Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

NET a manipulátory značky MANITOU

Zveřejněno: 10. 9. 2008

Manipulátory značky MANITOU se stávají v ČR stále oblíbenější. O nich a o firmě NET spol. s r.o., která tuto značku v ČR výhradně zastupuje (stavebnictví a průmysl), jsme si povídali s Ondřejem Slavíkem, produktovým manažerem firmy.

Mohl byste nám říci, kterých veletrhů jste se v letošním roce zúčastnili, proč a které stroje jste zde představili?

Letos pro nás byla velmi důležitá účast na veletrhu IBF v Brně. V tříletém cyklu je zde k vidění to nejlepší z oblasti stavebních strojů, proto jsme si i tentokrát dali na naší expozici opravdu záležet. Velice kladně byla hodnocena široká paleta 22 vystavených strojů. Osobně mě pak potěšila především úspěšná středoevropská premiéra teleskopické plošiny 150 TP a manipulátoru s absolutně nejvyšším dosahem MRT 3050P.


Novinka Manitou 150 TP má proti konvenční nůžkové plošině – velkou výhodu – stranový dosah

Je některý stroj, který byste chtěl představit důkladněji?

V naší nabídce máme mnoho zajímavých strojů, ale představení si zaslouží dva manipulátory s unikátními vlastnostmi. Prvním je MRT3050P s otočnou věží a nejvyšším dosahem na světě (30 m). Jeho nosnost je až 12 tun, přičemž nejčastěji bývá používán s vidlemi (nosnost 5 t), jeřábovým navijákem (nosnost 12 t) nebo jako plošina s obrovským dosahem až 42 metrů.


Manipulátor s největším dosahem na světě MRT 3050p

Druhým jedinečným strojem pak je MT 1840P s pevným rámem, který vyniká velkou kompaktností a pohyblivostí. Jeho dosah 18 metrů je opět nejlepší hodnotou mezi manipulátory s pevným ramenem. Manipulátor je přitom velmi univerzální – používán je s vidlemi, lžící, plošinou či hákem, jeho maximální nosnost je 4 tuny.

Ve firmě máte řadu novinek. Mohl byste nám více říci o akci – Pronájem vrtacího zařízení?

Toto je další akce, která plní naši snahu o maximální službu zákazníkům. Díky podpoře výrobce VF Venieri, který je další námi zastupovanou značkou na českém a slovenském trhu, jsme mohli připravit nabídku krátkodobého pronájmu různých druhů adaptérů, kde vrtací zařízení jen jednou položkou z mnoha.

Většinu těchto aktuálních nabídek najdete na našem webu www.manitou.cz nebo www.venieri.cz.


K rypadlonakladači Venieri VF 133b si můžete zapůjčit – např. vrták

Dočetla jsem se, že významná těžařská společnost MND si vybrala manipulátor Manitou MT 732 k podpoře montáže nejmodernější vrtné soupravy v Evropě. Proč z Vašeho pohledu volila právě tento typ? Mohl byste nám přiblížit jeho technické parametry a přednosti ve srovnání s konkurencí (pokud nějaká je)?

Ano, Moravské naftové doly skutečně pro tuto činnost nasadily univerzální a odolné MT 732. Výhodou tohoto typu je jednoduchost konstrukce i ovládání, což z něj činí jeden z vůbec nejrozšířenějších a nejspolehlivějších strojů. Při dostatečné nosnosti 3,2 tuny a dosahu 7 metrů si stroje zachovávají nadstandardní rádius zatočení a malou délku. Celková konstrukce jim také uděluje 100procentní schopnosti v těžkém terénu. Mimořádnou univerzálnost zajišťuje paleta nejrůznějších adaptérů. Společnost MND používá: nakládací lžíci, vidle, drapák, podkopové rameno určené k míchání vyvrtané horniny a pracovní plošinu). Velmi výhodný je u tohoto modelu také poměr cena/výkon, což bylo také velmi důležité kritérium při rozhodování společnosti MND.


Manipulátor MT 732 a moderní vrtná souprava MND

Manitou MT 732 při manipulaci

Kde bychom mohli dále tento stroj vidět v ČR v nasazení?

V barvách MND se tento manipulátor pohybuje po celé Evropě. V České republice je k vidění v mnoha firmách. Sedmimetrové manipulátory Manitou jsou oblíbené na pilách, v teplárnách, v kovošrotech, u stavebních a montážních společností, u výrobců betonových prefabrikátů, ale i v dalších odvětvích.

Chystáte ještě v letošním roce nějakou zajímavou akci? Pokud ano, tak jakou a kde?

Opět chystáme podzimní předváděcí tour, o kterou je mezi zákazníky mimořádný zájem. Možnost vidět stroj v akci a vyzkoušet si ho je tím nejlepším seznámením. Přímo u zákazníka (v areálu nebo na stavbě) předvedeme stroje MT, MRT, plošiny ATJ, terénní vozíky Manitou nebo rypadlonakladače VF Venieri.


Manitou MRT 3050 unese pomocí jeřábového ramene až 12 tun

A jak se připravujete na veletrh INTERMAT, který proběhne v Paříži 20.–25. dubna 2009, v zemi, kde sídlí společnost MANITOU?

Světová akce číslo jedna bude plně v režii mateřské firmy, která připravuje velkolepou expozici. Vrcholem bude představení několika žhavých novinek. Už teď můžu prozradit, že to bude například výkonný manipulátor těžké řady MHT 10210 s nosností 21 t a dosahem 10 m a nebo další vylepšení řady manipulátorů s otočnou věží MRT.

Autor: Mgr. Helena Hejhálková
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek