Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Tamtron iStock – manažer skládek

Zveřejněno: 13. 5. 2011

Společnost Tamtron zkonstruovala nový systém pro řízení skládkování hromadných sypkých materiálů, například štěrkopísků a jiných drcených produktů, zejména v dolech a lomech. Tento systém se nazývá iStock a umožňuje pokaždé a přesně zvážit náklad lžíce kolového nakladače.

Výsledkem je, že obsluha stále zná přesné množství materiálu ve skladu či na skládce. Tento řídící systém přirozeně funguje také, když se materiál odebírá ze skladu a nakládá na nákladní automobil. Příslušné množství materiálu se přitom odčítá ze zásoby. Systém může takto monitorovat několik skládek koncových produktů a podávat o nich neustále informace.


Diagram systému Tamtron iStock

Možnosti a výhody systému

Systém iStock lze dodat jako zvláštní výbavu všech vah Tamtron. Je propojen na server Tamtronu a zákazník k němu má přístup pomocí hesla. Protože tato služba funguje on-line, zákazník v každé chvíli zná situaci na skládce.

Systém iStock nabízí ještě několik dalších výhod. Patří k nim eliminace ztrát, rychlé a přesné účetnictví a za předpokladu, že jsou instalovány výstrahy limitních hodnot, také stálá dostupnost materiálu – ale i možnost integrovat systém do vlastních systémů zákazníka. Umožňuje také zpřesnit a urychlit proces fakturace.


Diagram systému Tamtron iStock

Imobilizér pro vozidla s váhou Tamtron

Další zvláštní výbavou, související s váhou Tamtron, je imobilizér pro kolový nakladač, nebo jiné vozidlo, na němž je váha Tamtron instalována. Imobilizér dovoluje používat stroj pouze po zadání kódu PIN, jinak nelze stroj spustit. Systém tak znemožňuje neoprávněné používání stroje a poskytuje zákazníkovi další výhodu v tom, že stoj mohou používat jen k tomu oprávněné osoby. Imobilizér samozřejmě také chrání vozidlo před odcizením.

Tamtron Group sídlí v Tampere ve Finsku a má své dceřiné společnosti v České republice, Estonsku, Německu, Polsku, Slovensku a Švédsku, v dalších zemích pak má své distributory. Mimo vážících zařízení společnost dodává zařízení a řešení pro přenos dat, monitorování, navigaci a RFID systémy. Váhy a ostatní zařízení společnosti Tamtron se prodávají ve více než 60 zemích.


Autor: Jindřich Mareček BBA
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Pojízdné pístové kompresory z Chrástu. Nechyběly na žádné československé stavbě

Zveřejněno 27.3. Většinu své služby stály mimo pozornost jakýchkoliv nadšenců. Často zastrčené stranou někde v rohu staveniště. Je to pochopitelné – nejednalo se o působivé pohybující se siláky, kteří by zvedali těžká břemena či rozrývali nepoddajnou zeminu. Pokud… celý příspěvek

S-DEUTZ jste vždy o krok napřed. Ucelená nabídka služeb pro maximální péči o motor

Zveřejněno 25.3. Společnost DEUTZ AG, významný výrobce motorů přináší pro své stávající i potenciální zákazníky nové služby nesoucí název S-DEUTZ. Proč písmeno S na začátku? Protože jsou v něm zahrnuta hned tři anglická slova začínající na „S“ vystihující služby –… celý příspěvek

DEMTEC Service představuje automatické rychloupínací systémy OilQuick

Zveřejněno 22.3. Výměna mechanického a hydraulického příslušenství na stavební stroje nebyla snad nikdy jednoduší. Z pohodlí kabiny, s maximálním jištěním a doslova za pár vteřin zvládne průměrně zkušený strojník vyměnit pracovní nářadí na svém stroji. Společnost… celý příspěvek