Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 2.5. – svátek slaví Zikmund

Frézy značky FAE pro stavebnictví

Zveřejněno: 13. 10. 2008

Již čtrnáctý rok působí na našem trhu společnost SOME Jindřichův Hradec s.r.o. Za tuto dobu získala významné postavení mezi obchodními společnostmi v oblasti zemědělské, komunální a lesnické techniky.

Jedním z výrobců, které společnost SOME na českém trhu zastupuje, je italská firma FAE, zaměřená na výrobu různých druhů fréz, ať už se jedná o frézy lesní, pařezové, stabilizační, frézy na úpravu lesních a polních cest atd. V neposlední řadě má tento výrobce ve svém sortimentu také frézy, nacházející uplatnění i ve stavebnictví. A právě v tomto segmentu se firma FAE rozhodla posílit postavení, rozšířit nabídku strojů a oslovit tím větší množství firem, působících ve stavebnictví.

Pro stavby a práce v terénu

V původním výrobním programu společnosti FAE se pro oblast stavebnictví počítalo s využitím nízkootáčkových stabilizačních fréz (SSL, SSM, SSH) a případně s využitím fréz na úpravu cest (STC a STCH). Jako doplněk ke stavebním strojům, především k bagrům nebo ke smykem řízeným nakladačům je nutno zmínit také frézy s hydropohonem. Tyto frézy při agregaci na vhodné nosiče velmi dobře poslouží při prvotní úpravě stavebních terénů, především při likvidaci porostů, křovin a také menších stromů až do průměru 20 cm. V letošním roce přišla společnost SOME Jindřichův Hradec s.r.o. na trh s několika novinkami ve výrobním programu FAE.

Pro efektivní práci

Ta první se skrývá za označením „Zmijí zub”. Jedná se o relativně drobnou ale velmi užitečnou inovaci vyměnitelných kladiv na rotoru frézy. Především ve spojení s kvalitními bagry mohou hydrofrézy FAE velice účinně a poměrně rychle pracovat například při likvidaci náletů a dalších nežádoucích porostů na březích vodních toků, na svazích a náspech, které jsou těžko dostupné pro klasické frézy nesené traktorem.

Pro krásné okolí

Další novinkou je dvojice strojů, určená k úpravě terénů s obsahem kameniva. Tyto stroje jistě naleznou uplatnění při úpravě stavenišť a okolí staveb jak před zahájením stavebních prací, tak při finální úpravě terénu po stavbě. Jsou určeny k agregaci na menší stroje (FAE STCL pro traktory 80 – 180 HP a FAE STC-SSL pro smykem řízené nakladače), které jsou na stavbách často používány. Tyto frézy jsou schopny upravovat terén do hloubky 15 cm, drtit materiály (včetně betonu) do průměru 15 cm a zapracovávat tyto materiály a srovnávat terén do konečné podoby.

Jak je patrné, společnost SOME Jindřichův Hradec s.r.o. se i přes velmi široký sortiment neustále snaží rozšiřovat nabídku o další zajímavé a užitečné novinky a oslovovat co nejširší okruh zákazníků. Ve spojení s již zavedenou kvalitou služeb, vysokou profesionalitou pracovníků a hlavně zaměřením na maximální spokojenost zákazníků, je to určitě jeden z hlavních nástrojů k udržení vybudovaného postavení na českém trhu.

Autor: Tomáš Strnad
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek