Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

Hiab Moffett přinesl na trh E-Series

Zveřejněno: 24. 9. 2013

Nová řada super tichých, elektrických závěsných vysokozdvižných vozíků Hiab Moffett E-SeriesTM Pro Future byla uvedena na trh. Nové modely nastavují nové standardy v umístění ekologicky zodpovědné technologie na zadní části nákladního vozu nebo závěsu, zatímco výrazně snižuje celkové náklady na vlastnictví.

Závěsný vysokozdvižný vozík Hiab Moffett E-Serie je určen je především pro nakládání a vykládání vozidel v noci v zastavěných oblastech při použití zaručené elektronické technologie k dosažení hlučnosti pod 60 dba. To je v rámci limitu stanoveného předpisy PIEK, které určují hladinu hluku pro fungování strojů v noci. Ty byly přijaty ve Velké Británii a jsou široce používány v Evropě. Hiab Moffett E-Series byl oceněn společností PIEK značkou QUIET za jeho přínos ke snížení hluku.

Vlastnosti nových vysokozdvižných vozíků

Spolu s flexibilitou a schopností poskytnout nakládku a vykládku kdekoli jsou klíčové další výhody těchto moderních elektrických vysokozdvižných vozíků – tichý provoz, žádné škodlivé emise, snížení provozních náklady, snížení celkových nákladů na vlastnictví a rychlé dobíjení pomocí vestavěné nabíječky.

Hiab Moffett E-Series se nabízí ve dvou modelech: E2 s nosností 1,2 tuny a E4 s nosností 2,0 tuny. Oba využívají nejnovější lithium-iontových baterií dodávajících sílu prostřednictvím programovatelných automatů AC, které přeměňují stejnosměrný proud na střídavý pro elektrické motory, které pohánějí kola, hydrauliku a řízení.

Hiab Moffett E4

Environmentálním přínosem vozíků Hiab Moffett E-Series je, že jsou zcela bez emisí. Ve srovnání s vysokozdvižnými vozíky se vznětovým motorem mohou operátoři, na základě současných cen paliva a servisních úkonů, očekávat významné úspory až 70 % provozních nákladů. Environmentální důsledky motorového oleje a filtrů a likvidace těchto položek jsou také odstraněny.

Více informací naleznete na stránkách: http://e-series.hiab.com/.

Autor: Ing. Jiří Vrkoč
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek