Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 5.5. – svátek slaví Klaudie

Novinky ze společnosti ČEMAT trading

Zveřejněno: 18. 12. 2012

Společnost ČEMAT trading, spol. s r.o. již patnáct let poskytuje na českém trhu produkty světové kvality. Zaměřuje se na oblast manipulační a stavební techniky, zejména pak na příslušenství k této technice. V posledních letech se její činnost rozšiřuje také na prodej kvalitních produktů pro stavební stroje, bagry a zemní techniku.

Na naše otázky, týkající se historie, současnosti i budoucnosti společnosti, odpovídal obchodní ředitel společnosti Ivo Kopečný.

Působíte na našem trhu již více než patnáct let. Můžete nám popsat počátky a následný rozvoj firmy?

Společnost ČEMAT trading, spol. s r.o. byla založena v roce 1997. Mezi první nabízené produkty naší společnosti se historicky řadí superelastické a vzdušnicové pneumatiky pro vysokozdvižné vozíky, pryžové pásy a katalyzátory. Tento stávající sortiment jsme v průběhu let doplnili o další produkty a služby, týkající se segmentu manipulační a stavební techniky. Níže uvedená časová osa zachycuje vývoj našeho portfolia:

  • 2000 – rozšíření sortimentu o přídavná zařízení pro vysokozdvižné vozíky,
  • 2001– zahájen prodej nosných vidlic pro vysokozdvižné vozíky,<0x000A>– založení sesterské firmy ČEMAT na Slovensku, která zde převzala dosavadní obchodní aktivity,
  • 2002 – zřízení pobočky včetně skladového areálu v Praze-Uhříněvsi,
  • 2003 – rozšíření sortimentu o sedačky určené pro vysokozdvižné vozíky a stavební stroje,
  • 2006 – rozšíření sortimentu o kola a kladky určené pro manipulační a průmyslové aplikace,
  • 2008 – doplnění nabídky v portfoliu pneumatik o OTR a EM pláště,
  • 2010 – zřízení služby mobilních montáží OTR pneu + půjčovny přídavných zařízení,
  • 2011 – otevření nového školicího centra v Bohumíně,
  • 2012 – získání exkluzivního zastoupení produktů nizozemského výrobce MSE-FORKS a výstavba skladového areálu v rámci BTS projektu (build-to-suit / výstavba na míru) v majetku společnosti ČEMAT.

Váš sortiment je opravdu široký. Na jaké produktové oblasti se zaměřujete a které výrobce zastupujete?

V průběhu 15letého působení v oblasti příslušenství k manipulační a stavební technice jsme získali výhradní zastoupení světových výrobců velmi uznávaných značek. Naše historicky nejstarší zastoupení máme se společností CAMOPLAST SOLIDEAL, kanadskou skupinou, která nabízí komplexní sortiment pneumatik pro manipulační a stavební sekci včetně pásů a systémů také pro agri odvětví. Z dalších značek mohu uvést výrobce MARANGONI, ATG, MAGNA TYRES, díky nimž nabízíme na trzích radiální, diagonální či bezdušové pneumatiky různých velikostí od malých pro vysokozdvižné vozíky až po OTR pneumatiky. V nabídce určené pro manipulaci se zbožím zastupujeme evropské výrobce MSE-FORKS, CASCADE a BOLZONI AURAMO, díky nimž nabízíme například nosné vidlice, zařízení pro bezpaletovou manipulaci, zvedací plošiny a řešení pro různé druhy manipulace, např. čelisti na bílou techniku, čelisti na balíky, na role aj.

Co patří ve vaší současné nabídce k nosným produktům a na co jste nejvíce pyšní?

K našim nosným produktům jednoznačně patří superelastická kola a stavební pneumatiky výrobce CAMOPLAST SOLIDEAL. V sortimentu pneumatik pro vysokozdvižné vozíky je v současnosti jedničkou na trhu poslední prémiová verze superelastického kola SOLIDEAL XTREME, která je vhodná vzhledem k poměru cena-výkon pro využití v tzv. fullservisových provozech. V rámci našich specializovaných služeb, jako jedna z mála společností na trhu nabízíme mobilní montáž OTR pneumatik, které jsme schopni zajistit přímo v místě zákazníka nebo na předem určené lokaci. Z našich obchodních výsledků dále vidíme rostoucí zájem týkající se možností pronájmu přídavných zařízení, která nabízíme v několika variantách, a naše flotila je připravena poskytnout své služby přes krátkodobý či dlouhodobý pronájem. V krátkodobém pronájmu si můžete zapůjčit zařízení i na pár hodin. Zařízení může tedy sloužit jako dočasná náhrada po dobu opravy zařízení nebo pro vykrytí potřeb provozu do dodání objednaného, nově vyrobeného zařízení. Dlouhodobým pronájmem si může uživatel vyřešit kompletní manipulaci pro daný projekt, v mnoha případech za podstatně nižší náklady než při nákupu. Naše společnost nabízí obě varianty včetně garanční záruky a pojištění.

Jaké další služby nabízíte?

Nabízíme, kromě produktů ve výhradním zastoupení, několik služeb přidané hodnoty, mezi které se řadí: MOBILNÍ MONTÁŽ A LISOVÁNÍ KOL A OBRUČÍ, vč. OTR PNEU, PLNĚNÍ PNEUMATIK, PRODLOUŽENÉ ZÁRUKY U PŘÍDAVNÝCH ZAŘÍZEN včetně MONTÁŽNÍCH A SERVISNÍCH SLUŽEB.

Montáže a lisování superelastických kol a plnopryžových obručí provádí servisní pracovníci díky flotile mobilních lisů přímo u zákazníků napříč Českou republikou a Slovenskem. Znamená to značnou časovou úsporu a minimální prostoje. V současné době disponujeme čtyřmi mobilními lisy, které pravidelně vyjíždějí ze základen v Praze-Uhříněvsi a Bohumíně. Provádíme externí montáže kol od velikosti 8” až po 20” u super elastických kol a veškerých rozměrů u plnopryžových obručí.

V sekci přídavných zařízení nabízíme záruční i pozáruční servis na nová zařízení, která máme v prodejní nabídce a také na naše repasovaná přídavná zařízení, jejichž široký sortiment je k dispozici k okamžitému zapůjčení z centrálního pražského skladu. Nabízíme zapůjčení i na pár hodin, včetně dovozu a montáže u zákazníka, nebo na předem určeném místě. Na starší přídavná zařízení nabízíme standardně garanci v délce šesti měsíců, kterou jsme však schopni ve spolupráci s pojišťovnou prodloužit na 12ti měsíční záruku, u nových zařízení ze standardních 12 měsíců prodloužíme až na 36 měsíců.

Plnění pneumatiky polyuretanovou hmotou RELY, využívají společnosti, které nechtějí opakovaně řešit problémy s defekty.

Montážní a servisní služby zajišťuje specializovaný tým našich mechaniků v rámci České republiky a Slovenska.

Stavíte v Bohumíně nové skladové a administrativní plochy. Čím jsou zajímavé?

Od 1. čtvrtletí 2013 budeme schopni nabídnout obchodním partnerům zcela nové skladové prostory včetně skladového vybavení s možností využívat také služeb našich pracovníků.

Plánovaný komplex zahrnuje skladové haly, výrobní plochy a administrativní budovy. Využitelná plocha nové haly o rozloze 4 500 m2 je ideálním řešením pro nájemce, kteří potřebují flexibilní řešení a služby. Naše společnost je nyní, právě v průběhu výstavby, schopna upravit areál dle požadavků nájemce.

Haly včetně nové administrativní budovy se nacházejí v areálu naší společnosti a lokace je ideálním místem pro všechny, kteří hledají distribuční místo v rámci střední Evropy. Areál se nachází přímo u sjezdu z dálnice vedoucí do Polska a Slovenska, v těsné blízkosti železničního terminálu a pouze 47 km od mezinárodního letiště Mošnov. Areál nabízí možnost rozšíření skladových ploch až do výše 11 000 m2.

Co je nového ve firmě a jaké novinky připravujete na příští rok?

Stále více obchodních partnerů volá po sjednocení podmínek a poskytování stejného portfolia produktů a služeb v zemích, které zastupujeme, a byl to jeden z aspektů, který nás vedl k rozhodnutí provést synchronizaci našich aktivit v České republice a na Slovensku. Jako jeden z prvních kroků, který by měl tento cíl významnou měrou podpořit, je získání zastoupení zmiňované kanadské skupiny také pro slovenský trh.

Jaké jsou plány a představy o dalším rozvoji firmy?

Vize naší společnosti zní: „Do roku 2015 se chceme stát jednou z nejvýznamnějších a nejvyhledávanějších firem v oblasti příslušenství k manipulační technice a stavebním strojům, progresivně a inovativně reagující na změny trhu, s majoritním tržním podílem u většiny našich produktů, na celém území české a slovenské republiky, s působností v rámci střední Evropy a dosahovat tak obratu min. 280 mil. korun ročně celkem v České republice a na Slovensku.

Vím, že v dnešní době jednoduché cesty neexistují, ale osobně věřím, že s týmem našich obchodních a produktových manažerů a dalších členů firmy naši vizi naplníme a jistě vám v průběhu roku 2013 přineseme další zajímavé informace o krocích a obchodních aktivitách společnosti ČEMAT trading.

Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m&sup2; byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek