Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Novinky Atlas Copco na veletrhu IBF 2008

Zveřejněno: 13. 4. 2008

Společnost Atlas Copco představila na veletrhu Bauma 2007 mnoho novinek z řady tichého demoličního zařízení. Většinu z nich si budou moci prohlédnout čeští zákazníci také na dubnovém veletrhu IBF v Brně.

Demoliční drtiče řady DP

Nová generace demoličních drtičů DP může být pro svoji univerzálnost použita jak pro primární, tak pro sekundární demolici. Použití těchto strojů je variabilní, ačkoli hlavní přednosti se využijí především pro primární demolici. DP drtiče mají přímé a široké čelisti, které společně s hydraulickou otočí umožňují efektivní využití pro demolici jak vertikálních, tak horizontálních betonových struktur.


Demoliční drtič DP 2800

Nová řada drtičů DP také nabízí nový koncept výměny opotřebovatelných součástí, jako jsou zuby, demoliční břity nebo drtící desky. Tyto součásti lze jednoduše a rychle vyměnit či obměnit přímo na pracovním místě a tím ušetřit drahocenný čas. V současné době řada DP obsahuje 2 typy – DP 2000 a DP 2800, které lze použít na nosičích od 18 do 38 tun.

Demoliční a sortýrovací drapáky MG

Nová řada demoličních a sortýrovacích drapáku MG obsahuje šest modelů, které lze použít pro nosiče od 5 do 50 tun. Díky jejich robustnímu designu mohou být drapáky použity nejenom pro klasické třídění a nakládání materiálu, ale také pro demoliční práce na zděných či dřevěných objektech.


Demoliční a sortýrovací drapák MG 1000

Standardně dodávaná 360° hydraulická otoč umožňuje rychlou a přesnou manipulaci, velké zavírací síly společně s vysokou nakládací kapacitou zaručují vysokou produktivitu práce.

Všechny hlavní části jsou vyrobeny z kvalitní oceli. Hydraulické válce jsou chráněny proti poškození, demoliční břity mohou být snadno otočeny či vyměněny, což zaručuje vysokou provozuschopnost stroje.

Hydraulické vibrační desky HC

Hydraulické vibrační desky HC slouží k efektivnímu a úspornému zhutňování příkopů, zeminy či svahů. Společnost Atlas Copco v nové řadě nabízí šest modelů desek, které mohou být použity na nosiče od 1 do 40 tun. Plocha hutnící desky se pohybuje od 0,16 do 0,74 m².


Hydraulická vybrační deska HC 2040

Pneumatická bourací kladiva TEX

Pneumatická bourací kladiva z nové řady prošla řadou inovací a změn. Nová řada kladiv pod typovým označením TEX 140 – 280 nahrazuje starší řadu kladiv označovanou TEX 14 – 28.

Nová řada bouracích kladiv zahrnuje osm typů kladiv ve váhovém rozpětí od 15 kg do 31 kg a v každé váhové kategorii budou dvě verze kladiv, s pevnou rukojetí a v dnešní době stále žádanější bourací kladiva s odpruženou rukojetí.

Tělo nového kladiva je vyrobeno technologií jednoho jediného odlití. Díky této technologii má kladivo štíhlejší design, nemá žádné šroubové spoje, proto je jednoduchá jeho údržba a zaručená vysoká spolehlivost.

Významnou inovací u nové řady kladiv je antivibrační systém, který výrazně snižuje stupeň vibrací ve třech osách oproti starší řadě. Další inovací je dvoukrokový spouštěč, který zjednodušuje uvedení kladiva do provozu a vylepšený integrovaný přimazávač na kladivu, který zaručuje správné mazání kladiva.


Inovovaný antivibrační systém výrazně snižuje stupeň vibrací ve třech osách

Pozvánka na veletrh

Společnost Atlas Copco s.r.o. zve všechny zájemce ve dnech 22. až 26. 4. 2008 na Stavební veletrhy do Brna, na volnou plochu R, do stánku č. 002, kde si budou moci prohlédnout nové řady tichého demoličního zařízení. Vybrané typy pneumatických bouracích kladiv si bude možné také vyzkoušet.

Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek