Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Úspěšný návrat vozů značky AVIA na tuzemský i zahraniční trh

Zveřejněno: 6. 7. 2011

Počátkem dubna proběhla v showroomu firmy Avia Ashok Leyland Motors v pražských Letňanech tisková konference, na které zástupci managementu společnosti představili plány na rok 2011, ale podrobně analyzovali i výsledky značky na globálních trzích v průběhu loňského roku.

Novinářům odpovídali na jejich dotazy výkonný ředitel Marcus Pauels, finanční ředitel Tomáš Jiřička, personální ředitel Vít Šubert, šéf prodeje Radim Paiger a manažer marketingu a mluvčí firmy Michal Bačkovský.

Výsledky prodeje

V prvním čtvrtletí 2011 prodala společnost AALM 168 vozů, z toho 51 vozidel v provedení Euro 5 na evropských trzích, 13 vozů v provedení Euro 4 pro ruský trh, čtyři podvozky pro autobusy mateřské firmy pro singapurský trh a sto podvozků pro elektromobily firmy Smith Electric. Proti 1. čtvrtletí 2010, kdy firma prodala 102 vozidel, je to růst o 2/3!


Cíle pro další období

V zájmu pozornosti byla i zpráva, že Avia Ashok Leyland Motors chce letos prodat tisíc nákladních vozidel (loni to bylo 448 vozů). Na evropské trhy chce dodat 300 vozidel a 500 podvozků s kabinou chystá na americký a britský trh pro výrobce elektromobilů, firmu Smith Electric. Na ruském trhu, kde AALM otevřela své zastoupení na konci minulého roku, chce firma v roce 2011 prodat sto vozů. U nových projektů (to jsou např. trhy Středního Východu, autobusové podvozky ap.) se očekává prodej sta vozidel nebo podvozků.

Na západoevropském trhu chce letos automobilka vybudovat novou prodejní síť ve Velké Británii a chystá se zahájit prodej ve Francii. Chystá rovněž restrukturalizaci prodejní sítě v Polsku. Nově firma vstoupila také na trh Středního východu, kde zahájila prodej při spuštění provozu montážního závodu mateřské Ashok Leyland v emirátu Ras-al-Khaima ve Spojených arabských emirátech.


AVIA na veletrhu v Brně

Výrobce nákladních vozů AVIA letos rovněž chystá vozy s dvojkabinou a nabízet bude i automobily s pohonem čtyř kol – tato novinka byla vystavena na letošním veletrhu IBF v Brně.

Úspěch firmy se podle manažera marketingu Michala Bačkovského opírá o globální homologaci vozidel řady Euro5 a doplnění kompletní modelové řady motorů pro nové trhy.

Významný podíl na úspěších má i komplexní péče o zákazníka včetně značkového financování Avia Financing a servisním programům Avia Service+.

Moderní nástroje komunikace

Se vstupem do nového roku připravila AVIA nové internetové stránky www.avia.cz. Byl tak splněn další bod dlouhodobého plánu posílení komunikace značky směrem ke svým zákazníkům a partnerům. Nové stránky jsou aktivním nástrojem obousměrné komunikace.. Interaktivní vyhledávání prodejních a servisních míst napomáhá k rychlému řešení aktuální potřeby jak zájemců o vozidla Avia, tak stávajícím uživatelům. Pomocí kontaktních formulářů pak mohou zákazníci přesně adresovat svoje další dotazy.


Pět let nové historie

Avia Ashok Leyland Motors s.r.o. je od roku 2006 součástí koncernu Hinduja Group po boku druhé největší automobilky v Indii – Ashok Leyland. Díky silnému koncernu v zádech (devět výrobních závodů, působnost na více než 30 trzích tří kontinentů) nastartovala Avia v posledních letech proces návratu na světové trhy včetně rozšíření portfolia produktů. Produkce společnosti Avia Ashok Leyland Motors pokrývá třídu nákladních automobilů s celkovou hmotností od 6,5 do 12 tun a u zákazníků si získala úspěch díky vysoké odolnosti a výborné ovladatelnosti při řízení, variabilitě provedení a nízkým provozním nákladům svých vozů.

Autor: Ing. Peter Šovčík
Foto: Hana Solařová, archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek

Pojízdné pístové kompresory z Chrástu. Nechyběly na žádné československé stavbě

Zveřejněno 27.3. Většinu své služby stály mimo pozornost jakýchkoliv nadšenců. Často zastrčené stranou někde v rohu staveniště. Je to pochopitelné – nejednalo se o působivé pohybující se siláky, kteří by zvedali těžká břemena či rozrývali nepoddajnou zeminu. Pokud… celý příspěvek

S-DEUTZ jste vždy o krok napřed. Ucelená nabídka služeb pro maximální péči o motor

Zveřejněno 25.3. Společnost DEUTZ AG, významný výrobce motorů přináší pro své stávající i potenciální zákazníky nové služby nesoucí název S-DEUTZ. Proč písmeno S na začátku? Protože jsou v něm zahrnuta hned tři anglická slova začínající na „S“ vystihující služby –… celý příspěvek