Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

Mycí zařízení pro kola a podvozky MobyDick

Zveřejněno: 29. 7. 2014

Znečištěné veřejné silnice jsou stále méně tolerovány jak veřejností, tak zákonodárci. Mycí zařízení kol a podvozků MobyDick od firmy FRUTIGER jsou známá již mnoho let po celém světě.

Při výjezdu nákladních vozidel a stavebních strojů ze stavenišť, skládek, lomů, průmyslových a recyklačních areálů přímo na veřejné komunikace mohou myčky kol a podvozků MobyDick zabránit jejich znečištění. Díky dlouholetým zkušenostem v této oblasti a více než 3 500 systémům instalovaným po celém světě, disponuje skupina FRUTIGER potřebným know-how při čištění stavebních strojů.

MobyDick je nejen název, ale spíše souhrn mnoha řešení vyvinutých v průběhu let. Tak, aby zařízení odpovídala co nejlépe podmínkám, problémům a požadavkům zákazníků, jsou rozdělena na tři základní řady MobyDick, a to TailorMade, ConLine a Demucking.

Řada TailorMade

MobyDick TailorMade (TM) se skládá z široké škály nabídky vysoce kvalitních plně pozinkovaných mycích zařízení. Vzhledem k mnoha možnostem a variantám pro optimální úpravu vody jsou tyto linky ideální pro odlišné a různorodé projekty. Díky široké škále ověřených řešení může tak být sestaveno mycí zařízení pro každého zákazníka na míru.

Myčku MobyDick TailorMade lze sestavit podle přání zákazníka
Myčku MobyDick TailorMade lze sestavit podle přání zákazníka

Řada ConLine

Modelová řada ConLine (CL) byla vyvinuta speciálně pro stavebnictví. Tato průjezdná mycí zařízení přesvědčují jak svou robustní a modulární konstrukcí, vysokou funkčností a stupněm mobility, tak rychlou a nekomplikovanou instalací. Jednou z největších výhod je možnost kdykoliv přestavět jednu modelovou variantu do jiné, považované v daném místě za vhodnější. Tak lze systém přizpůsobit pomocí převodních balíčků kdykoliv zcela odlišnému použití a prostředí. Rozšíření ze čtyř na osm metrů, dovybavení vynašečem kalů nebo mobilní použití je tak jednoduché a rychlé, a kdykoliv možné.

Průjezdné mycí zařízení ConLine bylo vyvinuto speciálně pro stavebnictví
Průjezdné mycí zařízení ConLine bylo vyvinuto speciálně pro stavebnictví

Řada Demucking

Modelová řada MobyDick Demucking (DL) slouží především k čištění kol, podvozků a řetězových pohonů stavebních vozidel (např. před opravou nebo údržbou). Během několika minut jsou automaticky odstraněny hrubé nečistoty. To, ve srovnání s konvenčními metodami, šetří velké množství vody, energie a zdlouhavou ruční práci. Demucking linky tedy významně přispívají k ochraně životního prostředí a zlepšení pracovních podmínek.

MobyDick Demucking slouží především k čištění kol, podvozků a pásových pohonů stavebních vozidel
MobyDick Demucking slouží především k čištění kol, podvozků a pásových pohonů stavebních vozidel

V kombinaci s bohatými zkušenostmi s využíváním mycího zařízení MobyDick po celém světě a třemi produkčními liniemi s mnoha možnostmi, jsou naší specialisté schopni vytvořit nabídku zákazníkům s nejlepším možným řešením každého problému. Více informací na internetových stránkách www.mobydick-cz.cz.

Autor: Ing. Lubomír Rathouský
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek