Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Veletrh EXPO Mokrá 2010 se blíží

Zveřejněno: 14. 6. 2010

Osmý ročník Mezinárodního demonstračního veletrhu strojů a zařízení pro těžební průmysl, úpravnický průmysl a stavebnictví EXPO Mokrá 2010 bude slavnostně zahájen v 10 hodin dne 22. 6. 2010 ve vápencovém kamenolomu v Mokré u Brna, kde celý veletrh bude probíhat.

Jedná se o největší demonstrační veletrh tohoto druhu ve střední a východní Evropě, který má své věrné vystavovatele a návštěvníky a získal si i dobré zahraniční renomé.

Nejmodernější technika

Cílem výstavy je představení nejmodernější techniky z oblasti těžebního průmyslu. V reálných pracovních podmínkách tak bude možné vidět těžební stroje, prostředky na přípravu rubaniny, zařízení pro recyklaci stavebních materiálů, vozidla pro speciální účely, nakládací a přepravní techniku a zařízení pro ekologický provoz. Všechny stroje a zařízení budou předváděny přímo v akci na jednotlivých demonstračních plochách.

Přestože se každé společnosti určitou měrou dotkla světová hospodářská krize, zájem o veletrh stále trvá. Letos se na veletrhu představí více než 100 firem, což je ve srovnání s předešlým ročníkem pouze o jednu čtvrtinu méně. Vystavovatelé budou moci využít pro demonstrace svých strojů a zařízení plochu větší jak 80 000 m2.

EXPO Mokrá 2010

Propagace veletrhu

Organizátor akce – Těžební unie – bezplatně poskytnul vystavovatelům 30 000 výměnných vstupenek. Reklamní kampaně běžely již od začátku roku v celé řadě odborných českých i zahraničních médií. Propagace veletrhu probíhala také na odborných akcích v naší republice, Slovensku, Belgii, Německu a dalších státech Evropské unie. O veletrhu EXPO Mokrá se mohli dozvědět i účastníci veletrhu bauma 2010 – největšího veletrhu pro stavební a těžební stroje, který se letos konal v Mnichově.

Věříme, že díky dlouholeté tradici veletrhu a rozsáhlé cílené reklamě se bude veletrh moci chlubit opět rekordním počtem návštěvníků. Organizátoři předpokládají návštěvnost vyšší než 15 000 z řad nejen odborné, ale i laické veřejnosti. Návštěvníci se mohou těšit také na doprovodný program, který si pro ně připravili vystavovatelé. Chybět nebude ani zázemí s vynikajícím občerstvením.

EXPO Mokrá 2010

Záštitu nad veletrhem převzal ministr průmyslu a obchodu České republiky Vladimír Tošovský, ministryně životního prostředí Rut Bízková, předseda Českého báňského úřadu Ivo Pěgřímek a primátor města Brna Roman Onderka, kterým Těžební unie děkuje.

Podrobné informace o veletrhu včetně seznamu vystavovatelů získáte na stránkách www.tezebni-unie.cz.

Autor: Mgr. Kateřina Zachovalová, Ph.D.
Foto: Helena Hejhálková
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek

Pojízdné pístové kompresory z Chrástu. Nechyběly na žádné československé stavbě

Zveřejněno 27.3. Většinu své služby stály mimo pozornost jakýchkoliv nadšenců. Často zastrčené stranou někde v rohu staveniště. Je to pochopitelné – nejednalo se o působivé pohybující se siláky, kteří by zvedali těžká břemena či rozrývali nepoddajnou zeminu. Pokud… celý příspěvek

S-DEUTZ jste vždy o krok napřed. Ucelená nabídka služeb pro maximální péči o motor

Zveřejněno 25.3. Společnost DEUTZ AG, významný výrobce motorů přináší pro své stávající i potenciální zákazníky nové služby nesoucí název S-DEUTZ. Proč písmeno S na začátku? Protože jsou v něm zahrnuta hned tři anglická slova začínající na „S“ vystihující služby –… celý příspěvek