Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Přijďte se podívat na veletrh EXPO Mokrá 2016

Zveřejněno: 12. 6. 2016

Přípravy na další, již 11. ročník mezinárodního demonstračního veletrhu strojů a zařízení pro těžební průmysl, úpravnický průmysl a stavebnictví EXPO Mokrá 2016, právě finišují. Poznamenejte si v kalendáři datum 14. až 16. června 2016, kdy se po dvouleté odmlce otevřou pomyslné brány veletrhu pro návštěvníky.

Místem veletrhu zůstává léty osvědčený kamenolom Mokrá u Brna společnosti Českomoravský cement a.s., nástupnická společnost, jehož prostředí dodává celému veletrhu jedinečnost. Kamenolom Mokrá disponuje dostatečně rozlehlou plochou nejen pro stánky vystavovatelů, ale především demonstrační plochou určenou strojům a zařízením v provozu. Připravena bude také speciální plocha pro nákladní automobily a již nyní můžeme slíbit, že nebude nouze o doprovodný program.

Letošního ročníku se zúčastní více než 120 vystavovatelů, kteří zaujmou výstavní plochu přesahující 70 000 m2. Dalších 10 000 m2 bude vyhrazeno pro dempry a terénní automobily.

Oborové členění

Na veletrhu EXPO Mokrá najdete vystavovatele z následujících oborů:

  • technika a prostředky přípravy rubaniny,
  • těžební, nakládací a přepravní technika,
  • stroje a zařízení pro zpracování nerostných surovin,
  • stroje a zařízení pro recyklaci stavebních materiálů,
  • zařízení pro ekologický provoz těžebních závodů,
  • náhradní díly a doplňky,
  • servisní a doprovodná činnost,
  • nákladní vozy, vozy pro speciální účely,
  • terénní vozy,
  • projekční práce, poradenská činnost, odborné časopisy, školy, svazy.

Kudy na veletrhu

Přímo před lom v Mokré můžete přijet linkou 701 provozovanou Integrovaným dopravním systémem Jihomoravského kraje (zastávka Mokrá-Horákov, lom).

Pro příjezd (od Brna) osobním automobilem použijte výjezd z D1 přes Rohlenku (při příjezdu ve směru do Brna sjeďte naproti Rohlence sjezdem na Tvarožnou a přejeďte přes most). Dále pokračujte po silnici 430 směr Brno až na odbočku na Mokrá-Horákov.

V GPS navigacích použijte následující souřadnice – zeměpisná šířka: 49°13'33.63”S, zeměpisná délka: 16°45'25.94”V; alternativně 49,225992N, 16,757348E.

Autor: Věra Hejhálková, DiS.
Foto: Archiv redakce
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek