Vybraná rypadla Sunward nyní s financováním s 0% navýšením - NorWit, s.r.o.
Dnes je 8.9. – svátek slaví Mariana

Společnost JH Stroje si získala dobré jméno i díky výrobě příslušenství na míru

Zveřejněno: 15. 7. 2024

Prodej, půjčovna, servis, výroba – na těchto čtyřech pilířích postavila své podnikání společnost JH Stroje z Bezděčína u Mladé Boleslavi. Její zakladatel Jiří Husák nejprve dodával náhradní díly k oblíbeným nakladačům UNC a Locust, k rýpadlům DH, zetorům nebo na tehdy ještě hojně rozšířené „údéesky“. Dnes se firma vedle původní značky Locust věnuje také hutnicí a vibrační technice AMMANN, kterou prodává, opravuje a půjčuje. V poslední době se společnost stále více prosazuje díky zakázkové výrobě příslušenství pro stavební stroje. Na míru vyrobené kousky míří z jejich dílen do celé České republiky.

Adaptér na Locust 903 pro uchycení asfaltové frézy Simex. Video ukazující jednoduché nastavení frézy do řezu je dostupné na facebookové stránce (#jhstroje).

Smykem řízené nakladače UNC a Locust patří stále k oblíbenému pracovnímu „nářadí“ u nás. Za úspěchy hledejme jejich technickou jednoduchost, snadnou obsluhu a rozumné provozní náklady. V početném zástupu jejich provozovatelů se občas objeví sháňka po nějakém specifickém příslušenství a po první obhlídce trhu se zpravidla tyto poptávky sejdou na stole Husákových v JH Stroje. Disponují tu totiž nejen potřebným know-how, ale také komplexním dílenským zázemím. Svým zákazníkům navíc většinou garantují rychlé dodací lhůty a část příslušenství, jako jsou lopaty nebo paletizační vidle, mívají skladem ihned k odběru. V ostatních případech nezbývá než řešení navrhnout, vyrobit, odzkoušet a nainstalovat. Nyní se podíváme na pár takových zakázek z poslední doby...

Asfaltová fréza na nakladači Locust

Prubířským kamenem, který prověřil šikovnost technického týmu JH Stroje, byla například výroba speciálního adaptéru na smykem řízený nakladač Locust 903. Zákazník požadoval, aby jeho nakladač mohl pracovat s asfaltovou frézou značky Simex. Úkolem v tomto případě bylo navrhnout a vyrobit adaptér mezi rychloupínač nakladače a frézu. V JH Stroje navrhli odolné a jednoduché řešení: fréza je postavena na rámové konstrukci s posuvným mechanismem ve formě závitové tyče s lichoběžníkovým závitem. Upnuté zařízení tak lze snadno posouvat z jedné strany na druhou a díky samosvornosti závitu zůstane bezpečně zafixováno v požadované poloze. Adaptér na frézu už má odslouženo na mnoha zakázkách a funguje spolehlivě.

Další reference

V JH Stroje si umějí poradit i v situacích, kdy zákazník potřebuje ke smykem řízenému nakladači upnout lopatu s euro upínáním. Fotografie v článku ilustrují případ adaptéru mezi rychloupínačem nakladače Locust 903 a lopatou s euro úchytem. Při výrobě adaptéru byly využity navařovací komponenty pro euro úchyty, celé zařízení bylo samozřejmě geometricky vyladěno a odzkoušeno v provozu.

Adaptér na nakladač Locust pro připojení lopaty s euro úchytem.
Adaptér na nakladač Locust pro připojení lopaty s euro úchytem.

Vedle výroby poskytují v JH Stroje rovněž řadu opravárenských služeb. Z posledních referencí stojí za zmínku oprava lopaty na rýpadlo-nakladači JCB 3CX, u které byl vyměněn břit a navařeny nové adaptéry zubů. Tímto zásahem byla životnost lopaty výrazně prodloužena.

Nový břit a zuby dostala v dílnách JH Stroje lopata rýpadlo-nakladače JCB 3CX.
Nový břit a zuby dostala v dílnách JH Stroje lopata rýpadlo-nakladače JCB 3CX.

Adresa, co se vyplatí si zapsat

Firemní strategií je individuální přístup ke každému požadavku zákazníka. Protože mají v JH Strojích dlouholeté zkušenosti s provozováním stavebních strojů, pro každého najdou odpovídající řešení a nabídnou mu i různé finanční alternativy. V případě zájmu doporučujeme osobní setkání v kanceláři v Bezděčíně. Zde vám rádi poskytnou nejen fundované odpovědi na dotazy týkající se příslušenství a strojů, ale možná Vám i povypráví zajímavé zážitky z motokrosu, který patří mezi záliby Jiřího Husáka mladšího. Lidský přístup a humor tu jde ruku v ruce s odbornými znalostmi a kompetencemi. Pro více informací je možné obrátit se na kontakty uvedené níže.

— kontakty —

JH Stroje s.r.o.

Bezděčín 11, 293 01 Mladá Boleslav

E: jh@husakjiri.cz   T: +420 728 420 191   WWW: https://www.jhstroje.cz/

Autor: Jan Rybář
Foto: JH Stroje

Tématické tagy

Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.

Přečtěte si také

 

Nové

Budoucnost patří teleskopickým manipulátorům. JCB zde hraje prim

Zveřejněno 6.9. Teleskopické kolové manipulátory patří k těm typům strojů, po kterých v posledních letech konstantně roste poptávka. Může za to jejich všestranné uplatnění v mnoha oborech, od stavebnictví, průmyslu, logistiky až po zemědělství. S konceptem stroje s… celý příspěvek

Kompaktní kolové bagry s nízkou výškou, ale největším zdvihem ve své třídě

Zveřejněno 4.9. Kolová rýpadla s nulovým přesahem zádě Komatsu PW168-11E1 a PW198-11E1 nabízejí jednu z nejnižších celkových výšek na trhu, ale v kompaktním balení přinášejí svým uživatelům více, než byste možná v této kategorii strojů čekali. Stroje s výborně… celý příspěvek

DAF slaví tři čtvrtě století od zahájení výroby nákladních vozidel v Eindhovenu

Zveřejněno 30.8. Společnost DAF Trucks letos slaví 75 let výroby nákladních vozidel. Je to významný milník v řadě úspěchů, které jsou poháněny inovacemi, převratnými technologiemi a chytrým designem. Stejná konstrukce tvoří základ pro nejnovější generaci vozidel DAF… celý příspěvek