Dnes je 8.5.

DAVON s.r.o. – český výrobce rozbíjecích zařízení a speciálních strojů s již 22letými zkušenostmi

Zveřejněno: 21. 6. 2016

Ryze česká společnost DAVON s.r.o. již dvacet dva let vyvíjí, vyrábí, prodává a servisuje zařízení pro těžební a stavební průmysl. Za tu dobu si upevnila svou pozici na tuzemském i zahraničním trhu. V současnosti je výrazně exportně orientovanou, prosperující, stabilní a konkurenceschopnou firmou, jejíž výrobky jsou velmi žádaným zbožím.

Firma se specializuje na tři hlavní skupiny výrobků: stacionární rozbíjecí zařízení pro uvolňování kamene v drtičích v kamenolomech, drapáky různého určení a speciální stavební stroje.

Stacionární rozbíjecí zařízení

Stacionární rozbíjecí zařízení jsou dnes hlavním produktem a vývozním artiklem společnosti. Používání stacionárních rozbíjecích zařízení v drticích linkách nahrazuje používání zastaralých, namáhavých a nebezpečných způsobů uvolňování primárních drtičů ucpaných vzpříčením velkých balvanů nebo vytvořením klenby v násypce nebo v dopravních cestách. Nasazení rozbíjecích zařízení umožňuje rychlou likvidaci příčiny ucpávání drtiče, zajišťuje plynulý tok materiálu, zvyšuje produktivitu a bezpečnost práce a komfort obsluhy.

Stacionární rozbíjecí zařízení DAVON RK 3042
Stacionární rozbíjecí zařízení DAVON RK 3042

V letošním roce se firma DAVON bude opět účastnit veletrhu EXPO Mokrá 2016. Na stánku firmy bude možné zhlédnout mimo jiné rozbíjecí zařízení typu RK 3042 s hydraulickým kladivem Atlas Copco SB 452. Toto zařízení ze střední řady RK 3 je určené především pro stacionární drtiče s předpokladem příležitostného provozu. V České a Slovenské republice je rozbíjecí zařízení z řady RK 3 nejrozšířenější a nejčastěji instalovanou řadou rozbíjecích zařízení DAVON. Zařízení je montováno k drtičům velikosti cca. 1200 × 1000 mm s předpokladem provozu jen při potížích a je určeno pro kladiva do hmotnosti cca. 750 kg. Tato zařízení bývají vybavena hydraulickým agregátem s výkonem v rozmezí od 15 do 30 kW.

Dalším exponátem, který bude možné uvidět na stánku firmy DAVON, bude rozbíjecí zařízení typu RK 4064 HD/C ARCTIC s hydraulickým agregátem HA 75 R ARCTIC a hydraulickým kladivem Atlas Copco MB 1500. Toto zařízení z těžké řady RK 4 je objednáno zákazníkem z Ruska a vyrobeno podle speciálních požadavků klienta. Zařízení bude pracovat s hydraulickým kladivem Atlas Copco MB 1700 DP jako primární drtící zařízení na roštu (aplikace grizzly) ve velmi nízkých arktických teplotách.

Proces výroby stacionárního rozbíjecího zařízení DAVON RK 4064 HD/C ARCTIC
Proces výroby stacionárního rozbíjecího zařízení DAVON RK 4064 HD/C ARCTIC

URZ 7000 – „gilotina”

Firma DAVON v letošním roce pracuje také na nové modernizované verzi stroje RBA 6500 – Gilotina (model 2003) určeného k rozrušování betonových a asfaltových povrchů silnic a podobných ploch (např. dálnice, betonové letištní plochy atd.). V letošním roce bude vyroben nový modernizovaný model s označením URZ 7000. Tento stroj (po absolvování zkušebního provozu) si bude možné ve firmě DAVON pronajmout na práce odpovídající zaměření stroje. Vzhledem k tomu, že je tento model právě ve vývoji, nebude možné jej bohužel ještě zhlédnout na letošním EXPO Mokrá 2016. Eventuální zájemci o tento výrobek nebo jeho pronájem však mohou již na stánku obdržet technické informace k tomuto stroji.

Hlavní změny a modernizace modelu URZ 7000 v porovnání se starším modelem RBA 6500 zahrnují:

  • nový pracovní nástroj (deska) o hmotnosti cca 7 000 kg s vyměnitelnými břity různého tvaru,
  • rozšířené původní ovládání o rádiové (RDO) s digitálním přenosem obrazu,
  • zařízení bude vybaveno dvěma sensory, které budou posílat informace do řídícího PLC.
Autor: Ing. Lukáš Horák
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Centrum Brna má svou dočasnou dominantu: věžové jeřáby Liebherr

Zveřejněno 6.5. Blížíte-li se k hlavnímu železničnímu nádraží v Brně, nemůžete je přehlédnout. Řeč je o věžových jeřábech Liebherr, které tu byly v loňském roce postaveny v souvislosti s pokračující výstavbou a rozšiřováním byznysového centra Titanium a výstavbou… celý příspěvek

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek