Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Tiché demoliční nůžky a drtiče Atlas Copco - nepostradatelné pro demolice a recyklace

Zveřejněno: 10. 1. 2006

Rychle, dokonale, hospodárně – to jsou jen některé z požadavků, které jsou v současné době na demoliční metody kladeny. Má-li demolice probíhat tiše a bez otřesů, mají-li být jednotlivé kroky a drcení provedeny dokonale, má-li při jednom procesu současně probíhat destrukce betonu, armování nebo ocelových nosníků, pak jsou žádané univerzální hydraulické nůžky nebo drtiče.

Matthias Holtgrewe, ředitel výroby tichých demoličních přídavných zařízení, Atlas Copco Construction Tools GmbH, Essen:

„Víme, že trh tichého demoličního zařízení se bude v příštích letech nadprůměrně rozrůstat. S naším komplexním výrobním programem, který v současné době čítá 24 různých nůžek, drtičů a drapáků můžeme tomuto silně se rozvíjejícímu trhu nabídnout zařízení pro nejrůznější použití: od primárních demolic přes drcení, třídění a nakládku. U nás dostanete vše pod jednou střechou!"

Také u následujícího pracovního kroku - recyklace nahromaděného materiálu, která je na základě stále přísnějších předpisů a rostoucích nákladů na skladování stále důležitější – umožňují tichá demoliční zařízení drcení a třídění železa, betonu a jiných stavebních materiálů.

Díky neustálému rozšiřování a doplňování výrobního programu nabízí Atlas Copco v současné době hydraulické demoliční a šrotové nůžky, drtiče, drapáky v nejběžnějších velikostech a výkonnostních třídách.

CC – demoliční a šrotové nůžky

Tito silní demoliční pomocníci jsou konstruováni pro nasazení při demolicích budov a průmyslových objektů.

BP – drtiče

Nejlepší volbou pro druhotné demolice betonových částí a panelů a třídění armovacího železa od betonu jsou drtiče, nazývané též pulverizátory a ve stavebním slangu hroši. Drtiče se používají jako mobilní recyklační zařízení přímo na stavbě nebo na skládce. Krom toho existuje možnost vybavit drtiče nekonečnou hydraulickou otočí, takže jich je možno použít bez problému také při primárních demolicích.


BP - drtiče

Tři různé typy drtičů s otočí a nebo bez jsou vhodné ke všem běžným nosičům o hmotnosti 18 - 50 tun.

Jsou rychlé:

  • protože mají obzvláště širokou čelist s vysokou průchodností
  • protože jejich otevírací a zavírací cykly jsou díky urychlovacímu ventilu obzvláště krátké
  • protože hydraulická nekonečná otoč (na přání) umožňuje rychlé a přesné polohování

BP - drtiče

Jsou efektivní:

  • protože na základě optimálního průběhu charakteristiky mohou být dobře využity rezervy síly
  • protože mají snadno vyměnitelné nože, zuby, jakož i v současné době desky/bačkory, dochází k minimálním prostojům

BP - drtiče

Jsou robustní a spolehlivé:

  • protože mají účinnou ochranu pístnic
  • protože jednotlivé díly jsou počítačově optimalizované a v důsledku toho i velice odolné

CC – Demoliční nůžky – Mistři proměn na staveništi

Označením „ mistři proměn" jsme skutečně uhodili hřebíček na hlavičku: CC-demoliční nůžky jsou ve všech oborech demolic doma. Ať se jedná o demolice budov nebo průmyslových objektů, stříhání ocelových profilů a kovových konstrukcí a rovněž tak o vydrcování a separaci materiálu, CC-demoliční nůžky vyhověly všem požadavkům.


Nový typ demoličních nůžek CC 3300

Aby bylo možno všem těmto požadavkům vyhovět, byly nůžky těžké CC-řady vyvinuty ve dvou modifikacích (U-univerzální a S-šrotové). Univerzální nůžky jsou určeny pro práce s betonem a armováním. Kombinace nožů a zubů si s těmito materiály hravě poradí. Šrotové nůžky jsou zkonstruovány pro stříhání různých ocelových profilů a mají pouze stříhací nože.

Pro obě varianty platí: úzké rameno stříhá proti/mezi rameno široké. Tím je vždy dosaženo optimální pozice mezi nůžkami a zpracovávaným materiálem.

Obzvláštní schopnost výkonu velkých typů nůžek je dána jednak dvěma hydraulickými válci, které zaručují optimální průběh síly během celého pracovního procesu, a jednak jsou maximálně šetrné k nosnému stroji. K tomu ještě přispívají urychlovací ventily, které zkracují dobu otevírání a zavírání nůžek, a opotřebitelné díly jako zuby a nože, které jsou rychle a bezproblémově vyměnitelné.

CC – demoliční nůžky jsou proto tak dobře vybaveny, aby s nimi bylo možno s co nejvyšší dokonalostí provádět částečné demolice a vytloukání, při jednom pracovním procesu zvládat beton, armatury i ocelové nosníky a současně minimalizovat nežádoucí vlivy na člověka, stroj a životní prostředí díky odhlučněnému a antivibračnímu provedení.

Řada malých CC-nůžek je určena pro aplikaci na minibagry a uplatňuje se převážně při demolicích ve stísněných prostorách. Jejich vlastnosti je činí ideálním přídavným zařízením pro toto použití: jsou lehké, ale přitom výkonné a masivní.


Demoliční nůžky

Těžká CC-řada je určena pro nosiče od 15 do 50 tun. Pro ně platí motto: rychlé, silné a modulační, aby se mohly ideálně přizpůsobit všem běžným demoličním operacím.

Pro bližší informace kontaktujte: Atlas Copco s.r.o., Průmyslová 10, 102 00 Praha 10, Tel.: 225 434 228, Fax: 225 434 222.

Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek