Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Kde tradice a kvalita není jen fráze

Zveřejněno: 5. 9. 2012

Již dvacet let je značka YALE CZ známá jako spolehlivý partner pro prodej a servis vysokozdvižných vozíků obchodní značky YALE, která je součástí koncernu NACCO, výrobce manipulační techniky.

Široký sortiment vysokozdvižných vozíků zahrnuje např. ručně vedené vozíky pro všestranné použití, retraky pro přepravu materiálu v omezených prostorech, či vychystávací vozíky pro manipulaci na zpevněných plochách, uvnitř hal a uvnitř nákladových prostor. Dále to jsou čelní akumulátorové a čelní motorové vozíky, které mají univerzální využití a v neposlední řadě těžkotonážní vozíky velmi vhodné pro průmysl dřevozpracující, papírenský, stavební, nápojový a kovovýrobu (viz také článek: Musil, I.: Novinky napříč výrobním programem YALE, Stavební technika 4/2011, www.stavebni-technika.cz/c1163).

Firma YALE CZ nabízí také odborné poradenství, záruční a pozáruční servis, součástí nabídky jsou také použité vysokozdvižné vozíky.

Dlouholeta spolupráce

O tom, že firma YALE CZ dodává manipulační techniku vysoké technické úrovně a její služby jsou kvalitní a spolehlivé, dobře vědí také v náročných provozech skláren ve Světlé nad Sázavou, které dnes nesou název Crystalite Bohemia s.r.o. a mají českého vlastníka. Spolupráce skláren s dodavatelem manipulační techniky YALE CZ s.r.o. probíhá již od roku 1994 a je se sklárnou spojována v dobách dobrých i složitých.

V roce 2009 sklárnu ve Světlé nad Sázavou převzal v insolvenčním řízení nový majitel, p. Lubor Cerva a fy. CRYSTALITE BOHEMIA, s.r.o. se stala pokračovatelem tradice výroby skla na Českomoravské vysočině. Byla ukončena výroba olovnatého křišťálu a nahrazena výrobou nové skloviny s názvem „crystalite”. Ve výrobě je zachován sortiment nápojového a skla pro domácnost zpracovávaného na plně automatických linkách. V současné době je v provozu pět elektrických tavících agregátů o celkovém denním tavícím výkonu cca 90 t s ročním obratem 950 mil. Kč. Firma CRYSTALITE BOHEMIA s.r.o. zaměstnává 681 pracovníků, včetně odloučeného provozu bývalých Moravských skláren Květná, kde se vyrábí ručně foukané a dekorované sklo.

Provoz skláren je výjimečný v tom, že je rozdělen na výrobu, kde jsou nestálé teploty, na expedici, kde je málo 

prostoru, na sklad
obalů, kde vozíky překonávají velké vzdálenosti a při tom všem manipulují s tím nejkřehčím materiálem a to sklem
Provoz skláren je výjimečný v tom, že je rozdělen na výrobu, kde jsou nestálé teploty, na expedici, kde je málo prostoru, na sklad obalů, kde vozíky překonávají velké vzdálenosti a při tom všem manipulují s tím nejkřehčím materiálem a to sklem

Nestandardní servisní smlouva

Je potěšitelné, že v současné době mluvíme o situaci oboustranně pozitivní, kdy se podařilo spolupráci rozšířit především na servisu firmy YALE. Byla nastavena nestandardní servisní smlouva a dodavatel do skláren vyčlenil tzv. rezidentního technika, který má v provozu k dispozici své zázemí, zákazník se o nic nestará, platba je paušální.

Největší výhodou je, že jsme našli partnera, který náš provoz zná a je schopen udržovat v dnešní době vozíky, které mají rok výroby i 1980 a jsou v počtu 22 kusů od celkem šesti výrobců techniky,” říká pan Zdeněk Dvořák, technický ředitel.

I přesto, že se sklárně daří, nemůže si dovolit držet vozíky nadbytečné a nasazení každého nového vozíku je pečlivě hodnoceno a zkoušeno. „Provoz je výjimečný v tom, že je rozdělen na výrobu, kde jsou nestálé teploty, na expedici, kde je málo prostoru, na sklad obalů, kde vozíky překonávají velké vzdálenosti a při tom všem manipulují s tím nejkřehčím materiálem a to sklem,” doplňuje pan Dvořák.

Z uvedeného je vidět, že na manipulační techniku jsou ve zdejší logistice kladeny ty nejvyšší nároky, o to potěšitelnější je, že dodavatelem vozíků, které nahrazují starší stroje, byla opět vybrána naše společnost.

Nutno dodat, že sklárny ve Světlé před dvěma lety začínaly s dvěma pecemi a dnes taví sklo v pěti tavících pecích, tedy stejně jako v dobách největší slávy tohoto průmyslu. Za to patří dík především vedení společnosti, které tímto zabezpečilo tradiční zaměstnání stovkám obyvatel tohoto regionu na Vysočině.

Provoz skláren je výjimečný v tom, že je rozdělen na výrobu, kde jsou nestálé teploty, na expedici, kde je málo 

prostoru, na sklad
obalů, kde vozíky překonávají velké vzdálenosti a při tom všem manipulují s tím nejkřehčím materiálem a to sklem
Provoz skláren je výjimečný v tom, že je rozdělen na výrobu, kde jsou nestálé teploty, na expedici, kde je málo prostoru, na sklad obalů, kde vozíky překonávají velké vzdálenosti a při tom všem manipulují s tím nejkřehčím materiálem a to sklem
Autor: Ing. Jan Kaňka
Foto: Ing. Jan Kaňka
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek