Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

Setkání odborníků nad aktuálními tématy na veletrhu IBF

Zveřejněno: 11. 4. 2015

Další ročník stavebního veletrhu IBF se uskuteční v tradičním dubnovém termínu od středy 22. do soboty 25. dubna 2015. Souběžně se stavebním veletrhem IBF se uskuteční také veletržní akce – veletrh DSB – Dřevo a stavby Brno a veletrh nábytku a interiérového designu MOBITEX.

Novinky, trendy a bezplatné odborné poradenství

Vystavovatelé stavebního veletrhu IBF představí novinky a trendy ve všech oborech stavebnictví a technického zařízení budov, nezávislá poradenská centra pak umožní porovnat různé alternativy řešení konkrétních plánů na stavbu či rekonstrukci a nalézt tak optimální řešení. Poradenská centra jsou k dispozici po celou dobu konání veletrhu a to zcela zdarma. Organizována jsou ve spolupráci s oborovými asociacemi a svazy a budou se věnovat například problematice správných technologických postupů, aplikaci právních norem či energeticky úspornému stavění. Stranou pozornosti nezůstane ani problematika technického zařízení budov.

Témata, která hýbou nejen světem stavebnictví

Nabídku vystavovatelů doplní odborný doprovodný program, který se bude věnovat mnoha tématům aktuálním nejenom ve světě stavebnictví. Zahajovací konference se zaměří na problematiku církevních a historických staveb z pohledu stavby, obnovy a správy jednotlivých objektů. Z dalších témat můžeme zmínit například trvale udržitelné stavebnictví, geodézii ve stavebnictví a průmyslu, inovace a technologie v rozvoji regionů, podoby současné modulární architektury nebo inteligentní budovy a města.

Novela zákona o památkové péči a možnosti financování

Zahajovací konference veletrhu se zaměří na problematiku církevních a historických staveb z pohledu stavby, obnovy a správy jednotlivých objektů v kontextu novelizace zákona o památkové péči. Ministerstvo kultury ČR představí základní principy připravovaného zákona o ochraně památkového fondu a financování obnovy a údržby památek prostřednictvím specializovaných programů. Stranou pozornosti nezůstane ani péče o kulturní dědictví ve světle procesu částečného majetkového vyrovnání mezi státem a církvemi. Další blok konference se zaměří na příklady realizace obnovy památek, historických a církevních staveb. Generální ředitel Národního technického muzea Karel Ksandr zde představí Centrum stavitelského dědictví v Plasích. Speciálním exponátem, který bude k vidění po celou dobu konání veletrhu, bude model kopule Národního muzea.

Trvale udržitelná výstavba 2015

Druhý ročník konference přiblíží pojem „trvale udržitelná výstavba” odborné veřejnosti a současně chce motivovat stavební firmy k řešení této problematiky. V úvodu konference zazní evropský i český legislativní rámec pro tuto problematiku a vize dalšího vývoje. Konference se tematicky zaměří především na budovy veřejného sektoru, objeví se také příspěvky konkrétních firem, které si tento pojem zařadily do své firemní strategie a přednesou zde své zkušenosti. Odborným garantem je Národní stavební centrum a Česká podnikatelská rada pro udržitelný rozvoj.

Veletrh PTÁČEK při veletrhu IBF

Souběžně se Stavebním veletrhem IBF bude probíhat v pavilonu V i Veletrh PTÁČEK společnosti PTÁČEK – velkoobchod, který bude zpřístupněn široké veřejnosti v pátek 24. a v sobotu 25. dubna. V rámci této akce představí společnost PTÁČEK – velkoobchod, a. s. svoji nabídku výrobků více než 130 dodavatelů z oboru topení – plyn – voda – sanita – inženýrské sítě.

Získejte vstupenku na veletrh výhodněji!

Chcete navštívit veletrh výhodněji? Zakupte si vstupenku online! Zvýhodněné vstupenky získáte na stránkách www.bvv.cz/ibf – odkaz VSTUPENKY & REGISTRACE. Vyberte stavební veletrh IBF, zaplaťte online, a navštivte veletrh za 80 Kč. Sleva platí pouze pro úspěšně provedenou online platbu.

Více informací naleznete na webových stránkách www.ibf.cz.

Autor: Ing. Jana Tyrichová
Foto: Jana Tyrichová
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek