Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Vysokozdvižné vozíky UTILEV vstupují na český trh

Zveřejněno: 7. 1. 2013

Trh manipulační techniky v naší republice se během letošního léta rozšiřuje o novou obchodní značku – vysokozdvižné vozíky UTILEV. Hlavním cílem této značky je nabídnout zákazníkům spolehlivý a především cenově dostupný produkt. Prodej vozíků a kompletní servis zajišťuje společnost YALE CZ, s.r.o.

UTILEV je obchodní značkou amerického koncernu NACCO Material Handling Group, který se doposud na světových trzích prezentoval jako výrobce prémiových značek vysokozdvižných vozíků. V reakci na měnící se ekonomické prostředí, kdy se jedním z hlavních rozhodovacích kritérií poptávajících stále častěji stává pořizovací cena vozíku, přichází skupina NACCO se značkou UTILEV. Ta reflektuje přání a tužby zákazníků a usiluje o nalezení optimálního poměru kvality a ceny.

Výhradním prodejcem vysokozdvižných vozíků značky UTILEV na domácím trhu se stala společnost YALE CZ s.r.o., která je na trhu známá svým prodejem a servisními službami pro stejnojmenné vysokozdvižné vozíky YALE. Rozhodnutí o zařazení vozíků UTILEV do portfolia společnosti vyplynulo ze záměru společnosti saturovat další segment trhu a nalézt alternativní řešení u současné klientely.

Unikátní poprodejní podpora

Na našem trhu se dnes prodávají vysokozdvižné vozíky poměrně velkého množství značek vyráběných v Asii. Navzdory zakořeněným představám se jedná vesměs o spolehlivé stroje. Problémy ale často nastávají s dodávkami náhradních dílů a profesionálním servisním zázemím. V tomto ohledu se značka UTILEV jednoznačně výrazně odlišuje od většiny ostatních.

Nespornou konkurenční výhodou je skutečnost, že veškeré poprodejní služby jsou poskytovány na úrovni vozíků prémiových značek. Silné zázemí skupiny NACCO Material Handling Group zajišťuje, že péče o zákazníky v podobě servisu, údržby či poradenských služeb manipulační techniky je zcela shodná u všech nabízených značek vozíků, tedy identická se značkou YALE. Počínaje školením techniků, přes podobu servisních manuálů až po diagnostické přístroje.

Pozitivním aspektem jsou možnosti dodání náhradních dílů. Veškeré potřebné součásti a komponenty, které nejsou jako povinné uloženy skladem v České republice, je možné objednat online s dodávkou do 24 hodin z centrálního skladu NMHG v holandském městě Nijmegenu. Všechny procesy jsou nastaveny již řadu let a vykonává je osvědčený tým tým pracovníků.

V neposlední řadě jsou všechny vysokozdvižné vozíky Utilev vyrobeny v souladu s normami Evropské unie a splňují tak samozřejmě i požadavky pro provoz v České republice. Ke všem vozíkům je dodáváno prohlášení o shodě.

Snadné použití, nenáročná údržba

Vysokozdvižné vozíky UTILEV nabízí spolehlivé a nákladově efektivní řešení využitelné v mnoha průmyslových odvětvích. Především se jedná o ta odvětví, která nevyžadují žádné mimořádné funkce a přídavná zařízení a hledají kvalitní vozík za přijatelnou cenu. Nasazení vozíků je rovněž doporučováno všude tam, kde není tato technika využívána po celou pracovní směnu, respektive všechny dny v týdnu.

Parametry vozíků

Dvě výrobní řady nabízejí 1,5–3,5 tunové čelní vysokozdvižné vozíky se spalovacími motory se šesti různými nosnostmi. Každý model je k dispozici v dieselovém nebo plynovém provedení, případně duálním pohonem plyn-benzín a jednorychlostní hydrodynamickou převodovkou.

Řada robusních dvojitých a trojitých stožárů, na přání s volným zdvihem, se vyznačuje pevnými profily a kladkami o velkém průměru. Díky velkému prostoru uvnitř rámu stožárů má obsluha skvělý výhled jak na přepravovaný náklad, tak na manipulační prostor. Konstrukce stožárů tímto způsobem napomáhá snižovat poškození nákladu, protože přehled řidiče zajišťuje přesnou manipulaci. Všechny stožáry umožňují použití standardních upevňovacích desek, vidlic a přídavných zařízení, počínaje bočním posunem, který je možno stejně jako stavitelný nosič vidlic objednat přímo u výrobce vozíků.

Pro vozíky UTILEV je k dispozici řada účinných, tichých a ekologických motorů, originální japonské vznětové motory Yanmar pro diesel vozíky a osvědčené motory Nissan pro plynové verze vozíků.

Prostor pro obsluhu vozíků je ergonomicky navržený tak, že věrně připomíná místo pro řidiče osobního vozu. Tomu odpovídá automobilové uspořádání pedálů vozíků, které zajišťují jejich snadné ovládání. Standardně užívané sedadlo nabízí vysoký komfort, který je zdůrazněný zejména jeho přizpůsobením pro eliminaci špatného držení bederní páteře. Řidiči vozíku tak prostor pro obsluhu umožňuje pracovat velmi pohodlně, což ve svém důsledku snižuje jeho únavu při veškerých aktivitách spojených s manipulací s nákladem. Malý průměr volantu umožňuje lehké a přesné ovládání vozíku, sloupek volantu je nastavitelný dle individuálních potřeb řidiče. Ruční hydraulické ovládací páky jsou snadno přístupné na čelní desce vozíku. Třetí a čtvrtou hydraulickou sekci je možné objednat ve výrobě jako doplňkovou výbavu.

Spolehlivý provoz

Vozíky UTILEV mají rozsáhlé standardní vybavení, jako například kompletní osvětlení, majáček, signál pro jízdu vzad, či zpětná boční zrcátka. K dispozici je i řada možností pro plnění dalších potřeb zákazníků včetně celokovové kabiny s topením, katalyzátoru nebo dodatečné filtrace přívodu vzduchu.

Vozíky jsou vybaveny osvědčenými, vysoce kvalitními a odolnými komponenty, účinnými filtry a vynikajícím chladicím systémem, což zaručuje jejich spolehlivý provoz a pomalejší opotřebení. To společně s vysokou dostupností cenově výhodných náhradních dílů pomáhá snižovat náklady na servis a údržbu vozíku.

Autor: Ing. Pavel Musil
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek

Hutnicí techniku Bomag nyní pořídíte s extra slevou a rozšířenou výbavou

Zveřejněno 29.3. Společnost NorWit, oficiální distributor ručně vedené hutnicí techniky Bomag, připravila pro letošní stavební sezonu cenovou akci na vybrané stroje tohoto výrobce. celý příspěvek