Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Manipulační technika JCB

Zveřejněno: 25. 7. 2016

Teleskopické manipulátory JCB jsou vyhledávané kvůli své špičkové výkonnosti a produktivitě. Díky své vynikající manévrovatelnosti, zdvihací kapacitě a dosahu teleskopického výložníku si získaly velkou oblibu zejména v průmyslu, stavebnictví, odpadovém hospodářství a zemědělství. První teleskopický manipulátor model 250 vyrobila společnost JCB v roce 1977.

Teleskopické manipulátory JCB

LOADALL – výkonnost, síla a univerzálnost

JCB nabízí téměř 30 modelů teleskopických manipulátorů Loadall, od dvoutunových až po šestitunové s různými dosahy výložníku. Největší model 540-200 dosáhne až do úctyhodné vzdálenosti 20 metrů při nosnosti 4 tuny a s motorem o výkonu 93kW.

Výhled a bezpečnost

Všechny kabiny manipulátorů JCB Loadall vynikají bezkonkurenčním výhledem, prostorem, příkladnou ergonomií a komfortem. Práci operátora zpříjemňuje klimatizace, odpružené sedadlo, držák mobilu či láhev s nápojem. Kabina je jedna z největších ve své třídě a díky střešnímu oknu poskytuje výhled všemi směry a zvyšuje tak bezpečnost při práci.

Bez námahy a s vysokou produktivitou

Inteligentní seskupení ovládacích prvků na palubní desce usnadňují řidiči jeho činnost. Hydraulicky ovládací prvky převodovky a stabilizátoru jsou rozvrženy tak, aby zajistily rychlé, bezpečné a přesné ovládání.

Výjimečná ovladatelnost a snadná obsluha

Díky kompaktnímu podvozku se se strojem lehce manipuluje zejména v stísněných prostorech.

Loadall nabízí 3 režimy řízení: 2SW, 4SW a tzv. krabí chod. Volitelný patentovaný režim automatického řízení umožňuje jednoduché změny mezi třemi režimy bez vyrovnání kol. Některé manipulátory Loadall jsou navrženy se systémem SWAY využitelným pro práci v nerovném terénu.

Vysoký výkon s nízkou spotřebou

JCB manipulátory Loadall s motory JCB Dieselmax a JCB EcoMAX s výkonem 55–93 kW procházejí náročnými testy v délce až 110 000 hodin v 70 různých strojích v nejnáročnějších provozních podmínkách.

Výkonné a tiché motory bez použití filtru pevných částic DPF představují dlouhodobou finanční úsporu při údržbě a servisu. JCB Loadall nabízí různé druhy příslušenství od standardní lžíce se zuby nebo břity, průmyslové nebo pohyblivé paletizační vidle až po mechanický zametač. Příslušenství je navrženo a vyrobeno pouze z nejkvalitnějších komponentů s cílem zajistit spolehlivost a trvanlivost.

JCB na jaře tohoto roku oslavilo výrobu již DVOUSETTISÍCOVÉHO teleskopického manipulátoru Loadall.

Při příležitosti 40letého výročí JCB byl vyroben speciální model LOADALL 200 000, který byl k vidění letos v dubnu na veletrhu Bauma.

Teleskopické vozíky JCB – TELETRUK

TELETRUK – všestranný multi talent!

Teletruk je v každém ohledu výkonný a nad očekávání úsporný profesionál. Je všestranný, rychlý a schopný manipulovat s jakýmkoliv materiálem na malém prostoru. Udělá práci za pět různých strojů – vysokozdvižný vozík, smykem řízený nakladač, kompaktní teleskopický manipulátor, terénní VZV a kompaktní nakladač – přitom rychleji, bezpečněji a levněji! Náš multi-talent by neměl uniknout pozornosti podnikatelům, kterým záleží na vysoké produktivitě, nízkých provozních nákladech, flexibilitě, bezpečnosti a šetrnosti k životnímu prostředí.

JCB Teletruk ušetří až 30 % provozních nákladů a až 50 % nakládacího prostoru! Nakládku a vykládku nákladního vozu zvládne Teletruk pouze z jedné strany. Pomocí teleskopického ramene bez problému dosáhne ve výšce na zadní skladovací řadu se zbožím. Díky nižšímu počtu přepravních tras a kratším ujetým vzdálenostem šetří Teletruk čas, skladovací a manipulační prostor, palivo a tím i životní prostředí.

Všestranné použití JCB Teletruku!

Rovné a zpevněné povrchy průmyslových a logistických areálů zvládne Teletruk s pohonem jedné nápravy. Na sněhu a ledu v zimě, strmých rampách nebo nezpevněném terénu, tedy všude tam, kde se vysokozdvižný vozík rychle dostane na své hranice, dominuje JCB Teletruk se svým pohonem čtyř kol.

S Teletrukem pracujete bezpečněji! Z hlediska bezpečnosti a komfortu ovládání a manipulace s materiálem nabízí JCB mnoho výhod. Díky neomezenému výhledu vpřed a možnosti přiklápění vidlice budou vaši řidiči a náklad vždy v bezpečí.

Výkon umocněný širokým výběrem příslušenství!

  • Nosnost max. 3 500 kg při zdvihu až 5,15 m a předním dosahu až 3,32 m.
  • Výkon motoru 37 až 46 kW/49 až 62 PS.
  • Motor JCB-Kohler IIIB/Tier4F bez DPF a AdBlue vyniká nízkou spotřebou a snadnou údržbou.
  • Hydrostatický pohon pro přesné řízení a manipulaci.
  • Komfortní kabina s volitelnou klimatizací.
  • Rotace nosiče příslušenství až 111 stupňů.
  • Hydraulický rychloupínač pro přídavná zařízení: lžíce, čelisti, pozicionér vidlic, boční posuv, lžíce na pytle (Big-Bag) se sypkým materiálem.

Již 70 let inovace a nových technologií při výrobě strojů značky JCB!

Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek