Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 18.4. – svátek slaví Valérie

Mobilní odrazový drtič RM 100GO! v praxi

Zveřejněno: 28. 11. 2016

Společnost RUBBLE MASTER dodává na český a slovenský trh již téměř dvacet pět let výkonné drtiče a třídiče, které si poradí se stavební sutí, asfaltem, betonem, ale i přírodním kamenem, nebo uhlím. V roce 2012 byl představen veřejnosti nejvýkonnější mobilní odrazový drtič označený RM 100GO!. Od té doby je poptávka po tomto stroji veliká a nyní máme možnost zhodnotit tento drtič také v praxi samotnými zákazníky.

Tento odrazový drtič přináší výrazný pokrok ve velikosti zpracovaného materiálu a jednotné velikosti produkovaného zrna. Díky dálkovému ovládání, pásovému podvozku a technologii Release System na odstranění zablokování stiskem jediného tlačítka, stačí na bezpečné ovládání drtiče RM 100GO! jediný člověk.

Vlastnosti a použití

I přes svou hmotnost 29 tun a s výkonem drcení až 250 tun za hodinu je drtič připraven k použití ve velmi krátké době a může pracovat i v těžko dostupných místech nebo ve stísněných podmínkách. Díky svým kompaktním rozměrům šetří nemalé finanční prostředky související s náklady na jeho přepravu. Vedle menších drtičů RM 70GO! a RM 90GO! uzavírá kompletní řadu GO! mobilních drtičů s pásovým podvozkem a snadným ovládáním. Lze jej vybavit dalším příslušenstvím jako například magnetickým separátorem, bočním pásovým dopravníkem a třídičem nadsítného MS105GO!.

Důležitou součástí provozu drtičů je servis, na který klade firma velký důraz. Konstrukce RM 100GO! umožňuje přístup k pohonné jednotce ze tří stran, což zjednodušuje údržbu a tím také snižuje provozní náklady.

Nasazení v obtížných podmínkách a reference zákazníků

Nový drtič RM 100GO! již v praxi prokázal, že zvládne náročné úkoly. Ve vídeňské pánvi bylo zpracováno 24 000 tun štěrku o průměru 30–150 mm, který obsahoval až 90 % křemene. A to byla pro strojníky skutečná výzva! RUBBLE MASTER 100GO! to zvládl bravurně a hospodárně. „Bylo to poprvé, co jsem řídil tento drtič. Byl jsem velmi překvapen jednoduchou obsluhou. To jsem ani nepovažoval za možné,” svěřil se strojník.

Výsledný materiál o velikosti 0–32 mm, který byl zpracován průměrnou rychlostí 165 tun za hodinu, bude využit jako kamenivo ve stavebnictví.

Také na Slovensku ve společnosti Geomramor s.r.o. mají možnost vyzkoušet v náročném provozu drtič RM 100GO! a porovnat jeho práci s drtičem jiné značky, který používali. Své zkušenosti shrnul jeho majitel Slavomír Cimerman:

Spoločnosť Geomramor s.r.o. sa zaoberá ťažbou a spracovaním nerastov – výhradne vápenca s vysokým obsahom kremíka. Do roku 2013 nedisponovala žiadnou ťažobnou technológiou. Preto sme sa rozhodli zakúpiť mobilný čeľusťový drvič, ktorý sa ale v našich podmienkach neosvedčil. Nakoľko sa vykonávala do roku 2015 ťažba týmto mobilným čeľusťovým drvičom, ktorý sa využíval v oblasti lomu s väčším podielom hliny, bola práca s ním problémová. Preto sme prišli k myšlienke obnovy mobilného drviča a to RUBBLE MASTER RM 100GO!. Tento mobilný odrazový drvič nám ponúka širokú škálu mobilného drvenia rôznych stupňov, tvarov a objemov.

Nakoľko do roku 2015 sme boli výhradným dodávateľom monofrakcií 0/63 a 0/125, pre výstavbu rýchlostnej cesty R2 nám postačovalo mobilné čeľusťové zariadenie.

Práve tento zlom nastal výmenou stroja za odrazový drvič RM 100GO!, s ktorým naša spoločnosť môže byť konkurencieschopná nielen na trhu, ale svojou kvalitou výstupného materiálu je určená aj pre špeciálne odbery zákazníkov a to obaľovne bitumenových zmesí a betonárskych komodít. Drvič nám ponúka vysoko kvalitne opracovaný výstupný materiál. Práve preto myšlienka RUBBLE MASTER RM 100GO! nám ponúkla možnosť byť na trhu silným dodávateľom kvalitného drveného kameniva.

Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek