Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

TEREX|FINLAY inteligentní a inovativní řešení

Zveřejněno: 21. 11. 2014

Důkladná evoluce třídiče FINLAY 883+ a samozřejmě také FINLAY 883+ SPALECK byla již docela představena, a tak se soustřeďme jenom na zopakování toho nejdůležitějšího.

Horní plocha zůstala v provedení 3-D roštu s okem 50 × 50 mm totožná s předchozím provedením, ale spodní sítová plocha je o 1,2 metru delší (což představuje další 4 řady sítových segmentů), takže celková délka je nyní 4,8 m. Byla nově rozdělena na dvě části s různým úhlem sklonu a hlavně různě nastaveným rozkmitem! První část má větší sklon a agresivnější charakteristiku pohybu a ve druhé části sítové plochy je sklon síta menší a charakteristika je mírně upravena tak, aby zde docházelo ke zklidnění a dotřídění materiálu.

FINLAY 693+ SPALECK
FINLAY 693+ SPALECK

Nový typ třídiče

Na veletrhu STEINEXPO 2014 byl oficiálně představen zcela nový typ třídiče FINLAY 693+ SPALECK. Tento třídič nabízí obě sítové plochy v provedení FLIP FLOW. Rozměry obou sítových ploch jsou impozantních 6,1 m × 1,52 m. Po mimořádně úspěšném testování v Belgii a Německu byla zahájena sériová výroba. O tom, že tento stroj je naprosto ideální především pro třídění jemných frakcí kameniva, ale i například uhlí, strusky, popílku ze spalovny a dalších problematických materiálů, není pochyb. Během testování tento jedinečný stroj již potvrdil svoji dominanci v této oblasti, když doslova deklasoval výrobky některých konkurentů. Je velmi pravděpodobné, že se nám podaří dostat do ČR tento stroj ještě do konce letošního roku a pokud ano, najdete tuto infomaci na našich webových stránkách. Jestliže máte surovinu, anebo problém, který nemůžete řešit konvenčními třídiči, je tohle řešení právě pro vás.

Flip Flow síto v akci
Flip Flow síto v akci

Čelisťové a kuželové drtiče

Také v oblasti drtičů je na co se těšit, protože se právě připravuje sériová výroba čelisťového drtiče FINLAY J-1170AS se zavěšeným jednosítným třídičem, schopným produkovat přesnou výslednou frakci, resp. dvě výsledné frakce. Jedná se o modifikaci velmi oblíbeného čelisťového drtiče s tlamou 1100 × 700 mm s hydraulickou asistencí nastavení výstupní štěrbiny a na přání s automatickým systémem otevření tlamy při vniknutí nedrtitelného předmětu. Kromě toho lze drtič vybavit také samostatnou odhliňovací sekcí podavače s nezávislým pohonem, prodlouženým vynášecím pasem a mnoha dalšími doplňky včetně možnosti propojení s dalšími drtiči pomocí kabelu anebo dokonce bezdrátově. Tento drtič s třídící jednotkou bude představen na konci září v Londýně a následně se koncem roku rozběhne jeho sériová výroba.

Ve standardní nabídce jsou také čelisťový drtič FINLAY J-1175 s tlamou 1 100 × 760 mm, kuželový drtič FINLAY C-1540 a také mobilní třídič FINLAY 693+ s duálním pohonem. Pokud je k dispozici externí zdroj elektrické energie, lze je připojit a pokud není zdroj k dispozici, jsou tyto stroje vybaveny vestavěným diesel/elektrickým generátorem, takže jsou schopny pracovat i naprosto nezávisle. Toto řešení nabízí značné snížení provozních nákladů a také emisí jak v oblasti hluku, tak samozřejmě i v oblasti výfukových splodin. Rodina strojů s tímto druhem pohonu se bude i do budoucna pozvolna rozrůstat.

Čelisťový drtič FINLAY J-1170As
Čelisťový drtič FINLAY J-1170As
Kuželový drtič FINLAY C-1540
Kuželový drtič FINLAY C-1540

Široký sortiment

Kromě výše uvedeného je samozřejmě k dispozici široké spektrum třídičů, hrubotřídičů, čelisťových, odrazových a kuželových drtičů, pasové dopravníky na kolech i pásech, kompletní sortiment sprchovaných třídičů, dehydrátorů a praček a mnohé další. Pokud uvažujete o některé z uvedených technologií, neváhejte nás kontaktovat.

Autor: Ing. Tomáš Novák
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek