Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Slavnostní otevření Inovačního centra v Dobříši

Zveřejněno: 2. 10. 2014

Dne 9. 9. se konalo v Dobříši slavnostní otevření Inovačního centra společnosti DOOSAN. Inovační centrum bylo vybudováno během jednoho roku a nachází se v něm 150 pracovních míst. Otevření se zúčastnila řada významných osobností. Pozvána byla i naše redakce.

Slavnostní otevření zahájil krátkou řečí v 16.00 hod. Dobroslav Rak, jednatel společnosti Doosan Bobcat Engineering s.r.o. a Doosan Bobcat Manufacturing. s.r.o.

Po něm následoval proslov Martina Knoetgena, presidenta Doosan Infracore Construction Equipment pro EMEA, který řekl: „Idea postavit toto centrum se zrodila před deseti lety a nyní se centrum postavilo za 1 rok, což je výborné. Dovybaveno bude v průběhu příštího roku. Celkově se zatím proinvestovalo 7 milionů dolarů. Než jsme se však do stavění pustili, museli jsme vycházet z celkové ekonomické situace ve světě a udělat priority. Myslím, že je dobře, že si Korea vybrala jako prioritu centrum a investovala právě do něj. Lidé, kteří se na vzniku podíleli, pracovali tvrdě a zodpovědně. Patří jim veliké poděkování, protože jen tak mohlo vzniknout výborné dílo.” Dále pokračoval: „přeji všem přítomným a projektu hodně št stí a věřím, že se toto místo brzy stane centrem DOOSANU.

Jako třetí řečník vystoupil Jose Cuadrado, Vice President Compact Equipment EMEA v Doosanu.

Řekl: „Toto inovační centrum odráží naši filozofii = být blíže k zákazníkům. Věřím, že nám tato budova k tomu ještě více pomůže. Pomocí centra chceme vytvořit takové prostředí, které upevní naši pozici jedničky na trhu.

A následovali další řečníci. Vystoupení zakončil Jaroslav Melša, primátor města Dobříš. Jeho řeč byla velmi lidská a upoutala všechny. Především v ní zdůraznil, jak moc si váží firmy DOOSAN jako řádného občana. Řekl, že DOOSAN dokázal přijít a říci, co chce dělat. Reagoval na připomínky občanů a co slíbil, také splnil. Jako příklad uvedl to, že byl ochoten oproti původním plánům otočit vjezd pro kamiony tak, aby hluk, který kamiony dělají, nerušil spoluobčany.

Dále popřál společnosti a jeho zástupci panu Dobroslavovi Rakovi a lidem z DOOSANU, aby byli úspěšní jak na poli obchodu, tak i v osobním životě.

Bohatý program

Následovalo slavnostní přestřižení pásky a po něm výborné občerstvení s živou hudbou. Rovněž jsme se zúčastnili prohlídky Inovačního centra. Při ní jsme měli možnost vidět, co již bylo vybudováno a co se ještě do příštího roku chystá v centru dokončit. A také vysvětleno, jaké možnosti centrum skýtá pro vývoj nových strojů značky Bobcat.

Celý program měl dynamiku a vše probíhalo velmi rychle. Ani jsme se nenadáli a už tu pro přítomné bylo přichystáno úžasné vyvrcholení v podobě „demo show Bobcat strojů”. Plní zážitků a nadšení jsme se vraceli domů a děkujeme organizátorům za pozvání.

Celou náladu nechť vám více přiblíží připojené fotografie.

Autor: Mgr. Helena Hejhálková
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Pojízdné pístové kompresory z Chrástu. Nechyběly na žádné československé stavbě

Zveřejněno 27.3. Většinu své služby stály mimo pozornost jakýchkoliv nadšenců. Často zastrčené stranou někde v rohu staveniště. Je to pochopitelné – nejednalo se o působivé pohybující se siláky, kteří by zvedali těžká břemena či rozrývali nepoddajnou zeminu. Pokud… celý příspěvek

S-DEUTZ jste vždy o krok napřed. Ucelená nabídka služeb pro maximální péči o motor

Zveřejněno 25.3. Společnost DEUTZ AG, významný výrobce motorů přináší pro své stávající i potenciální zákazníky nové služby nesoucí název S-DEUTZ. Proč písmeno S na začátku? Protože jsou v něm zahrnuta hned tři anglická slova začínající na „S“ vystihující služby –… celý příspěvek

DEMTEC Service představuje automatické rychloupínací systémy OilQuick

Zveřejněno 22.3. Výměna mechanického a hydraulického příslušenství na stavební stroje nebyla snad nikdy jednoduší. Z pohodlí kabiny, s maximálním jištěním a doslova za pár vteřin zvládne průměrně zkušený strojník vyměnit pracovní nářadí na svém stroji. Společnost… celý příspěvek