Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

McCloskey a Portafill v Česku pod jednou střechou

Zveřejněno: 27. 6. 2016

Společnost INGES s.r.o. se sídlem v Praze zastupuje v Česku a na Slovensku od roku 2009 McCloskey International a od roku 2014 Portafill International. Firma využívá svých dvacetiletých zkušeností v oboru pro poskytování komplexních služeb jak v oblasti dodávek nových i použitých strojů z dílny svých partnerů, tak servisního zajištění a dodávek náhradních dílů pro všechny i dříve dodané stroje EXTEC.

Odrazový drtič McCloskey I44Rv2 – s recirkulační jednotkou

McCloskey International Ltd. projektuje a vyrábí inovativní mobilní drtiče a třídiče všech běžných typů, haldovací dopravníky a vrtné soupravy. Patří k nejdéle působícím firmám na trhu mobilních technologií pro prvotní zpracování nerostných surovin a recyklaci stavebních odpadů. Dnes je největším nezávislým výrobcem strojů ve své kategorii s výjimečným rozsahem modelů. Od roku 1985 vychází vstříc potřebám svých zákazníků výrobou spolehlivých robustních strojů, které se vyznačují vysokou produktivitou. Technologie McCloskey se uplatňují ve spoustě oborů jako příprava zemin, terénní úpravy, kompostování, zpracování a recyklace odpadů, výroba drtí a šterkopískových frakcí. Veškeré informace o výrobcích McCloskey a jejich aplikacích na www.mccloskeyinternational.com.

Hrubotřídič McCloskey R155
Hrubotřídič McCloskey R155

Mobilní dopravníky

Tak jako v minulosti i letos přináší McCloskey International inovace a nové výrobky, které reflektují nebývalý rozvoj společnosti v posledních letech. Některé z nich byly představeny na nedávno konané výstavě BAUMA 2016. Nejnovější člen rodiny mobilních dopravníků teleskopický SDX95 spojuje autonomní mobilitu s moderní pohonnou jednotkou a robustní konstrukci. Inovovaný mobilní dopravník ST80TF je určen především pro aplikace, kde standardní násypka nevyhovuje potřebě nakládání. Přepravní kapacita obou je až 750 tun/hod.

Haldovací dopravník McCloskey ST80TF
Haldovací dopravník McCloskey ST80TF

Mobilní třídiče a drtiče

R155 je dlouhodobě nejoblíbenější z výrobní řady hrubotřídičů především díky svému výkonu. Jeho inovovaná verze rozšířila skupinu mobilních třídičů McCloskey s duálním pohonem. Možnost volby pohonu diesel-motorem nebo elektromotory rozšiřuje možnosti nasazení stroje a optimalizace provozních nákladů.

Úpravami prošly i drtiče McCloskey, např. mobilní odrazový drtič s recirkulační jednotkou I44R. Inovace zasáhla především bočnice drticí komory, kde úpravy zvyšují tok materiálu, a vibrační stůl pod výstupem drtiče, kde se zvýšením amplitudy umožňuje rychlejší posun drti na hlavní dopravník. Výrobce tak reaguje na potřebu zvýšeného toku materiálu odpovídajícího vysokému výkonu drticí jednotky I44. Novinkou je i možnost duálního pohonu.

Autor: RNDr. Vladimír Lipovský
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek