Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Nový zubový systém ESCO ULTRALOK MINING®

Zveřejněno: 10. 12. 2014

Výrobky firmy ESCO mají důvěru uživatelů v těžebním průmyslu po celém světě pro neustálé zlepšování v oblasti výkonu a hospodárnosti provozu. Zvýšená produktivita, vyšší spolehlivost, bezpečnější a snazší výměna. To jsou opět hlavní přednosti zcela nového systému zubů pro lomy a těžbu ULTRALOK MINING®.

ULTRALOK MINING® navazuje na úspěch menší produktové řady ULTRALOK® používané ve stavebním průmyslu a je určen pro velká hydraulická rýpadla, nakladače a lanové bagry. Je vyvinut pro delší životnost, větší efektivitu a snížení nároků na údržbu. Nahrazuje zubové systémy Super V® a SV2®, dosahuje ještě vyšší produktivity prostřednictvím proudnicového profilu a tvaru hrotů zubů vyvinutého pro snadné vnikání do materiálu. Množství otěruvzdorného materiálu bylo zvětšeno a strategicky rozmístěno za účelem prodloužení životnosti a snížení nároků na údržbu. Výhodou je nový uzamykací mechanismus, který ve srovnání s používáním běžného ručního nářadí zaručuje větší spolehlivost a umožňuje mnohem snadnější a bezpečnější výměnu zubu bez použití kladiva. Používání nového ULTRALOK MINING® pomáhá zlepšit bezpečnost práce a produktivitu. Níže jsou jednotlivé vlastnosti rozebrány.

Zubový systém Ultralok Mining<sup>&reg;</sup>
Zubový systém Ultralok Mining<sup>&reg;</sup>

Vyšší výkon

Vyšší výkon systému je založen především na proudnicovém profilu a optimalizovaném tvaru zubů pro zlepšení toku materiálu a zlepšené pronikavosti až o 6 % ve srovnání s SV2®. Dále je pak přidáno až o 4 % více otěruvzdorného materiálu, který poskytuje průměrně o 7 % vyšší využitelnosti kovu ve srovnání s SV2®.

Vyšší spolehlivost

Je zde silnější a mnohem spolehlivější zamykací mechanismus umožňující okamžité zvýšení doby provozuschopnosti. O 23 % zvětšené styčné plochy nosu adapteru oproti SV2® jsou mnohem odolnější, díky čemuž pak zubový systém lépe snáší nárazy a síly působící z různých stran při kopání či rýpání.

Bezpečnější a jednodušší výměna

Integrovaný uzamykací systém (pojistka) vylučuje pochybení při objednání, přepravě či nesprávnou instalaci. „Bezkladivový” uzamykací mechanismus je založen na jednoduché manipulaci a to pouze za pomoci standardního ručního nářadí.

Nástroj k ovládání pojistky je kratší ve srovnání s nářadím pro odemykání systému SV2®, což nevyžaduje tolik úsilí při kratším pohybu ramene. K dispozici jsou i mechanicky bez kladiva připojitelné adaptéry speciálně na břity Esco Whisler Plus®.

Nižší náklady na provoz

Integrovaná pojistka pro snížení stavu skladu. Není potřeba používat speciální nářadí při výměně zubů, stačí běžně dostupný klíč s ráčnou. Pevná mechanická montáž při použití Wishler Plus® adapterů snižuje náklady na údržbu během výměny a opravy břitu.

Při výměně zubu je samozřejmě vždy nutné používat přilbu, rukavice, pracovní obuv, ochranné brýle. Musí se udržovat dostatečná vzdálenost, aby nedošlo ke zranění. Před výměnou je také nutné odstranění všech nečistot či uvolnění nabaleného materiálu.

Předchozí systémy

Pro úplnost jsou přiloženy informace i o úspěšných předchůdcích nového systému, které je stále možné viddět při tvrdé denní práci na mnoha rýpadlech od velikosti 60 tun výše a velkých kolových nakladačích:

SV2®

Zubový systém SV2® poskytuje optimální výkon v různých podmínkách. Kromě zvýšení produktivity a spolehlivosti systému oceňují uživatelé zubového systému SV2® navýšení bezpečnosti díky jeho sytému uzamykání bez nutnosti použít kladivo. Odlitek z vynikající ESCO slitiny zajišťuje ve srovnání s konkurenčními výrobky nejlepší poměr tvrdosti a odolnosti vůči rázu v nejnáročnějších podmínkách. Zubový systém SV2® je k dispozici pro těžební stroje s podkopovou nebo klapkovou lžící, kolové čelní nakladače a elektrická lanová rýpadla.

Zubový systém ESCO SV2<sup>&reg;</sup>
Zubový systém ESCO SV2<sup>&reg;</sup>

Výhody SV2®

  • Více otěruvzdorného materiálu pro delší životnost zubu,
  • štíhlejší profil pro snazší průnik,
  • větší pevnost špice a odolnost vůči únavě materiálu,
  • „bezkladivový” uzamykací systém pro zvýšení bezpečnosti,
  • prvotřídní ESCO slitiny,

Super V®

Tento systém též poskytuje dlouhou životnost díky kvalitním ESCO slitinám.

Zubový systém ESCO Super V<sup>&reg;</sup>
Zubový systém ESCO Super V<sup>&reg;</sup>

Přednosti a výhody:

Vyšší produktivita

  • Tvar pro jakýkoliv způsob použití,
  • dlouhá životnost,
  • maximální pronikavost.

Přidaná užitá hodnota

  • Otěruvzdorné trvanlivé ESCO slitiny,
  • vícenásobně použitelná uzamykací pojistka,
  • vysoká spolehlivost.

O firmě ESCO

ESCO je přední návrhář, vývojář a výrobce vysoce technicky vyspělých otěruvzdorných nástrojů a dílů používaných v těžbě, rozvoji infrastruktury, energetice, letectví a průmyslu.

Společnost ESCO byla založena v roce 1913 v Portlandu v Oregonu. Již přes sto let vyhledávají zákazníci výrobky této firmy pro zvýšení produktivity, odborné služby a inovativní řešení svých nejobtížnějších problémů týkajících se opotřebení, rázů, koroze a odolnosti vůči teplu. Společnost působí v 19 zemích na šesti kontinentech, vlastní rozsáhlou síť 28 výrobních závodů a 35 prodejních a distribučních center.

O firmě RENOMAG

Výrobky ESCO je možné získat včetně odborného poradenství a servisu z dobře zásobeného skladu společnosti RENOMAG spol. s r.o. Tato dlouhodobě spolupracuje se společností ESCO, díky které může nabídnout svým partnerům nejnovější špičkové technologie a prvotřídní výrobky.

RENOMAG spol. s r.o. byla založena v roce 1993, neustále se rozvíjí a je partnerem pro více než 2 500 aktivních zákazníků v mnoha zemích. Jsou jimi prodejci stavebních strojů, výrobci lžic i uživatelé, kteří denně testují produkty společnosti v lomech, dolech, při těžbě a ve stavebních firmách. Firma RENOMAG je také držitelem řady certifikátů. Jedním z nich je i ISO 9001:2001.

¹) Přeloženo z podkladů firmy Renomag
Autor: Zuzana Fajfrová
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Pojízdné pístové kompresory z Chrástu. Nechyběly na žádné československé stavbě

Zveřejněno 27.3. Většinu své služby stály mimo pozornost jakýchkoliv nadšenců. Často zastrčené stranou někde v rohu staveniště. Je to pochopitelné – nejednalo se o působivé pohybující se siláky, kteří by zvedali těžká břemena či rozrývali nepoddajnou zeminu. Pokud… celý příspěvek

S-DEUTZ jste vždy o krok napřed. Ucelená nabídka služeb pro maximální péči o motor

Zveřejněno 25.3. Společnost DEUTZ AG, významný výrobce motorů přináší pro své stávající i potenciální zákazníky nové služby nesoucí název S-DEUTZ. Proč písmeno S na začátku? Protože jsou v něm zahrnuta hned tři anglická slova začínající na „S“ vystihující služby –… celý příspěvek

DEMTEC Service představuje automatické rychloupínací systémy OilQuick

Zveřejněno 22.3. Výměna mechanického a hydraulického příslušenství na stavební stroje nebyla snad nikdy jednoduší. Z pohodlí kabiny, s maximálním jištěním a doslova za pár vteřin zvládne průměrně zkušený strojník vyměnit pracovní nářadí na svém stroji. Společnost… celý příspěvek