Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

INTERFLON – nový koncept mazání Teflonem® Pokrok v údržbě stavebních strojů, který přináší značné úspory

Zveřejněno: 22. 1. 2013

V letošním třetím čísle časopisu jsme představili novou technologii mazání ­ Teflonem®, která se vymyká mnoha zažitým zvyklostem a standardním postupům. Jedná se o technologii INTERFLON založenou na skutečnosti, že teflon má nejmenší koeficient tření ze všech pevných látek.

INTERFLON využívá jako základ výhradně patentovaný Teflon®. Ten je před použitím v mazivech ještě speciálně upraven mikronizací a polarizací. Tato úprava teflonu je doposud v oblasti mazání jedinečná.

Originální technologie

Maziva INTERFLON mají díky použité technologii řadu vlastností, kterými se od běžně používaných maziv liší, včetně těch s teflonem. Vytvářejí stabilní mazací film silně repelentní vůči vodě, páře, kyselinám i zásadám. Maziva se nevymývají, vodu vypuzují a chrání mazanou plochu proti korozi. Neabsorbují, ale ani nepřitahují nečistoty, a proto netvoří brusnou pastu. U tuků zůstává prach na povrchu, není vtahován dovnitř a vytváří ochranný krunýř proti dalšímu znečištění. Oleje a tuky slouží pouze jako dopravce Teflonu® na mazané místo. Dokladem toho jsou např. oleje, které se po stabilizaci teflonového filmu odpaří.

Prodloužení mazacích intervalů

Výsledkem použití inteligentních maziv je zvýšení komfortu mazání a snížení provozních nákladů. Za nejvýznamnější naši klienti považují prodloužení mazacích intervalů (často až na 10ti až 30ti násobek), snížení spotřeby maziv na 5–7 % původní spotřeby. Velmi oceňují i možnost zredukovat počet druhů jednoúčelových maziv na jedno až dvě maziva.

Ve stavebnictví jsou z nabídky společnosti INTERFLON využívány zejména produkty:

  • Fin Grease MP 2/3 – víceúčelové mazivo pro vysoká zatížení a vysoké otáčky,
  • Fin Grease LS2 a LS 1/2 – víceúčelové mazivo ve dvou provedeních pro vysoká a rázová zatížení v nižších otáčkách lišící se nejnižší pracovní teplotou,
  • Posuďte sami

    Protože všechny úspory dosažené mazáním produkty INTERFLON jsou prokazatelné a měřitelné, uvádíme několik konkrétních referencí vytvořených na základě dlouhodobých měření a testů u našich klientů.

    Naši technologii jsme připraveni představit osobně přímo ve vašem provozu a doporučit výběr produktů včetně způsobu aplikace tak, aby jejich využití bylo pro vás co nejefektivnější. Máte-li zájem o návštěvu technického poradce, napište nám.

    Autor: Ivana Marešová
    Foto: Archiv firmy
    Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
    Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
     

    Nové

    Pojízdné pístové kompresory z Chrástu. Nechyběly na žádné československé stavbě

    Zveřejněno 27.3. Většinu své služby stály mimo pozornost jakýchkoliv nadšenců. Často zastrčené stranou někde v rohu staveniště. Je to pochopitelné – nejednalo se o působivé pohybující se siláky, kteří by zvedali těžká břemena či rozrývali nepoddajnou zeminu. Pokud… celý příspěvek

    S-DEUTZ jste vždy o krok napřed. Ucelená nabídka služeb pro maximální péči o motor

    Zveřejněno 25.3. Společnost DEUTZ AG, významný výrobce motorů přináší pro své stávající i potenciální zákazníky nové služby nesoucí název S-DEUTZ. Proč písmeno S na začátku? Protože jsou v něm zahrnuta hned tři anglická slova začínající na „S“ vystihující služby –… celý příspěvek

    DEMTEC Service představuje automatické rychloupínací systémy OilQuick

    Zveřejněno 22.3. Výměna mechanického a hydraulického příslušenství na stavební stroje nebyla snad nikdy jednoduší. Z pohodlí kabiny, s maximálním jištěním a doslova za pár vteřin zvládne průměrně zkušený strojník vyměnit pracovní nářadí na svém stroji. Společnost… celý příspěvek