Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 5.5. – svátek slaví Klaudie

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno: 25. 4. 2024

Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu.

Přídavná pracovní a dálková světla OSRAM kombinují extrémně vysokou optickou účinnost s rovnoměrným rozložením světla.

Robustní a kompaktní přídavná pracovní a dálková světla OSRAM kombinují extrémně vysokou optickou účinnost s rovnoměrným rozložením světla a konstrukcí reflektoru snižující oslnění. Řada LEDriving® Professional je k dispozici v různých výkonech, tvarech, a navíc s možností výběru profilů světelného kuželu.

Pokud je třeba intenzivněji osvětlit cestu před vámi nebo okolí vedle stroje při práci, lze dodatečně instalovat dálková a pracovní světla OSRAM LEDriving®, která snadno čelí všem těmto výzvám. Existují varianty pro širokou škálu účelů: dálková světla, světla pro bodové a kombinované osvětlení i pro osvětlení blízkého okolí.

Odolné robustní světlomety s dlouhou životností jsou k dispozici v pěti různých produktových řadách: Multifunkční, Funkční, Slim, Value a Profesionální řada. Nabízejí nejdokonalejší LED světlo a perfektní elektromechanické vlastnosti. Jsou vhodné pro vozidla s napětím 12 a 24 V.

Řada LEDriving® Professional je k dispozici v různých výkonech, tvarech, a navíc s možností výběru profilů světelného kuželu.
Řada LEDriving® Professional je k dispozici v různých výkonech, tvarech, a navíc s možností výběru profilů světelného kuželu.

Pět skupin přídavných světel a světlometů a vhodné příslušenství

Multifunkční řada (MX) – s LED dálkovými světly a funkcí předního pozičního osvětlení kombinují multifunkční světla OSRAM vynikající světelný výkon se stylovými designovými prvky.

Funkční řada (FX) – přídavná dálková světla plně vyhovující normě ECE a s možností výběru dálkových světel pro lepší osvětlení do dálky nebo osvětlení blízkého prostoru.

Slim řada (SX) – pomocné dálkové světlomety mají tenký a kompaktní tvar, který umožňuje snadnou montáž i na hůře přístupná místa.

Řada value (VX) – řada Value nabízí pozoruhodnou viditelnost za rozumnou cenu.

Profesionální řada (PX) – profesionální řada OSRAM nabízí mnoho různých možností kombinací pro individuální potřeby osvětlení na základě jedinečného matrix systému.

Příslušenství (AX) – díky vhodnému příslušenství lze dálková a pracovní světla OSRAM LEDriving® snadno a správně nainstalovat.

Ať už od světla očekáváte cokoli

Dálková a pracovní světla OSRAM LEDriving® byla navržena a zkonstruována pro širokou škálu aplikací. Každý světlomet generuje jeden z pěti typů světelných kuželů, který poskytne maximální viditelnost přesně tam, kde je potřeba. Lze vybírat i mezi čtyřmi úrovněmi výkonu – 1500 lm, 2500 lm, 3500 lm a 4500 lm.

Spot beam – bodový paprsek světla je navržen pro osvětlení vzdáleného místa. Konstrukce reflektoru soustředí světelný paprsek do světelného bodu ve značné vzdálenosti od vozidla.

Flood beam – distribuce světla je navržena pro osvětlení blízkého okolí. Reflektor rozděluje světlo na velkou plochu v blízkém okolí vozidla.

Wide beam – široký kužel světla je určen pro osvětlení na kratší vzdálenost. Reflektor rozděluje světlo v blízkém okolí vozidla.

Ultra wide beam – ultraširoký světelný kužel slouží pro osvětlení blízkého okolí. Díky mimořádně širokému světelnému kuželu reflektor poskytuje obzvláště rozsáhlé osvětlení v oblasti okolo vozidla.

Combo beam – kombinované světlo je navrženo, vyrobeno a určeno pro osvětlení vzdálené i blízké plochy. Reflektor kombinuje bodový a široký paprsek tak, aby se dosáhl multifunkčního osvětlení, jak blízkého, tak i vzdáleného okolí vozidla.

Testováno v extrémních podmínkách

Všechna dálková a pracovní světla OSRAM LEDriving® byla testována v laboratoři pro simulaci prostředí certifikované podle normy DIN EN ISO/IEC 17025 na extrémní vnější vlivy, jako je voda, prach, nárazy, vysoké a nízké teploty, trvalé vibrace a otřesy, a získala nejvyšší třídy krytí IP & IK IP6K8 a IP6K9K. Je tak zajištěna prvotřídní kvalita světla pro všechno, co vám přírodní podmínky a okolnosti připraví. Na dálková a pracovní světla OSRAM LEDriving® poskytuje navíc společnost OSRAM až 5letou záruku (pro řady FX, MX, PX a SX).

Autor: OSRAM GmbH
Foto: OSRAM

Tématické tagy

Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.

Přečtěte si také

 

Nové

ZANDT cargo představil inovace na veletrhu MAWEV 2024

Zveřejněno 3.5. Na veletrhu MAWEV, který se konal v první polovině dubna v Rakousku, představila firma ZANDT cargo hned osm exponátů. Na výstavní ploše 400 m² byly k vidění přívěsy a návěsy pro těžké náklady, zemní práce, likvidaci a manipulaci s materiálem. celý příspěvek

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek