Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

SpeedCHAIN 2016

Zveřejněno: 10. 10. 2016

Již 11. ročník konference SpeedCHAIN přinese 3.–4. listopadu přehled o aktuálním dění na české, evropské a celosvětové logistické scéně. Specificky zaměřené sekce, panelové diskuze, logistický HYDE PARK či slavnostní večer – to je jen ukázka toho, na co se je možné těšit.

Dovolujeme si Vás srdečně pozvat na SpeedCHAIN – konferenci, která se pořádá ve spolupráci s Českou logistickou asociací a Vysokou školou ekonomickou v Praze a která se v průběhu let vypracovala mezi nejvýznamnější události oboru. Jde o největší akci svého druhu v regionu střední Evropy – loňského ročníku se zúčastnilo 653 účastníků z 12 zemí světa.

Letošní ročník se bude konat 3. až 4. listopadu v historických prostorách pražského Břevnovského kláštera a hlavním mottem konference je „Logistika – Vize a perspektivy”.

Kancelářské prostory pro skupinu voestapline ČR

  • Mezinárodní logistická konference SpeedCHAIN je odbornou a společenskou platformou pro výměnu zkušeností, získání informací o aktuálním vývoji na trhu a navázání nových obchodních a pracovních kontaktů. SpeedCHAIN je v současnosti největší logistickou událostí svého druhu v regionu střední Evropy s širokou mezinárodní účastí a podporou MDČR, VŠE v Praze a celé řady profesních sdružení a asociací.
  • Odborný program konference tradičně nabízí širokou škálu témat jak pro odborné přednášky, tak i pro panelové diskuze, dále nabízí rozhovory s významnými osobnostmi, a to jak v rámci konferenčních prostor, tak i přímo v prostředí vybraných logistických provozů formou odborných exkurzí.
  • Letošní jedenáctý ročník konference SpeedCHAIN přináší, stejně jako všechny ročníky předchozí, celou řadu aktuálních témat. Jsou mezi nimi například problematika autonomního provozu po pozemních komunikacích, fashion logistika a její požadavky na logistický servis či bezpečnost dodavatelského řetězce v podmínkách hrozby teroristických útoků v Evropě.

Bohatý program

Mezinárodní logistická konference SpeedCHAIN přináší po obsahové stránce tradičně komplexní přehled o aktuálním dění na české, evropské a globální logistické scéně s důsledným akcentem na vývoj trhu v regionu střední Evropy. Konference je rozdělena do několika sekcí, z nichž každá je specificky zaměřena na konkrétní oblasti logistiky a zásobovacího řetězce, což umožňuje do jisté míry profilovat i jednotlivé cílové skupiny účastníků konference. Celý program konference je s ohledem na výrazně mezinárodní složení přednášejících i auditoria dvojjazyčný, jednacími jazyky jsou čeština a angličtina. Jednotlivé sekce nabízejí aktuální informace ze světa skladování, manipulace, kompletace, balení, dopravy, distribuce a dalších oblastí, jakými jsou například zpětná logistika, environmentální aspekty, logistická bezpečnost a další. Speciální důraz je kladen na prezentaci případových studií, vývojových trendů a tendencí, které utvářejí současnou podobu logistiky.

Panelové diskuze

Do dopoledního programu jsme se letos rozhodli zařadit dvě paralelně probíhající panelové diskuze. První je na téma „FASHION LOGISTIKA: Ready-To-Wear”. V diskuzi budou akcentována specifika, která s sebou fashion logistika přináší. Důraz bude kladen na trend nabídnout komplexní logistický servis „pod jednou střechou” a představit moderní technologie, které distribuční centra pro fashion logistiku požadují.

Druhá panelová diskuze proběhne na aktuální téma „Terorismus – reálná hrozba v logistickém řetězci”. Zde budou představena rizika terorismu na našem území, spolupráce policie, vojenské policie, hasičů a celní správy společně s představením vládní strategie pro tuto problematiku.

Další program

Odpoledne je pak program na základě různých nosných témat rozdělen do osmi probíhajících bloků, které si účastníci volí dle svých požadavků. Odborný program pak pokračuje ve společné sekci Logistický HYDE PARK – rozhovory s logistickými osobnostmi.

Celý konferenční den bude zakončen na slavnostním večeru V. I. P. Logistic Rendezvous, na kterém bude předáno prestižní ocenění GRYF 2016 Supply Chain Award pro logistickou osobnost roku a předána cena Obal roku.

Druhý den konference nabídne odbornou exkurzi do provozu centrálního skladu obchodního řetězce Penny Market.

Autor: Ing. Lucie Padevětová
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek