Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Iveco představilo diesel-elektrický hybrid modelu Daily

Zveřejněno: 8. 10. 2008

Počátkem července představila společnost Iveco diesel-elektrické hybridy dodávky Daily, které rozšíří flotilu společnosti FedEx Express, světového lídra na poli expresní letecké přepravy, v italském Miláně a Turínu.

Symbolické předání klíčků od vozů se konalo v Miláně na pozadí monumentálního Palazzo Marino. Akce se zúčastnil Paolo Monferino, výkonný ředitel Iveco, který slavnostně předal klíčky Johnu Formisanovi, viceprezidentovi pro světová vozidla společnosti FedEx Express. Na akci byl přítomen i vládní zmocněnec pro mobilitu, dopravu a životní prostředí Milána Edoardo Croci.


Obr. 1: Slavnostní předání klíčů Johnu Formisanovi, viceprezidentovi pro světová vozidla společnosti FedEx Express

Úspora paliva a redukce emisí

Nejnovější generace hybridních technologií, již vyvinulo Iveco a představilo na Rai Motor Show v Amsterdamu vloni v říjnu, umožňuje až 30% úsporu paliva v městském provozu včetně odpovídající redukce emisí CO&sub2; oproti standardním vozidlům, čehož je docíleno chytrými kontrolními a řídicími systémy jako je Stop & Start, přepojení na elektrický modul a obnovení energie vynaložené na brzdění.

Flotila deseti hybridních vozů Daily, jež byly uvedeny do provozu na městských komunikacích v Miláně a Turíně, jsou primárně určeny k úspoře dieselového paliva kolem 6 000 litrů, s odpovídajícím snížením hodnot CO&sub2; kolem 15 tun v porovnání s vozidly na běžná paliva.

„Iveco,” říká Paolo Monferino: „je předurčeno k rozvoji těchto technologií a naše další kroky povedou k industrializaci výroby tak, aby tyto vozy byly cenově dostupnější pro naše zákazníky. Abychom mohli reagovat na rostoucí poptávku našich zákazníků, Iveco představí žádanou technologii pro veřejnost na konci roku 2009.”

Tato investice demonstruje dlouhodobý záměr společnosti FedEx pomáhat v dalším rozvoji hybridních elektrických vozidel napříč zeměkoulí a dokazuje, že tato technologie má komerční využití,” říká John Formisano, viceprezident pro světová vozidla společnosti FedEx Express.


Obr. 2: Deset hybridních vozů Daily bylo uvedeno do provozu na městských komunikacích v Miláně a Turíně

Kvalitní proškolení a další spolupráce

Navíc dodávky Iveco prokázaly, že jsou z důvodu jejich variability ideální pro komerční použití ve městech. Kurýři společnosti FedEx ocenili školení, které pro ně připravilo Iveco, jež jim ukázalo jednotlivé funkcionality vozu a jednoduchost používání hybridního pohonu vozů Daily.

Testovací fáze těchto vozů v Miláně je zatím v počátcích pro společnost FedEx, která aktivně s Iveco spolupracuje na vývoji této nové technologie.

Autor: Lucie Borovičková
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek