Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Pneumatika Goodyear RT-5D součástí originální výbavy nakladače Volvo

Zveřejněno: 3. 3. 2015

Nejnovější OTR (Off-The-Road) pneumatika společnosti Goodyear s označením RT-5D je dodávána jako originální vybavení kolového nakladače Volvo, který je používán v italském mramorovém dole.

Pneumatiky Goodyear RT-5D o rozměru 875/65R33 jsou osazeny na kolovém nakladači Volvo L350F, který je v současné době největším modelem tohoto výrobce s provozní hmotností vozidla dosahující až 56 tun a výkonem motoru 397 kW (540 koňských sil). Provozovatelem těchto strojů je italská společnost IN.GR. A SRL, která se specializuje na těžbu mramoru. V italském lomu je těžen vyhlášený carrarský mramor, který má zářivě bílou barvu a patří mezi nejuznávanější mramory na světě.

Pneumatika Goodyear RT-5D na kolovém nakladči Volvo L350F
Pneumatika Goodyear RT-5D na kolovém nakladči Volvo L350F

Jsme velice potěšeni, že naše nová pneumatika Goodyear RT-5D byla vybrána k používání na tomto stroji,” uvedl Octavian Velcan, Managing Director Goodyear OTR EMEA. „Nová RT-5D o rozměru 29.5R25 poskytuje o 25 % vyšší nosnost ve srovnání s RT-5C1), která byla nabízena až do představení pneumatiky RT-5D, a také zajištuje vyšší komfort a lepší trakci. Tato pneumatika napomáhá našim zákazníkům snižovat jejich celkové náklady díky zvýšení produktivity jejich strojů. Řidičům zároveň zlepšuje pracovní podmínky.

Pneumatika Goodyear RT-5D
Pneumatika Goodyear RT-5D

Vlastnosti pneumatiky

RT-5D je záběrová OTR pneumatika úrovně 250 (L5), která je určená do obtížných podmínek, jako jsou lomy, skládky, otevřené i podzemí doly a další náročná průmyslová využití. Pneumatika disponuje kostrou s technologií Hi-Stability, která v sobě kombinuje zpevnění a zesílení v oblasti patky, pod běhounem a v oblasti bočnice. Mezi přednosti této pneumatiky patří vylepšené výkonnostní parametry, zvýšená odolnost bočnic proti poškození a jejich minimální deformace.

RT-5D o rozměru 29.5R25 nabízí ve srovnání s pneumatikou RT-5C o 25 % vyšší nosnost, což umožnuje vyšší produktivitu pracovních strojů a z toho plynoucí vyšší ziskovost. V současnosti je pneumatika Goodyear RT-5D pro velké kolové nakladače dostupná v rozměrech 29.5R25 a 875/65R33. Další rozměry budou následovat.

¹) Na základě interních testů provedených v Inovačním středisku společnosti Goodyear v Lucembursku v roce 2012
Autor: Ing. Petr Knap
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek