Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Speciální stroje pro Vaše speciální projekty!

Zveřejněno: 28. 7. 2016

Firma Transtechnik CS nabízí v oblasti stavební techniky špičkové vyrovnávače terénu, průmyslové rýhovače značky Vermeer a taky drtiče Red Rhino – kvalitní robustní stroje světově známých společností.

Vsaďte na tradici a kvalitu: průmyslové rýhovače a vyrovnávače terénu Vermeer

Jak zvládnout hloubení ve skále, opravy silnic, dálnic, práce na povrchové těžbě, odstraňování nadloží, sanaci zeminy a jiné složité projekty? Odpověď dává renomovaná firma Vermeer, která využívá své dlouholeté zkušenosti v oboru těžby získané během vývoje pásových rýhovacích strojů a specializovaných nástrojů pro frézování hornin. Vyrovnávače terénu Vermeer COMMANDER s patentovanou technologií, moderním designem a maximální výkonností jsou profesionálním a hlavně efektivním řešením pro nejnáročnější projekty a garantují současně rovnoměrné drcení materiálu (0–300 mm). Frézování plochy je tímto technickou i ekonomickou alternativou k dosud běžné těžbě nerostů odstřely.

Efektivita s maximální frézovací hloubkou

Průmyslové rýhovače T1255 Commander III pro terénní úpravy lze využít na různé druhy práce: pro povrchovou těžbu, k odstraňování nadloží, při budování a rekonstrukci silnic a sanaci zeminy. Tyto stroje v jednom kroku zpracují plochu o šířce do 3,7 m a o hloubce 69 cm. Patentově chráněný a v průmyslovém oboru výjimečný překlápěcí řezný buben se dvěma směry terénních úprav zvyšuje produktivitu práce tím, že je udržována úroveň bubnu – stroj na terénní úpravy tak může provádět i činnosti, které doposud nebyly možné v extrémních terénních podmínkách.

Silný motor

Rychlost a produktivita je u strojů Vermeer na terénní úpravy na prvním místě. Při rychlosti pohybu do 40,2 m/minutu jsou stroje na terénní úpravy vyrobeny tak, aby splnily i největší nároky na produktivitu. S motory CAT a výkonem 447 kW mají průmyslové rýhovače T1255 Commander III dostatek výkonu k rozdrcení i nejtvrdších povrchových materiálů. Lepšího pronikání do horniny se u těchto strojů dosáhne použitím motorů Rotary Power pro pohon hlavní hřídele a drážkovaným provedením hlavní hřídele. Řezný systém „shora dolů”, technologie TEC 2000.2 a řada dalších funkcí rovněž přispívají k efektivnosti práce.

Šetrně k životnímu prostředí

I povrchová těžba musí splňovat přísné limity vůči životnímu prostředí a nová technologie strojů Vermeer pro terénní úpravy dbá na to, aby práce vždy byly ohleduplné k okolí. I skutečnost, že se tradičně prováděné metody formou odstřelů stávají překonaným těžebním procesem a jsou nahrazeny právě povrchovou těžkou technikou, má na životní prostředí pozitivní vliv.

Výstavba a rekonstrukce silnic a dálnic

Průmyslové rýhovače Vermeer nabízejí skvělou možnost pro vytěžení horninových prostorů při přípravě nových silnic s využitím nové metody např. pro vyrytí obecních cest při jejich rekonstrukci. Ani železobeton není problém – stroje pro terénní úpravy oddělí beton od oceli. A pokud projekt zahrnuje i recyklaci materiálu kontaminovaného nebezpečnými látkami, nabízejí průmyslové rýhovače Vermeer výhodnou a produktivní alternativu k tradičním sanačním technologiím.

Malý stroj – velký výkon: recyklační drtiče Red Rhino

Menší stavební firmy a půjčovny stavebních strojů ocení kvalitní a šikovné drtiče Red Rhino anglického výrobce RED RHINO CRUSHERS Ltd, které slouží především k likvidaci stavebního odpadu. V nabídce jsou modely od 1,4 do 10 t a k nejoblíbenějším patří modely Red Rhino 5000 a Red Rhino 7000. Návratnost těchto strojů při vytížení 6 hod/1 den je proti dodavatelské likvidaci odpadu v rozmezí 130 dní u modelu Red Rhino 7000 a 150 dní u modelu Red Rhino 5000.

Red Rhino 5000

Jednoduchý kloubový čelisťový recyklační drtič s ústím 500 × 250 mm a šířkou 1660 mm zvládne práci i v místech s omezeným prostorem a přístupem. Manuální hydraulické nastavení čelistí umožňuje volbu výstupní velikosti produktu od 10 mm do 100 mm. Tento drtič si poradí se stavebním odpadem, betonem a jeho prefabrikáty, bloky, dlažbou i kamenivem od vápence po křemenné kompozice apod. Pohon drtiče dodává ekonomicky vzduchem chlazený motor Deutz o výkonu 30 kW při 2300 ot/min., nádrž na naftu má objem 30 l a spotřeba motoru je přibližně 5 l/ho. Podvozek je na gumových pásech a pro bezpečné plnění drtiče, pojezd a manipulaci jsou všechny funkce stroje řízeny dálkovým bezdrátovým ovládáním, a tudíž komfortní pro obsluhu drtiče.

Red Rhino 7000

Tento model recyklačního drtiče s ústím 700 × 400 mm, šířkou 2200 mm a nakládací výškou 2720 mm garantuje skvělý výkon v místech, kde není možné nebo vhodné použít rozměrnější stroj. Nastavením čelistí lze regulovat výstupní zrnitost od 20 do 120 mm. Drtič Red Rhino 7000 si snadno poradí se stavebním odpadem, betonem a jeho prefabrikáty, bloky, dlažbou i kamenivem od vápence po křemenné kompozice apod. V běžných podmínkách lze dosáhnout výkonu cca 30 t/hod, v optimálních případech bývá dosaženo výkonu až do 40 t/hod. Drtič má ekonomický, vzduchem chlazený motor Deutz o výkonu 55,2 kW při 2300 ot/min., nádrž na naftu má objem 90 l. Dálkové radiové ovládání řídí všechny základní funkce (pojezd, bezpečnostní stop, drcení, zpětný chod čelistí, dopravník a nastavení výstupní zrnitosti) a je součástí standardní výbavy.

Informace o strojích Vermeer a další zajímavostí na webových stránkách www.transtechnikcs.cz.

Autor: Mgr. Pavla Chromcová
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek