Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 18.5. – svátek slaví Nataša

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno: 3. 5. 2024

Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem.

Premiéru v Rakousku měl návěs ST 480, kde se firmě ZANDT cargo podařilo zkombinovat různé koncepty rámu.

Firma ZANDT cargo se intenzivně zabývá vývojem nových systémů zajištění nákladu. Důraz klade především na zajištění řešení šitých na míru pro operátory a zároveň na vysokou úroveň bezpečnosti na silnici. Je to vidět například na certifikovaných výklopných úchytných okách s nosností 10 tun, která jsou dnes standardem u všech nákladních podvalníků ZANDT.

Univerzálové pro širokou škálu aplikací

Premiéru v Rakousku si odbyl nízkopodlažní návěs ST 480. U něj se společnosti ZANDT cargo podařilo zkombinovat různé koncepty rámu. 3D konstrukce a metodika konečných výpočtů umožnily připojení vnějších podélných nosníků na vyšší ložné ploše k centrálnímu schránkovému rámu v nízkém loži. Výsledkem je nejlepší nízká ložná délka, optimalizace vlastní hmotnosti a související zvýšení užitečného zatížení. Mezi další výhody patří větší poloměr otáčení pro tažná vozidla a vyšší úhly řízení u systémů řízených náprav. Do této nové řady ST lze instalovat různé prvky výbavy z komplexního modulárního systému pro podvalníky od ZANDT cargo.

Dalším příkladem flexibilního použití se stala řada podvalníků AT-P 300 BTA (30tunový) nebo AT-P 400 BTA (40tunový) točnicový přívěs. Použitá konstrukce sdružuje systém pro abroll kontejnery podle DIN 30722 jako kontejnerový přepravní přívěs BTA a ložnou plochu nižší než 900 mm pro stavební stroje. Dále je podvalník vhodný pro široké spektrum nakládek, jedná se o kombinovaný přívěs pro různé účely, protože dvacetistopé ISO kontejnery, jakož i bednění a závaží, lze uložit a přepravovat podle potřeby. Flexibilní použití zajišťuje udržitelnost pro plánování a přináší nižší náklady.

Dalším příkladem flexibilního použití se staly řady AT-P 300 BTA a AT-P 400 BTA.
Dalším příkladem flexibilního použití se staly řady AT-P 300 BTA a AT-P 400 BTA.

Ideálními partnery pro logistiku těžkých stavebních strojů jsou nízkopodlažní přívěsy ZANDT AT ve stavebním provedení s vyvýšenou ložní plochou nad točnou i jako průjezdné rovné. Řada AT zde v přepravních úlohách boduje díky souhře ramp, speciální konstrukci míst pro kola či lžíce bagrů a elektronických brzdových systémů s váhami nápravového zatížení. Díky pogumovaným ložným plochám na rampách, nízké ložné ploše, jakož i osazením různými upevňovacími body pro náklad, je zajištěn velmi vysoký bezpečností standard přepravy.

Flexibilní tandemový sklápěč

S celkovou hmotností 19 tun a světlou ložnou délkou 5 500 mm nabízí tandemový sklápěč TAT-K 180 maximální užitečné zatížení ve své třídě. Toho je docíleno nejen robustní, vzduchem odpruženou konstrukcí rámu se širokými pneumatikami, ale také podlahou a bočními stěnami z Hardoxu. Velkou výhodou je, že dvacetistopé ISO kontejnery lze na sklápěči přepravovat se zavřenými bočními stěnami a stavební stroje lze nakládat pomocí hliníkových ramp.

Tandemový sklápěč TAT-K 180 má celkovou hmotnost 19 tun, světlou ložnou délku 5 500 mm a nabízí vynikající užitečné zatížení.
Tandemový sklápěč TAT-K 180 má celkovou hmotnost 19 tun, světlou ložnou délku 5 500 mm a nabízí vynikající užitečné zatížení.

Ideální pro těžbu a zemní práce

Tandemový dampr TD 240, určený pro tažení traktorem, je koncipován pro těžké mise v těžebním průmyslu, zemní práce a přepravu sklizně. S objemem až 20 m3 a vnitřním užitečným zatížením 32 tun nastavuje v tomto produktovém segmentu ty nejvyšší laťky. To znamená, že tažený TD 240 vstupuje do nové výkonnostní třídy s nejnižšími náklady na tunu, a to i u větších infrastrukturních projektů. Ve standardní výbavě nabízí ZANDT 30,5palcové pneumatiky, kyvadlové nápravy se samořízením a cílené asistenční systémy pro řidiče traktorů s pneumaticky odpruženou ojí. Vysoké produktivity a bezpečnosti při sklápění je dosaženo pomocí dvou externích dvojčinných hydraulických válců s nosností až 62 tun a úhlem sklápění 70°.

Tandemový dumper TD 240 je traktorový přívěs s nejvyšší užitečnou hmotností 32 tun a objemem sklápění téměř 20 m³.
Tandemový dumper TD 240 je traktorový přívěs s nejvyšší užitečnou hmotností 32 tun a objemem sklápění téměř 20 m³.

Veletrh MAWEV 20241) byl pro firmu ZANDT cargo opět velice povedený, vysvětlil majitel Dipl.Kfm Manfred Zandt: „Kontakt se zákazníkem a komplexní poradenství jsou pro ZANDT cargo důležitým faktorem v přístupu k novým produktům. A se svými kompetentními návštěvníky byl nejen pro nás MAWEV perfektním místem a zdrojem inspirace.

Autor: ZANDT cargo
Foto: ZANDT cargo

1) MAWEV v St. Pöltenu v Rakousku je jedním z nejvýznamnějších předváděcích veletrhů ve střední Evropě. ZANDT cargo se jako vystavovatel pravidelně zúčastňuje od roku 2009.

Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.

Přečtěte si také

 

Nové

Inspirujících 30 let společnosti NorWit. Z garážové firmy k respektovanému dodavateli stavební techniky

Zveřejněno 17.5. Společnost NorWit, s.r.o., která patří k zavedeným tuzemským dodavatelům stavební techniky, oslaví brzy 30 let na trhu. Její historie je příběhem o tom, jak se z garážové firmy založené na počátku devadesátých let postupně stala respektovaná… celý příspěvek

Za novinkami JCB do předváděcího centra v Anglii

Zveřejněno 15.5. Světoznámý výrobce stavebních strojů JCB letos ohlásil uvedení hned několika produktových novinek na trh. Jejich premiéru pro média pojal ve slavnostním stylu, když do svého továrního předváděcího centra v Anglii pozval novináře z celého světa. Ve… celý příspěvek

Přivítejme řadu F-LINE. Černý kůň v segmentu nákladních vozidel pro stavebnictví vstupuje na trh

Zveřejněno 13.5. V České republice prostřednictvím oficiálního importéra značky Ford Trucks, společnosti F TRUCKS a.s., začíná prodávat dlouho očekávaná řada nákladních vozidel F-LINE. Nové modely budou dostupné jako silniční nákladní vozidla, vozidla pro… celý příspěvek