašem materiálu, neváhejte nás kontaktovat a třeba tato akce může proběhnout právě u vás.

Flip Flow síto v akci
Flip Flow síto v akci

WESTERIA windshifter WS2

Na stánku našeho dalšího partnera společnosti WESTERIA, která se zabývá tříděním za pomoci vzduchu, byl prezentován inovovaný systém windshifter WS2.

Na základě zkušeností byl kompletně přepracován systém směrování vzduchu, jeho regulace a také umístění, sklon a rychlost podávacího dopravníku. Kromě toho se nabízí tato varianta ve stavebnicovém provedení tak, aby jeden stroj byl schopen vyhovět různým výkonovým požadavkům. Špičkový výkon tohoto zařízení může být až 400 m3/hod. Tato technologie najde uplatnění všude tam, kde je třeba separovat lehké, nebo chcete-li energeticky využitelné, odpady jako zpracování komunálního odpadu, separace dřeva při recyklaci stavebních odpadů, zpracování strusky ze spalovny, zpracování železného šrotu a mnohé další aplikace. K dispozici jsou provedení jak v semimobilním, tak plně mobilním provedení na pásovém podvozku.

Třídič WESTERIA AIRTRACK 2
Třídič WESTERIA AIRTRACK 2
Třídič WESTERIA windshifter WS 2 na veletrhu IFAT 2014
Třídič WESTERIA windshifter WS 2 na veletrhu IFAT 2014
Detailní pohled na třídič WESTERIA windshifter WS 2
Detailní pohled na třídič WESTERIA windshifter WS 2

Kromě výše uvedených třídičů je samozřejmě k dispozici široké spektrum třídičů, hrubotřídičů, čelisťových, odrazových a kuželových drtičů, pasové dopravníky na kolech i pásech, kompletní sortiment sprchovaných třídičů, dehydrátorů a praček a mnohé další. Pokud uvažujete o některé z uvedených technologií, neváhejte nás kontaktovat.

Autor: Ing. Tomáš Novák
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek