Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Hydrostaticky poháněný vozík firmy Jungheinrich je vítězem testu 2008

Zveřejněno: 19. 6. 2009

Hydrostaticky poháněný vysokozdvižný vozík se spalovacím motorem (VFG 425s-435s), který uvedla na trh firma Jungheinrich začátkem roku 2008, se na trhu nejen úspěšně etabloval, ale byl redakcí odborného časopisu „Logistikwelt“ zvolen za vítěze testu 2008.

Vozík typu VFG 425–435s může přepravovat až 3 500 kg a stohovat až do výšky 7,5 m. Tento velmi tichý moderní stroj má při náročném použití podstatně nižší spotřebu než ostatní vozíky ve stejné třídě a je díky velmi nízkým emisím šetrný k životnímu prostředí (podrobné informace naleznete v časopise Stavební technika č. 6/2007, str. 14–15, http://stavebni-technika.cz/c501.


Hydrostaticky poháněný vysokozdvižný vozík se spalovacím motorem VFG 425s-435s

Důkladné testy

Nezávislí profesionální řidiči z povolání prováděli důkladné testy vozíků od různých výrobců. K uskutečnění této testovací řady vybrala redakce vysokozdvižné vozíky z aktuální sériové výroby s klasickými zvedacími sloupy se stejnou třídou nosnosti od 2,0 do 3,5 tun.

Zhodnocení vozíků provedla prostřednictvím dotazníků a také na základě volných testovacích jízd s běžnými nosiči nákladu. Vysokozdvižné vozíky byly u této příležitosti podrobeny rozsáhlým testům, mimo jiné na jízdní vlastnosti, akceleraci, stabilitu jízdy a otřesy těla.


Pohled do kabiny vysokozdvižného vozíku

Pozitivní zpětná vazba

Marek Scheithauer, vedoucí produktového managementu a marketingu pro čelní vysokozdvižné vozíky se spalovacím motorem firmy Jungheinrich k ocenění řekl: „Velmi si vážíme takového vyznamenání, které je pro nás zároveň potvrzením pozitivní zpětné vazby, kterou jsme z trhu získali.

Společnost Jungheinrich patří v celosvětovém měřítku k předním poskytovatelům manipulačních vozíků, skladové techniky, logistických systémů a služeb pro kompletní vnitropodnikovou logistiku. Na trhu v ČR je firma Jungheinrich již deset let jedničkou na trhu.


Zleva Johann Haimerl, vedoucí výrobní linky EFG & VFG, Walter Dorsch, šéfredaktor odborného časopisu „Svět logistiky“ a Dr. Tobias Harzer, vedoucí řízení výroby a marketingu VFG
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek