Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 19.5. – svátek slaví Ivo

Rypadlo Sennebogen 825 E při demontáži průmyslových hal

Zveřejněno: 22. 1. 2024

Demoliční rypadlo SENNEBOGEN 825 E je ceněné zejména pro svou flexibilitu a kompaktnost. Nedávno bylo v Německu nasazeno na rozsáhlou demontáž ocelových nosníků, která probíhala ve stísněném prostředí. Podmínky při bourání byly opravdu náročné, přesto si speciální rýpadlo poradilo s touto výzvou nad očekávání.

Sennebogen 825 E disponuje demoličními kleštěmi a drapáky, které jednotlivé komponenty rozřežou a předem roztřídí k recyklaci.

Demontáže jsou specifickou disciplínou, která vyžaduje špičkovou techniku. Na rozebírání starých hal výrobce tlakových odlitků zvolila stavební firma německé rýpadlo Sennebogen. Cílem bylo odstranit ocelové nosníky podpírající staré průmyslové zařízení a nahradit je modernějším odlévacím zařízením – tzv. megacastingem, které umožňuje spojení několika komponent do jednoho litinového dílu.

Díky svému dlouhému dosahu, pásovému podvozku a demoličním kleštím dokázalo rypadlo Sennebogen 825 E efektivně pracovat i ve stísněném prostoru. Bourací práce, které se konaly pod taktovkou společnosti Max Wild Gmbh, byly dokončeny letos v květnu. Nové megacastingové zařízení má být uvedeno do provozu do konce roku 2023.

Rypadlo Sennebogen 825 E je schopno pracovat i ve ztížených podmínkách. Práce ve výškách pro něj nebyla problém.
Rypadlo Sennebogen 825 E je schopno pracovat i ve ztížených podmínkách. Práce ve výškách pro něj nebyla problém.

Hlavní výhody: Kompaktní design a snadná obsluha

Klíčovými přednostmi rypadla Sennebogen 825 E jsou kompaktní rozměry a dlouhý dosah. To mu umožňuje efektivně a bezpečně pracovat ve výškách bez zvýšených nároků na prostor na zemi. Strojníci, kteří s ním těžké ocelové nosníky demontovali, si pochvalovali snadnou obsluhu a systém vysouvání kabiny, díky kterému má strojník bezpečný výhled na okolí a prováděnou práci. K pohodlné práci dále přispěly výkonné LED světlomety.

Autor: Jan Rybář1)
Foto: Sennebogen

1) Z tiskových materiálů Sennebogen.

Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.

Přečtěte si také

 

Nové

Inspirujících 30 let společnosti NorWit. Z garážové firmy k respektovanému dodavateli stavební techniky

Zveřejněno 17.5. Společnost NorWit, s.r.o., která patří k zavedeným tuzemským dodavatelům stavební techniky, oslaví brzy 30 let na trhu. Její historie je příběhem o tom, jak se z garážové firmy založené na počátku devadesátých let postupně stala respektovaná… celý příspěvek

Za novinkami JCB do předváděcího centra v Anglii

Zveřejněno 15.5. Světoznámý výrobce stavebních strojů JCB letos ohlásil uvedení hned několika produktových novinek na trh. Jejich premiéru pro média pojal ve slavnostním stylu, když do svého továrního předváděcího centra v Anglii pozval novináře z celého světa. Ve… celý příspěvek

Přivítejme řadu F-LINE. Černý kůň v segmentu nákladních vozidel pro stavebnictví vstupuje na trh

Zveřejněno 13.5. V České republice prostřednictvím oficiálního importéra značky Ford Trucks, společnosti F TRUCKS a.s., začíná prodávat dlouho očekávaná řada nákladních vozidel F-LINE. Nové modely budou dostupné jako silniční nákladní vozidla, vozidla pro… celý příspěvek