Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Novinky Atlas Copco na EXPO Mokrá 2012

Zveřejněno: 27. 6. 2012

Společnost Atlas Copco je pravidelným účastníkem veletrhu EXPO Mokrá a každoročně přichází s něčím novým. V letošním roce představí zásadní novinku v oblasti vrtací technologie soupravu SmartROC T40 a řadu čtyř drticích lopat pro montáž na soupravu pro efektivní a ekonomickou recyklaci všech typů inertních materiálů.

Kromě těchto novinek však mohou návštěvníci shlédnout také další inovované vrtací soupravy ze sortimentu společnosti Atlas Copco, které se těší velké oblibě u zákazníků.

Vrtací souprava SmartROC T40

Příchod tohoto typu soupravy avizovala společnost od minulého léta, a tak na výstavě EXPO Mokrá bude možné si vrtací soupravu nejen prohlédnout, ale sledovat stroj v průběh vrtacích prací.

Souprava SmartROC T40 vychází koncepčně z nejrozšířenější řady „D”. Oproti této řadě je stroj vybaven silnějším vrtacím kladivem COP 2560 EX, které do současnosti bylo používáno na silnějších strojích řady „F” a které dosahuje vrtů o průměru 76 až 115 mm. Rovněž výkon kompresoru byl podstatně zvýšen.

V případě nové vrtací soupravy Smart ROC T40 firma zareagovala na vývoj světových cen ropy a připravila pro své zákazníky skutečně vhodné řešení. Novinka se může pochlubit extrémním snížením spotřeby nafty. Na základě výsledků testů firma očekává až 50% snížení spotřeby paliva oproti obdobným typům souprav. Stroj je vybaven novým motorem CAT C 7.1, novým vrtacím softwarem, satelitním snímáním vrtných dat a celou řadou technických vymožeností, které kladně ovlivňují každodenní nasazení stroje.

Snížení hluku

Jako volitelné vybavení pro vrtací soupravu SmartROC T40 je dodávána odhlučňovací sada, která přispívá k lepšímu pracovnímu prostředí a splňuje stále se zpřísňující předpisy týkající se hlučnosti vrtání. Tajemství nové sady spočívá v dvojité vrstvě materiálu pohlcujícího hluk ve spojení s vylepšenou hliníkovou skříní, která má vyšší odolnost vůči vibracím produkovaným vrtnou tyčí.

Kromě lepšího tlumení hluku je nová sada rovněž funkčnější než předchozí model. Má čtyři přístupová dvířka (pátá jsou zcela v horní části lafety). Stisknutím tlačítka lze naráz otevřít dvě z těchto dvířek pro přístup k manipulaci s tyčí, kontrolu spojovacích objímek či servis. Sada navíc dostála také vylepšení systému osvětlení.

Bez odhlučňovací sady činí specifická hladina hluku souprav SmartROC T40 při maximálním výkonu 127 dB(A). Nové funkce úspory energie této nové soupravy SmartROC dále snížily celkovou hlučnost, protože je poskytován pouze potřebný výkon. Po instalaci odhlučňovací sady bylo pomocí testů prokázáno snížení hladiny hluku na 115 dB(A). To zlepšuje pracovní prostředí na městských staveništích a splňuje současné a také budoucí požadavky na nízké hladiny hluku.

Drticí lopaty

Jak již bylo uvedeno dříve, Atlas Copco uvádí na trh také řadu čtyř hydraulických drticích lopat pro montáž na soupravu pro efektivní a ekonomickou recyklaci všech typů inertních materiálů na pracovišti. Zbytky asfaltu, kamení a betonu, ale i materiál z dolů a lomů, lze drtit a přímo použít na pracovišti nebo prodat jiné společnosti. Řada drticích lopat obsahuje čtyři typy o provozních hmotnostech v rozmezí 1 500 až 4 900 kg a je použitelná v kombinaci s libovolným rypadlem od 12 do 60 t.

Drticí lopaty pro připojení na nosič jsou reakcí na směrnici EU o správě odpadu, která do roku 2020 vyžaduje recyklaci 70 % stavebního a demoličního odpadu. Drticí lopaty společnosti Atlas Copco redukují množství potřebného vybavení na pracovišti a také náklady na přepravu a uskladnění materiálů. Lze je využít na všech pracovištích ve městech, zejména pak tam, kde je nedostatek prostoru.

Drticí lopaty vyžadují minimální údržbu a všechny důležité díly mají dlouhou životnost i při extrémní zátěži. U čelistí lopat, na které působí největší síly, byl použit koncept chytrého opotřebení dílů. Lze je zaměňovat, je možné vyměnit horní i spodní čelist a také je možné jednu čelist otočit o 180 ° a využívat tak i její zadní část.

Jak je vidět, firmě Atlas Copco se daří pokračovat ve svém předsevzetí: představit na každém veletrhu EXPO Mokrá minimálně jednu ze svých dalších novinek. Přijďte se podívat!

Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Pojízdné pístové kompresory z Chrástu. Nechyběly na žádné československé stavbě

Zveřejněno 27.3. Většinu své služby stály mimo pozornost jakýchkoliv nadšenců. Často zastrčené stranou někde v rohu staveniště. Je to pochopitelné – nejednalo se o působivé pohybující se siláky, kteří by zvedali těžká břemena či rozrývali nepoddajnou zeminu. Pokud… celý příspěvek

S-DEUTZ jste vždy o krok napřed. Ucelená nabídka služeb pro maximální péči o motor

Zveřejněno 25.3. Společnost DEUTZ AG, významný výrobce motorů přináší pro své stávající i potenciální zákazníky nové služby nesoucí název S-DEUTZ. Proč písmeno S na začátku? Protože jsou v něm zahrnuta hned tři anglická slova začínající na „S“ vystihující služby –… celý příspěvek

DEMTEC Service představuje automatické rychloupínací systémy OilQuick

Zveřejněno 22.3. Výměna mechanického a hydraulického příslušenství na stavební stroje nebyla snad nikdy jednoduší. Z pohodlí kabiny, s maximálním jištěním a doslova za pár vteřin zvládne průměrně zkušený strojník vyměnit pracovní nářadí na svém stroji. Společnost… celý příspěvek