Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 23.4. – svátek slaví Vojtěch

Světová premiéra pneumatik pro kontejnerová překladiště

Zveřejněno: 29. 8. 2016

Společnost Goodyear představila nové pneumatiky určené k využití na kontejnerových překladištích. Nové pneumatiky EV-4C a EV-4R o rozměru 18.00R25 pomáhají ke snížení celkových nákladů na pneuhospodářství díky jejich prodloužené životnosti a větší robustnosti.

Pneumatiky Goodyear EV-4R v akci

Nové pneumatiky jsou navrženy zejména pro použití na kontejnerových transportérech. Hluboké dezény, které zajišťují vysokou úroveň přilnavosti na mokru, zároveň zaručují dlouhou životnost, čímž napomáhají ke snížení celkových nákladů na pneuhospodářství. Jejich další důležitou předností je vysoká odolnost díky robustním zesíleným bočnicím pneumatiky.

Během provozu, kdy transportéry manipulují v přístavech s různými objekty, jsou preciznost a spolehlivost nejdůležitější. Společnost Goodyear nabízí široké portfolio pneumatik pro segment OTR, ale s novými modely EV-4C a EV-4R o rozměru 18.00R25 doplňujeme naši existující nabídku pneumatik, které jsou určené pro použití na strojích v přístavech,” uvedl Octavian Velcan, Managing Director, Goodyear Off-The-Road Tires EMEA. „Tyto nové pneumatiky stejně jako ostatní dostupné rozměry nabízejí vysokou úroveň stability, výkonnosti a spolehlivosti.

Pneumatika Goodyear EV-4C
Pneumatika Goodyear EV-4C
Pneumatika Goodyear EV-4R
Pneumatika Goodyear EV-4R

Pneumatika Goodyear EV-4C je navržena především pro použití na kontejnerových transportérech, které jsou používány ve většině světových přístavů. Pneumatika disponuje novým běhounem navrženým za pomocí CADu, který snižuje vibrace, díky čemuž je zajištěn mimořádný komfort pro obsluhujícího pracovníka a rovnoměrné opotřebení. Nylonové zesílení bočnic snižuje riziko poškození pneumatiky, které by případně mohlo způsobit drahé prostoje pracovního stroje. Zesílený kord a kostra umožnily další vylepšení v podobě vyšší stability a výkonnosti. Díky dezénu běhounu poskytuje tato pneumatika velmi dobrý záběr a brzdné vlastnosti na mokru. Velká hloubka dezénu zajišťuje prodlouženou životnost, a proto snižuje náklady na hodinu práce s touto pneumatikou. Pneumatika EV-4R nabízí podobné parametry a výhody jako model EV-4C, ale oproti němu disponuje pevným běhounem s dvěma drážkami zajišťujícím vysokou robustnost.

Pneumatiky EV-4C a EV-4R jsou nyní dostupné v rozměrech 16.00R25, 480/95R25 a 18.00R25, čímž pokrývají všechny běžné rozměry využívané na strojích v přístavech.

Goodyear

Goodyear je jedním z největších světových výrobců pneumatik. Společnost zaměstnává přibližně 67 000 pracovníků a své výrobky vyrábí v 50 závodech ve 22 zemích světa. V inovačních centrech v Akronu, Ohio a v Colmar-Berg, Lucembursko jsou vyvíjeny nejmodernější výrobky a služby, které stanovují technologické a výkonnostní standardy pro celé odvětví.

Více informací naleznete na stránkách www.goodyear.cz.

Autor: Ing. Petr Knap
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek