Vybraná rypadla Sunward nyní s financováním s 0% navýšením - NorWit, s.r.o.
Dnes je 9.9. – svátek slaví Daniela

Pneumatiky MAXAM pro menší stavební techniku

Zveřejněno: 8. 7. 2014

V minulosti jsme vás informovali převážně o radiálních EM/OTR pneumatikách značky MAXAM pro zemní stroje a těžkou stavební techniku. Od roku 2012 začala lucemburská společnost MAXAM TIRE INTERNATIONAL S.a.r.l. s výrobou diagonálních pneumatik pro menší stavební a manipulační techniku.

Díky spolehlivosti a vyváženému poměru ceny a výkonu popularita tohoto segmentu značky MAXAM stále stoupá. Proto bychom vás rádi blíže informovali i o těchto pneumatikách.

Vlastnosti diagonálních pneumatik MAXAM

Všechny níže uvedené pneumatiky vynikají těmito společnými vlastnostmi:

  • vynikající přilnavostí,
  • vysokou odolností běhounové směsi proti opotřebení,
  • speciálně konstruovanými klenutými výstupky mezi jednotlivými bloky; originální řešení dezénu mezi jednotlivými bloky zajišťuje lepší samočisticí schopnosti v měkkém a blátivém terénu (tzv. mud breakers jsou unikátním řešením odlišujícím pneumatiky MAXAM od konkurenčních výrobků),
  • sníženými vibracemi a zvýšenou stabilitou,
  • hlubokými dezény běhounu pro lepší odolnost proti defektům,
  • zesílenými bočnicemi pro zvýšení odolnosti proti prořezání.

Pneumatiky pro traktorbagry, rýpadla a manipulátory

MAXAM MS901, MS902 a MS903

Tyto speciálně vyvinuté pneumatiky se vyznačují svými agresivními rovnoměrně rozloženými dezény, které poskytují vynikající stabilitu a trakci, mají skvělé samočisticí schopnosti a odolnost v těch nejnáročnějších podmínkách provozů a stavenišť.

Pneumatiky MAXAM: zleva MS901, uprostřed MS902 a vpravo MS903
Pneumatiky MAXAM: zleva MS901, uprostřed MS902 a vpravo MS903

Pneumatika pro grejdry

MAXAM MS905

Tato pneumatika je určena a byla vyvinuta speciálně pro grejdry. Odolná běhounová směs, zesílené bočnice a hluboký dezén zajišťují vysokou odolnost proti opotřebení, jízdní stabilitu a silný záběr.

Pneumatika MAXAM MS905 pro grejdry
Pneumatika MAXAM MS905 pro grejdry

Pneumatika pro smykem řízené nakladače

MAXAM MS906

Tato pneumatika se vyznačuje rozložitým dezénem s pevnými rameny zabezpečujícími rovnoměrné opotřebovávání dezénu. Extra silné bočnice zabezpečují maximální možnou ochranu proti poškození a proříznutí.

Pneumatika MAXAM MS906
Pneumatika MAXAM MS906

Pneumatika pro kolové bagry

MAXAM MS908

Tato stabilní a výkonná pneumatika pro kolová rypadla je dodávána jako set, který obsahuje pneumatiku, duši a vložku. Vyniká svými optimálními trakčními vlastnostmi, stabilitou a dobrými jízdními vlastnostmi.

Víceúčelová MPT pneumatika

MAXAM MS909

Tento plášť najde své uplatnění na široké škále strojů, zejména pak na manipulátorech, malých nakladačích, traktorbagrech a dalších strojích.

Autor: Marcel Prchala
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Budoucnost patří teleskopickým manipulátorům. JCB zde hraje prim

Zveřejněno 6.9. Teleskopické kolové manipulátory patří k těm typům strojů, po kterých v posledních letech konstantně roste poptávka. Může za to jejich všestranné uplatnění v mnoha oborech, od stavebnictví, průmyslu, logistiky až po zemědělství. S konceptem stroje s… celý příspěvek

Kompaktní kolové bagry s nízkou výškou, ale největším zdvihem ve své třídě

Zveřejněno 4.9. Kolová rýpadla s nulovým přesahem zádě Komatsu PW168-11E1 a PW198-11E1 nabízejí jednu z nejnižších celkových výšek na trhu, ale v kompaktním balení přinášejí svým uživatelům více, než byste možná v této kategorii strojů čekali. Stroje s výborně… celý příspěvek

DAF slaví tři čtvrtě století od zahájení výroby nákladních vozidel v Eindhovenu

Zveřejněno 30.8. Společnost DAF Trucks letos slaví 75 let výroby nákladních vozidel. Je to významný milník v řadě úspěchů, které jsou poháněny inovacemi, převratnými technologiemi a chytrým designem. Stejná konstrukce tvoří základ pro nejnovější generaci vozidel DAF… celý příspěvek