Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Rekordy na baumě 2016

Zveřejněno: 10. 6. 2016

V Mnichově proběhl nedávno největší mezinárodní veletrh stavebních a důlních strojů, konstrukčních vozidel a konstrukčního materiálu, bauma 2016. Letošní ročník byl ročníkem rekordů nejen v počtu návštěvníků, vystavovatelů a rozloze výstavní plochy, ale také např. v uzavírání smluv. Veletrh se koná každé tři roky. Příští bauma proběhne od 8. do 14. dubna 2019 v Mnichově.

Sedmidenní show superlativů na baumě

Letošní veletrh, který probíhal v Mnichově od 11. do 17. dubna, přilákal kolem 580 000 návštěvníků ze 200 zemí. To je nárůst o více než devět procent. Největší zastoupení mělo Německo. Po něm to pak bylo Rakousko, Švýcarsko, Itálie, Francie, Nizozemsko, Velká Británie, Švédsko, Rusko, Polsko a Česká republika. Celkově se výstavy účastnilo 3423 vystavovatelů z 58 zemí, z toho 1263 z Německa. Na představení svých produktů a inovací měli k dispozici 605 000 metrů čtverečních.

Rozvíjející se odvětví

Klaus Dittrich, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Messe München, je potěšen:

Odezva ze strany účastníků letošního roku byla úžasná. Návštěvníci zde vždycky chtějí investovat, ale letos proběhlo na baumě mnohem více objednávek, než se očekávalo. Mnozí vystavovatelé mluví o rekordní poptávce. To je velmi pozitivní signál v této současné nejisté době.” Johann Sailer, předseda VDMA Asociace stavebních strojů, materiálů a hmot, souhlasí: Veletrh bauma je ideální příležitostí pro prezentaci nových inovací firem. Má velký vliv na průmysl po celém světě. Rok 2016 dodal největší světové výstavě stavebních strojů nový impuls pro další rozvíjení.

Skvělá příležitost pro uzavírání smluv

Kromě toho, že na baumě padly rekordy, co se počtu návštěvníků a výstavní plochy týká, padly rekordy také v uzavírání nových zakázek. Bauma je právě pro tyto příležitosti skvělým místem.

Stefan Heissler, člen představenstva společnosti Liebherr-International AG, to potvrzuje: „Pro Liebherr znamenala bauma 2016 obrovský úspěch. Získali jsme mnoho zakázek z nejrůznějších odvětví. V některých oblastech bylo dokonce překonáno naše očekávání.

Michael Heidemann, místopředseda správní rady Zeppelin, poznamenal, že bauma 2016 opět potvrdila svou pozici vedoucího veletrhu a je místem, které podporuje inovace.

S tím souhlasili také Jürgen a Stefan Wirtgen, vedoucí společnosti Wirtgen Group: „Bauma jako vedoucí veletrh byl vždy jakýmsi barometrem pro průmysl a pro naši společnost měl vždy zvláštní význam. Naše prezentace na letošním veletrhu byla nejúspěšnější v celé historii společnosti.

Také odvětví těžby se na baumě setkalo s velmi příznivou odezvou. Erwin Schneller, výkonný ředitel společnosti SBM minerálů, řekl: „Bauma je velmi mezinárodní. Měli jsme návštěvníky z Chile, Kanady, Číny, Ruska, Afriky nebo Norska. Mým osobním a největším úspěchem bylo podepsání mnoha smluv, což jsme vůbec nečekali.

Vysoká odbornost návštěvníků z celého světa

Alexander Schwörer, generální ředitel společnosti Peri, řekl: „Pro nás měla bauma 2016 obrovský přínos. S kvalitou odborných návštěvníků jsem velmi spokojen.” Podobný dojem měl i Frank W. Reschke, obchodní ředitel a člen správní rady Masa: „Z celého průběhu veletrhu jsme velmi nadšení. Hned první den k nám na stánek zavítaly proudy hostů z celého světa. Jejich odborná kvalita byla prvotřídní a díky tomu jsme mohli vést vynikající obchodní jednání.

Vynikající platforma pro představení nových inovací

Pro baumu je charakteristické, že je číslem jedna pro premiéru novinek firem a s možností ukázat je celému světu.

John L. Garrison, CEO a prezident společnosti Terex Corporation, zdůraznil: „Bauma nám každé tři roky nabízí jedinečnou příležitost setkat se se zákazníky z celého světa. Jako největší veletrh v našem oboru pro nás představuje jedinečnou příležitost k prezentaci nových produktů a služeb.

A Masatoshi Morishita, výkonný a generální ředitel společnosti Komatsu v Evropě, to shrnuje: „Veletrh bauma nás láká především možností využít příležitost k představení nových inovací. Tato událost je milníkem průmyslu a řídí jeho veškerá odvětví.

Prohlášení vystavovatelů na baumě 2016

Andy Blandford, víceprezident CNH Industrial EMEA, firma Case, Itálie:
Bauma pro nás představuje skvělou příležitost předvést naši ucelenou nabídku produktů a služeb. A v neposlední řadě nám dává příležitost setkat se s velkým počtem zákazníků z celého světa a diskutovat o jejich požadavcích. S letošním veletrhem jsme velmi spokojeni. Náš stánek byl přeplněný a návštěvníci měli velký zájem o naše nové výrobky a technologie.

Anne Chatillon z oddělení marketingu firmy Yanmar Construction Equipment, Francie:
Bauma je velmi mezinárodní. Návštěvníci přijeli ze všech koutů světa – z Ameriky, zemí východní Evropy, Asie atd. Je zde možnost vidět věci, které nespatříte nikde jinde.

Franz Ebner, vedoucí marketingu, firma Palfinger, Rakousko:
Bauma je pro nás velmi důležitá. Na stánku jsme měli mnoho jednání, mezinárodních hostů a jsme velmi spokojeni.

John L. Garrison, CEO & Prezident, firma Terex Corporation, USA:
Bauma nám každé tři roky nabízí jedinečnou příležitost setkat se se zákazníky z celého světa. Jako největší veletrh v našem oboru je to výborná příležitost k prezentaci nových produktů, služeb a k tomu, abychom ukázali našim zákazníkům mnoho způsobů, jak pro ně Terex může pracovat.

Michael Heidemann, náměstek generálního ředitele, koncern Zeppelin, Německo:
Bauma 2016 opět potvrdila, že její pozice vedoucího veletrhu v oboru je naprosto oprávněná. Četné obchodní nabídky, mnoho nových kontaktů, neuvěřitelná pozitivní zpětná vazba ze strany návštěvníků veletrhu, profesionální prezentace firem, vynikající služby a mnoho dalšího bylo klíčem k úspěchu nejen pro veletrh, ale i pro naši společnost.

Stefan Heissler, člen výkonné rady, firma Liebherr-International, Německo:
Pro Liebherr znamenala bauma 2016 velký úspěch. Na našem stánku jsme měli možnost ukázat inovace, dovednosti a technologickou rozmanitost velkému množství mezinárodního publika. Proběhly u nás zajímavé diskuse týkající se nových projektů se zákazníky z celého světa a s různými partnery. Vystavovali jsme více než 100 exponátů z oblasti stavebnictví, těžby surovin, což se setkalo mezi našimi zákazníky s velkým zájmem a obdrželi jsme mnoho objednávek. Veletrh předčil naše očekávání ve všech směrech.

Masatoshi Morishita, Generální ředitel CEO, vedoucí marketingové divize, firma Komatsu Europe International, Belgie:
Náš stánek byl vyznamenán vysokou návštěvností. Návštěvníci přicházeli, aby kupovali. Uzavřeli jsme mnoho obchodů. Ke všemu přispívala velmi příjemná atmosféra obrovského veletrhu. Díky baumě jsme měli možnost předvést naše produkty zákazníkům z celého světa. Je to velká mezinárodní událost a skvělá příležitost pro prezentaci veškerých inovací. Nejen firma Komatsu se pokusila včas právě kvůli baumě dokončit některé své stroje. Veletrh představuje hnací sílu pro celý obor.

Hans-Christian Schneider, generální ředitel společnosti Ammann Group, Švýcarsko:
Bauma je pro nás příležitostí předvést naše produkty a profesionalitu celému světu. Na našem stánku jsme vystavovali komplexní produktovou řadu Ammann. Ammann se podílí na všech fázích výstavby, a proto právě na baumě byla jedinečná příležitost pomoci našim zákazníkům najít řešení, které potřebují.

Anja Wiehoff, manažerka komunikace, firma Atlas Copco, Německo:
S veletrhem jsme velmi spokojeni a o úspěchu a důležitosti baumy jako mezinárodního veletrhu hovoří mimo jiné i prodejní čísla. Naše cíle byly překročeny. Bauma se neustále rozvíjí. Schází se tam zákazníci a firmy z celého světa. V tomto roce zde měli velké zastoupení návštěvníci ze Skandinávie. Měli jsme ale možnost pozdravit se také se zákazníky z Beneluxu, Peru, Kolumbie, Turecka, Indie, Indonesie, USA, Austrálie a Polska. Pro firmu Atlas Copco byla bauma 2016 velmi rušná a úspěšná.

¹) Přeloženo a zpracováno z tiskových podkladů Messe München
Autor: Zuzana Fajfrová
Foto: Jiří Hejhálek ml., Helena Hejhálková
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek