Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

TECHNILINE člen skupiny Cramo

Zveřejněno: 27. 9. 2008

Společnost TECHNILINE, jeden z nejvýznamnějších dodavatelů v oblasti bezpečného přístupu do výšek, půjčování vysokozdvižných strojů a zařízení v České republice a na Slovensku, se v březnu tohoto roku stala součástí finské společnosti Cramo1. Více o společnostech TECHNILINE a Cramo a jejich společných plánech do budoucna v článku.

TECHNILINE spol. s r.o. založil Ing. Zdeněk Zilvar v roce 1991 a tím svého koníčka, tedy lezení ve výškách, spojil s hlavní činností firmy. Začal prodávat zařízení pro práci ve výškách, tzn. bezpečnostní vybavení pro práci ve výškách, lávky a pracovní plošiny.

České firmy však v té době na zakoupení těchto zařízení často neměly dostatek financí, proto začal zařízení půjčovat. Ukázalo se, že tato myšlenka byla správná a během krátké doby se jeho firma stala lídrem v této oblasti nejen v České republice, ale i na Slovensku.

Firma se každoročně rozrůstala a během 18 let své existence zaznamenala obrovský růst. Mezi její hlavní činnosti dnes patří pronájem a prodej pracovních plošin a manipulátorů, prodej, servis a školení jistících prostředků pro práci ve výškách. Hlavní sídlo má v Praze, pobočky v Pardubicích, Ostravě, Karviné, Bratislavě a Košicích. Celkem provozuje šest zápůjčních dep, která mají veškerá vybavení. Zaměstnává okolo 70 lidí a disponuje s více jak 1000 ks strojů. V březnu 2008 se společnost TECHNILINE stala součástí finské společnosti Cramo. Ve vedení společnosti zůstává zakladatel TECHNILINE spol. s r.o. Ing. Zdeněk Zilvar, aktivity společnosti Cramo CZ Karviná přecházejí pod Techniline spol. s r.o.

TECHNILINE dnes a její plány do budoucnosti

Pronájem

TECHNILINE pronajímá pracovní plošiny, speciální přístupové systémy na komíny, mosty, chladící věže a na panelové domy pro účely rekonstrukcí, dále stavební vrátky, mobilní lešeňové věže a kontejnery.

V pronájmu pracovních strojů, v současnosti přes 1000 ks strojů, je lídrem na trhu. Z 99 % to jsou stroje Genie s pracovním rozsahem od 6 do 40 m. K pronájmu jsou nejenom samohybné plošiny, ale i automobilové nástavby, vlečné plošiny a speciální pásové plošiny. Další nedílnou součástí nabídky strojů k pronájmu jsou teleskopické manipulátory s pracovní výškou 5 až 21 m s širokou škálou doplňků. Sortiment doplňují elektrické zdvihací zařízení, pojízdné duralové věže, závěsné lávky a speciální systémy.

Novinkou v roce 2008 v pronájmu jsou kancelářské a skladové kontejnery.

Prodej, servis a školení v oblasti jistících prostředků pro práci ve výškách

Dalším odvětvím je prodej, servis a školení v oblasti jistících prostředků pro práci ve výškách. Zde jde o pracovní postroje, navíjecí kladky, jistící systémy na budovách, stavební vrátky, duralové pojízdné lešení a závěsné lávky. Společnost je oficiálním zástupcem výrobce pracovních plošin GENIE pro prodej a servis na území České republiky a na Slovensku.

Školení pro lidi pracující ve výškách probíhá jednou do roka (toto školení je pro lidi pracující ve výškách povinné). Dále se konají školení i pro zákazníky, kteří si pronajmou plošinu a zároveň mají zájem o proškolení pracovníka, který ve výškách ještě nepracoval.

Pronájem, servis, školení a doprava je zajištěna rovněž po celém území České republiky a Slovenska.

Zajímavé zakázky

Největší zakázkou v posledním období byla výstavba automobilky Hyundai Česká republika, kde bylo v pronájmu 250 strojů.

Dále společnost zabezpečovala několik filmových projektů, které se natáčely na území České republiky. Podílí se na výstavbách skladových a výrobních hal, rekonstrukcích i demoličních pracích na různých objektech.

Plány do budoucnosti

V nejbližší budoucnosti, konkrétně do konce roku 2008, vedení firmy chce rozšířit pobočku v Brně a Bánské Bystrici. Dále si slibuje, že díky silnému kapitálu a podpory ze zahraničí bude nejen zkvalitňovat dosavadní služby, ale bude moci i dále investovat a rozšiřovat služby.

Dispečink – pronájem:

Tel.: 724 152 152, 884 152 152

DEPA:

Praha, Pardubice, Ostrava, Karviná, Bratislava, Košice

Veškeré další údaje najdete na: www.techniline.cz

1 Finská společnost Cramo je 5. jednou z nejsilnější půjčovnou stavebních strojů a zařízení v Evropě. Její obrat v loňském roce činil 496 400 000 EUR. Dne 9. června 2008 obdržela společnost v Amsterdamu ocenění Rental Company of the Year (Půjčovna roku 2007). Získala ho za úspěšnou a rychlou transformaci dvou evropských společností v jednu, která se transformací stala jedním z vedoucím hráčů v průmyslu v Evropě. Cramo dnes zaměstnává 2 300 licí a vize společnosti je stát se v Evropě půjčovnou číslo jedna.
Autor: Mgr. Helena Hejhálková
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek

Pojízdné pístové kompresory z Chrástu. Nechyběly na žádné československé stavbě

Zveřejněno 27.3. Většinu své služby stály mimo pozornost jakýchkoliv nadšenců. Často zastrčené stranou někde v rohu staveniště. Je to pochopitelné – nejednalo se o působivé pohybující se siláky, kteří by zvedali těžká břemena či rozrývali nepoddajnou zeminu. Pokud… celý příspěvek

S-DEUTZ jste vždy o krok napřed. Ucelená nabídka služeb pro maximální péči o motor

Zveřejněno 25.3. Společnost DEUTZ AG, významný výrobce motorů přináší pro své stávající i potenciální zákazníky nové služby nesoucí název S-DEUTZ. Proč písmeno S na začátku? Protože jsou v něm zahrnuta hned tři anglická slova začínající na „S“ vystihující služby –… celý příspěvek