Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Hiab – součást světové špičky v oboru manipulační techniky

Zveřejněno: 15. 4. 2010

K prvnímu lednu 2010 společnost Hiab s.r.o. změnila své sídlo stejně tak jako svůj obchodní název. Od ledna sídlí společnost v Praze-Horních Počernicích a naleznete ji pod novým obchodním názvem Cargotec Czech Republic s.r.o. Ke změně jména došlo v rámci sjednocení názvů poboček působících v jednotlivých zemí celé Evropy i zámoří.

Nadnárodní korporace Cargotec je tvořena od roku 2008 třemi významnými společnostmi – Hiab, Kalmar a Mac Gregor, které zaujímají přední pozici na trhu v řešení manipulace s nákladem jak na souši, tak i na moři. Tímto se stává Cargotec největším světovým dodavatelem manipulační techniky. V roce 2009 dosáhla společnost Cargotec celkového obratu 2,6 miliard euro. Své zastoupení má ve více než 160 zemích světa a zaměstnává 9 500 pracovníků. Akcie třídy B firmy Cargotec jsou obchodovány na burze NASDAQ OMX v Helsinkách.

HIAB zaujímá globálně vedoucí pozici na trhu pro manipulaci s nákladem. Portfolio zákazníků, kteří využívají produkty HIAB, nalezneme např. ve stavebnictví, lesnictví, průmyslu, při nakládání s odpadem, recyklaci, u hasičských záchranných sborů či v armádě.


Produktová řada

Stavební nakládací jeřáby HIAB se vyrábí v několika kategoriích. Lehké jeřáby s pevným ramenem v rozmezí od 0,9–3,3 tm jsou pro svou nízkou hmotnost a vysokou spolehlivost oblíbeným produktem na malá vozidla. Další kategorií jsou lehké hydraulické jeřáby řady XS s nosností do 10 tm. Jeřáby střední třídy řady XS s nosností mezi 10–23 tm patří k nejvíce prodávané kategorii jeřábů na našem i světovém trhu. Nejvýkonnějšími jeřáby řady XS jsou stroje s nosností 23–100 tm. Tyto jeřáby jsou světovou špičkou pro svou přesnost a snadnost ovládání. Všechny hydraulické jeřáby HIAB řady XS jsou vybaveny nejmodernějšími ovládacími systémy s různými programy jako např. automatické zvýšení výkonu, automatické přepouštění oleje do nádrže, automatická regulace rychlosti či systém ochrany obsluhy. Je jen na zákazníkovi, co od svého stroje požaduje a jaký typ zařízení si zvolí.

Lesnické jeřáby LOGLIFT, které jsou na světovém trhu již 60 let, se vyznačují skandinávskou spolehlivostí a výkonností. Na trhu je celá řada různých typů Loglift. Na našem trhu jsou nejoblíbenější tzv. „zetkové ruce”. Loglifty řady Z se skládají do kompaktní velikosti a nezabírají mnoho prostoru.


Jeřáby JONSERED jsou určeny jak pro lesnictví, tak i pro práci v odpadovém hospodářství a recyklaci. Oproti Logliftům jsou jeřáby Jonsered vybaveny hydraulickými zámky, které zamezují samovolnému poklesu ramen. Tyto jeřáby jsou zkonstruovány pro extrémní zatížení ve zdvihové třídě H1 a ve skupině namáhání B4, což zajišťuje vysokou spolehlivost po mnoho pracovních cyklů.

Hákové nosiče MULTILIFT se vyrábějí v různých typech nosností od 2–32 tm. Jsou určeny pro různé typy nákladních vozů. Multilifty vyšších nosností mají v nabídce různé dodací funkce, např. snížení tření, volitelnou třetí rychlost nebo automatické sekvenční řízení. Všechny tyto funkce napomáhají k vyšší produktivitě práce a snadnější manipulaci stroje.

Manipulační závěsné vozíky MOFFETT nabízí revoluční řešení manipulace se zbožím. Díky tomu, že Moffett lze snadno během jedné minuty zavěsit či svěsit z jakéhokoliv nákladního vozidla, autodopravce se stává více samostatným při přepravě nákladu a tím může poskytnou kvalitní a širší služby zákazníkovi. Vozíky Moffett jsou vhodné do terénu, díky možnosti hydraulického pohonu všech tří kol. Další výhodou jsou otáčivá kola do stran, která dovolují přepravu dlouhého nákladu bokem a tím usnadňují manipulaci v průmyslových halách se současným maximálním využitím skladového prostoru.


Novinky u Hiabu

Jedním ze základních cílů společnosti Cargotec je vytvořit bezpečnější pracovní prostředí pro své zákazníky. Z tohoto důvodu společnost vyrábí v současné době všechny jeřáby Hiab v souladu s nejnovější směrnicí pro strojní zařízení, čímž zároveň posiluje svou roli průkopníka v tomto průmyslovém odvětví.

Cargotec, přední světový poskytovatel manipulačních zařízení, učinil významný krok směrem k vytvoření bezpečnějšího pracovního prostředí a zvýšení uživatelského komfortu zavedením strojní směrnice 2006/42 ES. Tato směrnice je platná ve všech zemích Evropské Unie (EU) a vstoupila v platnost dne 29. prosince 2009. Díky sofistikovanému řešení Hiab je nyní možné nalézt kombinaci nákladního automobilu a jeřábu se stabilizačními podpěrami kombinované ojedinělým způsobem tak, aby poskytovala ještě vyšší kapacitu v některých kritických pozicích ramene jeřábu, aniž by došlo ke snížení stability a bezpečnosti. Lze také například použít kratší a lehčí stabilizační podpěry při zachování maximální kapacity jeřábu. Toto vše je možné díky nové funkci proměnné sledování stability – jednoduše VSL.


Veškeré ostatní informace můžete nalézt na webových stránkách společnosti Cargotec, a to buď na www.hiab.com nebo na www.hiab.cz.

Autor: Žaneta Matraszek
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek