Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

SpeedCHAIN se nově představil i na Slovensku

Zveřejněno: 1. 8. 2016

V druhé polovině května se ve slovenském letovisku Modra uskutečnil historicky první ročník logistické konference SpeedCHAIN Slovakia. Projekt , který staví na desetileté zkušenosti týmu společnosti RELIANT v České republice, se i na Slovensku zaměřil na účastníky z dopravních, logistických i průmyslových firem, zástupců státní správy i akademické sféry. Spoluorganizátorem a hlavním mediálním partnerem konference SpeedCHAIN Slovakia byl časopis Transport a logistika, ale svůj podíl na celkovém úspěchu celé akce má všech 44 partnerů z řad slovenských i zahraničních společností.

Dvoudenní konference přinesla pod heslem „Logistika: Výzvy a řešení” řadu zajímavých témat. Ve zcela zaplněném sále zazněla slova o úspěších slovenské logistiky, která dokázala využít evropských příležitostí pro vytvoření perspektivního oboru. „Dokázali jsme toho hodně a můžeme být právem sebevědomí,” prohlásil Milan Gavlák, vedoucí strategických projektů Slovenské agentury pro rozvoj investicí a obchodu. Na rizika spojená s otevřenými hranicemi zase upozornil František Komora, prezident Zväzu logistiky a zasielateľstva Slovenskej republiky, který byl současně odborným moderátorem odpoledního programu prvního dne konference. Ta nabídla ve třech sekcích vyčerpávající přehled hlavních témat soudobé slovenské logistiky a její integrace v rámci logistického prostoru střední a východní Evropy. Na pořad jednotlivých přednášek se tak dostala problematika poptávky po kvalitním vzdělávání, rychlejším rozvoji dopravně logistické infrastruktury, postupném odbourávání legislativních překážek pro moderní podnikání, ale i pro boj s kriminalitou a dalšími negativními faktory, které objektivně brzdí potenciál rychlejšího růstu slovenské ekonomiky.

Program

Tematicky rozdělené sekce nabídly účastníkům nejen přednášky předních slovenských i zahraničních odborníků z jednotlivých oblastí ekonomiky, ale i prostor pro celou řadu specifických dotazů a samozřejmě hned několik panelových diskuzí. Právě diskuzní fóra vyplnila většinu času před zahájením večerního společenského programu, jehož cílem bylo nabídnout potřebný prostor pro profesionální networking, zábavu a odreagování.

Večerní V.I.P. Logistic Rendezvous získalo, obdobně jako odborný program celého prvního konferenčního dne, velmi pozitivní hodnocení všech zúčastněných. Společenský večer, který završil první den konference SpeedCHAIN Slovakia, poskytnul v prostředí historické části podhorské Zochovy chaty vhodné a důstojné prostředí pro předání celkem dvanácti ocenění TOP Slovakia udělované magazínem Transport a logistika, na které navázala hudební produkce oblíbené slovenské formace Silent trio. Atmosféru celého večera vydatně podpořilo skvělé občerstvení, ve kterém nechyběla místní zvěřina či vyhlášené modranské víno.

Druhý den konference se zaměřil na oblast automotive v logistice. Bohatý program přinesl zcela zaplněnému sálu vystoupení Jaroslava Holečka ze Svazu automobilového průmyslu Slovenské republiky, Vladimíra Švače z KPMG, Petra Ungermana, který představil moderní logistiku ŠKODA AUTO či Karola Pintera o logistických procesech DHL Excel Slovakia v závodu VW Bratislava. Automobilová výroba, která má v současné slovenské ekonomice skutečně významnou pozici, tak měla v rámci prvního ročníku konference SpeedCHAIN Slovakia bezesporu důstojné zastoupení.

Příští SpeedaCHAIN

SpeedCHAIN Slovakia rozhodně nikoho nezklamal a úspěšně navázal na dlouholetou tradici úspěšných logistických konferenci SpeedCHAIN, které v Praze od roku 2006 společnost RELIANT pořádá. Pozvání pro všechny příznivce moderní logistiky tak platí už nejen na jedenáctý ročník pražské konference SpeedCHAIN, který se bude konat v termínu 3. až 4. 11. 2016 v pražském Břevnovském klášteře (více informací naleznete na adrese www.speedchain.eu), ale nově i na druhý ročník konference SpeedCHAIN Slovakia na jaře roku 2017!

Autor: Ing. Lucie Padevětová
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek