Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Kompletní řada strojů pro stavbu silnic

Zveřejněno: 7. 4. 2014

Společnost Ammann je výrobcem nabízejícím kompletní řadu výrobků na globálních trzích s ekologickými, bezpečnými a tržně orientovanými výrobky pro stavbu silnic. Společnost nyní řídí šestá generace, přičemž tato švýcarská rodinná společnost rozšiřuje své prodejní a servisní činnosti na zavedených trzích. Díky svému duchu inovace a podnikavosti společnost Ammann udržela své postavení na trhu po více než 145 let.

Společnost se soustředí na hutnicí stroje s motorizací Euro 3B (Tier 4) v segmentu těžkých válců „ride-on”, jakož i na obalovny asfaltových směsí pro vysoké podíly recyklovaného asfaltu. Ammann se zaměřuje na optimalizaci své přítomnosti na globální i lokální úrovni prostřednictvím standardizovaných výrobků, které jsou přizpůsobitelné tak, aby vyhovovaly potřebám každého konkrétního trhu. Nové organizace pro výrobu, prodej a servis nedávno založené v Latinské Americe, Indii, jihovýchodní Asii a Jižní Africe jasně podtrhují toto zaměření společnosti. Na řadě světových trhů je poptávka po jednoduchých, robustních a levných výrobcích.

Síla inovace a procesní know-how společnosti Ammann jsou na zavedených trzích proslulé. Nároky na použití recyklovaného asfaltu a přípustné emisní limity se mohou zvýšit v závislosti na daném trhu. V těchto případech společnost Ammann nabízí vhodná řešení v podobě nových tržně orientovaných koncepcí obaloven asfaltových směsí založených na vysokém podílu recyklovaného asfaltu. Společnost Ammann je také úspěšná v segmentu strojů s nejnovější měřicí a řídicí technologií spolu s uživatelsky orientovanými ovládacími prvky a konstrukcí kabiny. Tržně orientované technologie a pokročilá technologie výrobních procesů spolu s důrazem na místní produkci, prodej a servis činí ze společnosti Ammann spolehlivého partnera vstřícného vůči zákazníkům po celém světě.

Společnost Ammann je výrobcem nabízejícím kompletní řadu výrobků určených pro stavbu silnic
Společnost Ammann je výrobcem nabízejícím kompletní řadu výrobků určených pro stavbu silnic

Hutnicí stroje a finišery Ammann splňují nejpřísnější požadavky a normy

Minulý rok uvedla společnost Ammann na trh svůj zatím největší příspěvek v oblasti těžkých hutnicích strojů. Zavedení nejnovější technologie motoru v celé výrobní řadě válců „ride-on” bylo doprovázeno kompletní revizí celého sortimentu s ohledem na průmyslový design, ergonomii a ovládání. Všechny tahačové válce, pneumatické válce, kloubové tandemové válce a tandemové válce s pevným rámem jsou vybaveny motory Tier 4i Euro 3B nebo Tier 4 interim splňujícími nejpřísnější emisní normy a moderní požadavky kladené na ergonomii, bezpečnost a provozní účinnost. Ammann je jediným výrobcem na světě, který vybavuje válce střední třídy novými funkcemi, které byly doposud součástí jen velkých válců: ACEforce měření zhutnění a zařízení pro měření teploty. Nový válec s kloubovým rámem Rammax 1575 CI je protějškem osvědčeného příkopového válce Rammax 1585 se smykovým řízením. Tento výrobek podtrhuje pozici společnosti Ammann jako specialisty na příkopové válce a završuje nejkomplexnější program na světě nabízející obě koncepce řízení. Investice společnosti Ammann do nové řady finišerů vedly k potěšujícímu zvýšení podílu na trhu v různých regionech. Obvyklá vysoká kvalita, robustnost a spolehlivost výrobků Ammann.

Pěnový generátor Ammann

Pěnový generátor Ammann je ideálním doplňkem ke každé obalovně asfaltových směsí pro výrobu nízkoteplotního asfaltu.

Snížení výrobní teploty otevírá nové možnosti pro asfalt jako stavební materiál. Nižší náklady na energie a nižší emise jsou jen dvě z řady kladných vlastností asfaltu o nízké teplotě. Společnost Ammann vyvinula metodu vytváření pěny (Ammann Foam Method) ve spolupráci se zákazníky a laboratořemi.

Metoda je založena na pěnění bitumenu s vodou a používá se v našich šaržových i kontinuálních obalovnách. Technologie Ammann Foam funguje bez chemických přísad a může být dodatečně za nízkou cenu instalována na stávajících zařízeních.

Pěnový generátor Ammann
Pěnový generátor Ammann

Výhody na první pohled

  • Stejná kvalita jako horký asfalt,
  • nízká spotřeba energie,
  • nižší emise CO2 na tunu asfaltu,
  • méně emisí ze staveb silnic,
  • ideální doplněk k recyklovanému faltu,
  • perfektní mix asfaltu a kameniva,
  • pěnový generátor může být instalován v šaržových i kontinuálních obalovnách,
  • dodatečná montáž na stávající zařízení je možná.

Další informace jsou k dispozici na www.foamasphalt.info.

Kloubový tandemový válec na asfalt ARX 90

Kloubový tandemový válec na asfalt ARX 90 je globálním řešením pro hutnění asfaltu.

Ammann představí svůj vůbec první devítitunový válec s pevným rámem v rámci koncepce nové výrobní řady. Tento nový vývoj završuje nejkomplexnější program na trhu asfaltových válců a uvádí na trh nejdůležitější výrobek s ohledem na objem globálních aplikací. ARX 90 je k dispozici s motorizací Euro 3B (Tier 4i interim) a Tier 3A.

Celoprosklená panoramatická kabina poskytuje obsluze ideální výhled na pracovní plochu a běhouny válce v jakékoli pozici. Nová kabina zajišťuje obsluze nejvyšší pohodlí a bezpečnost a přehledně uspořádaný ovládací panel, který poskytuje obsluze intuitivní ovládání každé funkce. Hutnící a dokumentační systém Ammann ACEforce je k dispozici jako volitelné příslušenství pro ARX 90 a všechny další asfaltové válce s pevným rámem.

Systém poskytuje obsluze trvalý přehled o postupu prací na velkém displeji a umožňuje dokumentaci a předávání výsledků prostřednictvím portu USB a připojení GPS.

Kloubový tandemový válec ARX 90 Tier 4i
Kloubový tandemový válec ARX 90 Tier 4i

Technické údaje

  • Provozní hmotnost 9540 kg,
  • pracovní šířka 1680 mm,
  • statické lin. zatížení 29,1 kg/cm,
  • motor Deutz, TCD 3.6 L4; 74 kW.

Výhody na první pohled

  • Optimální výkon hutnění,
  • globální motorizační a provozní koncepce,
  • ideální ergonomický design,
  • bezpečný a efektivní provoz a servis.

Příkopový válec Rammax 1585 a 1575 s pevným rámem a smykovým řízením

Nový válec s kloubovým rámem Rammax 1575 CI je protějškem osvědčeného příkopového válce Rammax 1585 se smykovým řízením. Tento výrobek podtrhuje pozici společnosti Ammann jako specialisty na příkopové válce a završuje nejkomplexnější program na světě nabízející obě koncepce řízení.

Stroj 1575 je vybaven výkonným vodou chlazeným tříválcovým motorem Yanmar a splňuje veškeré požadavky na hutnící výkon a nabízí extrémní rychlosti stoupavosti a chodu vpřed. Nejnižší těžiště na trhu k dispozici a unikátní kloubový kyvadlový kloub činí ze stroje Rammax 1575 nepřekonatelný válec, pokud jde o pohodlí obsluhy a nejlepší nastavitelnou stabilitu v obtížném terénu. Válec Rammax 1585 se smykovým řízením je poháněn osvědčeným a odzkoušeným vznětovým motorem Hatz a stále má nejvyšší výkon zhutnění mezi všemi příkopovými válci na světě.

Je vždy připraven k použití díky unikátnímu solárnímu dálkovému ovládání pro oba modely Rammax 1575 a 1585. Osvědčená infračervená technologie byla výrazně vylepšena a stále nabízí nejvyšší standard bezpečnosti pro obsluhu a okolní pracoviště – tato koncepce řízení zvláště zaručuje nezbytný vizuální kontakt mezi obsluhou a strojem.

Příkopový válec Rammax 1575 CI s pevným rámem a smykovým řízením
Příkopový válec Rammax 1575 CI s pevným rámem a smykovým řízením

Technické údaje

Rammax 1575

  • Provozní hmotnost 1400/1450 kg,
  • pracovní šířka 640/850 mm,
  • motor 20,5/15,1 PS/kW.

Rammax 1585

  • Provozní hmotnost 1410/1480 kg,
  • pracovní šířka 630/850 mm,
  • motor 18,5/13,4 PS/kW.

Výhody na první pohled

  • Výkonný motor pro špičkový výkon řízení a hutnění,
  • nejnižší možné těžiště pro nejlepší jízdní vlastnosti a stoupavost,
  • nejlepší možný komfort obsluhy a bezpečnost díky moderní technologii využívající infračervené záření.
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek