Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 23.4. – svátek slaví Vojtěch

Užitečné vozíky BT Levio a BT Staxio

Zveřejněno: 2. 4. 2009

Novinky značky BT od společnosti Toyota Material Handling CZ jsou odolné, silné a spolehlivé. Jsou určeny pro horizontální transport nákladů, operace nakládání/vykládání vozidel, vychystávání a zakládání ve všech typech logistických, obchodních i výrobních aplikací. Jednoduše se ovládají a nabízejí mnoho praktických funkcí.

Řada nízkozdvižných vozíků se skládá z pěti modelů s nosnostmi od 1 400 do 2500 kg. Řadu zakladačů BT Staxio tvoří 8 modelů s nosností od 800 do 2000 kg a výškou zdvihu až 4755 mm. K dispozici jsou varianty standardní i speciální – zakladače s přízdvihem podpůrných ramen, se široce rozkročenými podpůrnými rameny nebo verze SWE200D pro dvoupaletovou manipulaci. V nabídce najdete široký výběr konfigurací stožárů, vidlic a baterií. BT Staxio je navrženo pro aplikace s pěší obsluhou, ale většina modelů je volitelně k dispozici se sklopnou stupačkou pro spolujízdu obsluhy v intenzivním provozu a pro pojezdy na delší vzdálenosti.

Praktické funkce

BT Levio i BT Staxio s centrálně umístěnou řídicí ojí jsou vybaveny mnoha užitečnými funkcemi a nabízí jednoduché ovládání (pro praváky i leváky), vyšší produktivitu, spolehlivost a bezpečný provoz. K dispozici jsou mimo jiné rampový start i zastavení bez prokluzu, důležitá funkce mikropojezdu Click-2-Creep pro manipulaci v těsných prostorách s rukojetí ve svislé poloze nebo funkce želva pro dočasné zpomalení. Pětibodový koncept šasi BT Castorlink umožňuje výbornou manévrovatelnost, skvělou boční stabilitu i při jízdě po nerovnostech nebo na rampách. Výkonové funkce vozíku je možné naprogramovat podle individuálních potřeb řidiče.

Bezpečí pro obsluhu

Pro další vylepšení viditelnosti byl snížen profil těla vozíku směrem k vidlicím. Rameno řídicí páky je navrženo tak, aby vzdálenost mezi obsluhou a vozíkem byla dostatečně velká a chránila její nohy, ale aby současně umožňovala obsluze dobrý výhled na špičky vidlic a na náklad. Tyto dva prvky, kombinované s plně průhledným stožárem zajišťují obsluze vynikající výhled jak na úrovni podlahy, tak při polohování palet ve větší výšce.

Pro zlepšení bezpečnosti a produktivity může být zrychlení, maximální rychlost a úroveň brzdění naprogramována tak, aby vyhověla individuálním schop- nostem obsluhy. Startování pomocí osobního PIN-kódu zajišťuje maximální bezpečnost, protože vozík pozná, kdo ho momentálně řídí a pracuje v odpovídajícím výkonovém režimu.


Vylepšený vozík BT Staxio zajišťuje obsluze vynikající výhled jak na úrovni podlahy, tak při polohování palet ve větší výšce

Prodloužená záruka šetří náklady

Některé exponované plastové díly byly nahrazeny díly kovovými, pouzdra jsou vyložena teflonem a není nutné je promazávat, AC motory znamenají méně opotřebitelných dílů. V běžném provozu tak stačí tak pouze jedna servisní prohlídka ročně.

Spol. TMH CZ poskytuje na vozíky řady BT Levio a BT Staxio prodlouženou záruku až 3 roky nebo 3000 motohodin.

Více informací najdete na speciální interaktivní webové prezentaci na www.bt-levio.cz a www.bt-staxio.cz.

Autor: Jindřich Přívora
Foto: Archiv společnosti
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek