Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Vyberte si Fispoclean. S námi máte o (ú)klid postaráno!

Zveřejněno: 10. 8. 2006

Úklidová a čistící technika firmy Fispoclean dostává další rozměr. Zákazník nezíská jen stroj, ale celý komplex služeb. Firma Fispoclean neponechává osud prodaných strojů náhodě, ale zavazuje se k péči o ně.

Firma Fispoclean s.r.o. zaujímá stabilní postavení v oblasti profesionální úklidové techniky. Na českém trhu působí od svého vzniku v roce 1992. Je to ryze česká firma, která spolupracuje s nejvýznamnějšími světovými výrobci úklidové techniky.

Nová éra

Rok 2005 znamenal pro firmu Fispoclean začátek nové éry. Do jejího čela nastoupil Vladimír Balatka, který s sebou přinesl zkušenosti z třináctiletého působení u německého koncernu. Pod jeho vedením se firma Fispoclean mění v moderní firmu západního standardu s důrazem na dlouhodobě spokojeného zákazníka, firmu mající renomé a výraznou image. Změny se týkají nejen řízení a chodu firmy, ale i obchodních a servisních podmínek. Cílem není jen prodávat úklidovou techniku, ale komplexní péče o zákazníka po celou dobu spolupráce ve smyslu motta firmy: „S námi máte o (ú)klid postaráno". V prvé řadě to jsou garance jak služeb, tak i cen. Dalšími kroky k tomuto cíli je aplikace systému SAP a certifikace podle ISO 9001 a ISO 14001. Od letošního roku nabízí firma Fispoclean i možnost jednorázového úklidu (viz obr. 1).


Obr. 1: Mezi větší jednorázové akce patřil úklid dostavěné haly DHL, kde firma Fispoclean během tří dní vyčistila 30 000 m2 podlahové plochy.

Profesionální technika

Firma Fispoclean dodává pouze techniku profesionální, schopnou trvale pracovat bez známek přetížení. Tento požadavek splňují i všechny použité komponenty. Firma Fispoclean se orientuje na zákazníka, který chce být spokojen s možnostmi a spolehlivostí stroje.

Podpora prodeje

Intenzívní úsilí bylo věnováno zlepšení webových stránek firmy a vytvoření e-shopu. Webové stránky slouží k prvotnímu oslovení potenciálního zákazníka, jenž často přichází s určitou představou. Další jednání probíhá u zákazníka, kde se konzultuje konkrétní užití stroje. Nezřídka si po konzultaci zákazník objedná jiný stroj, který lépe vyhovuje danému užívání. Odborníci z firmy jsou schopni po rozhovoru se zákazníkem posoudit podmínky úklidu (úklidová plocha, počet zaměstnanců, míra znečistění, čas na úklid, jeho četnost, atp.) a poradit při výběru stroje. Téměř vždy obchodní jednání začíná v prostorách, kterých se úklid přímo týká (viz obr. 2).

Pokud si zákazník při koupi stroje domluví i pravidelnou údržbu, nikdy se mu nestane, že jeho stroj skončí ve zuboženém stavu, jak to často bývá (viz obr. 3, 4). Ušetří tak i náklady na jejich opravu. Firma Fispoclean tento přístup vítá, neboť jejím cílem jsou funkční stroje a spokojení zákazníci.


Obr. 3: Nedostatečný zdroj vody jednoho filtračního zařízení pro znovupoužití čistící vody.

Profesionální přístup

Spolehlivost a životnost stroje závisí na péči, která se stroji dostává. Součástí nové strategie firmy Fispoclean jsou tzv. servisní smlouvy. Vztah zákazníka a firmy Fispoclean je podobný vztahu majitele automobilu a autorizovaného prodejce. Majitel svůj vůz podrobuje pravidelným garančním prohlídkám a v případě poruchy či havárie je mu zapůjčen náhradní vůz. Každý, kdo si kupuje nové auto, si vybírá podle servisních podmínek, vždyť chce mít jistotu, že bude jezdit. Proč tedy nenabídnout totéž i v případě úklidové techniky? Tyto služby oceňují zákazníci, kteří jsou na udržování čistoty provozů závislí. Jmenujme např. výrobce potravin (např. Odkolek, CocaCola) a výbušnin (Sellier & Bellot).

Servisní smlouva

Servisní smlouvy firmy Fispoclean jsou výhodné pro obě strany. Kupující získává jistotu, že o stroj bude řádně pečováno a bude jej moci trvale používat. Fispoclean tímto způsobem chrání dobré jméno strojů i firmy. Uživatel se zavazuje provozovat stroj v souladu s technickými pokyny a firma Fispoclean stvrzuje, že se o stroj bude pravidelně starat a udržovat jej v optimálním stavu. Podle potřeby jsou ve smlouvě stanoveny i doby, do kdy je nutno servisní úkon zajistit (12 hodin, 24 hodin), případně zapůjčit stroj náhradní nebo další pro vykrytí aktuálních zvýšených požadavků. Samotná smlouva nic nestojí, po zákazníkovi nepožaduje firma žádný pravidelný poplatek, uživatel hradí pouze spotřebovaný materiál. Naopak může ušetřit díky jednotnému poplatku za servisní prohlídku a slevě 8 % na náhradní díly a spotřební materiál. K tomu ještě získá 5 % slevu na nákup dalšího stroje. Díky pravidelné odborné údržbě vypadají a fungují stroje jako nové. Firma Fispoclean se nebrání výkupu použitých strojů, zatím však tato možnost není využívána, neboť si zákazníci při koupi nového stroje starý ponechávají pro použití na méně exponovaných prostorech apod.


Obr. 2: Předvádění stroje zákazníkovi v konkrétních prostorách, kde bude stroj nasazen

Servisní služby

K zajištění servisu jsou připraveny čtyři servisní týmy pro celé území České republiky a navíc dva týmy na pražské základně. V Praze je i sklad, kde je trvale k dispozici až 90 % náhradních dílů. Jsou zde připraveny i náhradní stroje. Další pobočky jsou v Brně a v Ostravě. Ve všech krajích jsou k dispozici obchodní zástupci a postupně budou budovány krajské pobočky.

Sortiment od A do Z

V sortimentu firmy Fispoclean naleznete vše, co může zajistit čistotu v interiérech (byty, restaurace, hotely, školy, obchody), exteriérech (dvory, parkoviště, sportoviště, trávníky), výrobních provozech (potravinářské, výroba elektroniky, střeliva, cementu, sádrokartonu i cihel, chemické provozy atd.) i staveništích (úklid po ukončení úprav i příprava ploch před aplikací další vrstvy apod.).

K dispozici je celá řada vysavačů od nejmenších (např. supertichý vysavač VS-EN-LEO3S11, který si oblíbili majitelé penzionů, slouží např. v řadě objektů v Mariánských Lázních) po velké průmyslové vysavače schopné vysát nejjemnější prach (cement, mouka), mastné kapaliny, ale třeba i výbušný prach. Pro čištění koberců a čalouněných ploch to jsou výkonné extraktory. Nechybí profesionální vyvíječe páry, případně v kombinaci s vysáváním. Velmi širokou paletu strojů tvoří mycí stroje, které jak svou kapacitou, tak i možnostmi doplňkové výbavy, uspokojí opravdu každého. Speciální kategorií jsou jednokotoučové stroje určené k mytí a leštění i drsných povrchů. Zametací stroje jsou k dostání v celé řadě variant a osaditelné řadou příslušenství pro nejrůznější povrchy. Vysokotlaké čistící stroje svými schopnostmi umožňují i nejnáročnější aplikace. Letošní zima umožnila sněhovým frézám prokázat jejich přednosti v boji s přívaly sněhu.

Nejnovějším přírůstkem v sortimentu firmy Fispoclean je zahradní technika. Obchodní zástupci Fispocleanu znají potřeby svých zákazníků, rozšíření portfolia služeb vedlo naprosto přirozeně tímto směrem. Cílem firmy je poskytování komplexního servisu i v této oblasti. Všechny stroje i nářadí jsou na profesionální úrovni.

Od loňského roku dodává firma Fispoclean i svoji čistící chemii. Výrobcem značkové chemie je renomovaná holandská firma. Vlastnosti chemických přípravků jsou uzpůsobeny použití v čistících strojích Fispoclean a mají příznivý vliv na jejich provozuschopnost. Tímto způsobem předchází firma Fispoclean zbytečným servisním úkonům, které si vyžadovalo užívání nevhodné čistící chemie. Je to v duchu již zmíněného motta, kterým se Fispoclean zavazuje zbavit uživatele jejich strojů starostí o úklid. V nabídce čistící chemie jsou prostředky pro všechny povrchy a všechny typy nečistot.

Dalšími nabízenými produkty jsou mycí přípravky na silně znečištěné ruce a ochranné i regenerační krémy. Několik řad hygienického programu je přizpůsobeno různému použití, od škol a úřadů až po autodílny a chemicko-technologické provozy. Koncem března byl sortiment rozšířen o drobnou úklidovou techniku, dávkovače tekutých mýdel atd.

Bližší seznámení s produkty firmy Fispoclean umožňují webové stránky www.fispoclean.cz. Všechny stroje, včetně příslušenství a čistících přípravků, jsou odzkoušeny a certifikovány.


Obr. 4: Zahradní traktor Bolens BT 175/107 T s bočním výhozem.

Vstříc zákazníkovi

Každodenní kontakt se zákazníky a znalost jejich požadavků přináší i nové strojej. Firma Fispoclean je schopna sestavit úklidový stroj dle potřeb zákazníka, vybavit jej optimálními nástavci apod. (viz obr. 6). Jednoduchá modifikace standardního stroje může potřebnému účelu vyhovovat stejně dobře jako speciální stroj, dokonce i lépe. Příkladem je firma Sellier & Bellot, která měla problémy sehnat úklidový stroj do svého náročného provozu. Z celé řady renomovaných dodavatelů uspěl až právě Fispoclean, který důmyslnou úpravou běžného stroje nabídl řešení nelehkého zadání.

Vyzkoušejte Fispoclean

Všichni, kdo řeší jak udržet čistotu, od majitelů penzionů až po managery mnohahektarových výrobních provozů, mohou oslovit firmu Fispoclean. Čistící techniku Fispoclean můžete spatřit v akci v mladoboleslavské Škodě i v řadě náročných provozů koncernu Saint Gobain. Můžete si být jisti profesionálním přístupem obchodních zástupců, kteří s Vámi budou konzultovat Vaše potřeby a s pomocí technických odborníků navrhnou optimální řešení. Součástí hledání řešení je i předvedení strojů přímo u Vás, na konkrétním pracovišti. Díky servisní smlouvě bude Váš stroj udržován v provozuschopném stavu. K tomu slouží proškolené servisní týmy vybavené vším potřebným. Pokud potřebujete mít jistotu, že uklidíte vždy, kdy to situace vyžaduje, může servisní smlouva zahrnout i poskytnutí náhradního stroje. Uklízíte jen občas (stavební firmy apod.), pak si můžete zjednat tým Fispocleanu na konkrétní akci. Nechte starost o úklid Fispocleanu a dopřejte si klid.

Autor: Ing. Petr Volf
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek