Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 29.4. – svátek slaví Robert

Komatsu má v ČR nové středisko. V Mostě se budou opravovat velké stroje z okolních hnědouhelných dolů

Zveřejněno: 13. 11. 2020

Nová pobočka v Mostě je již v provozu. Moderní areál otevřela společnosti KUHN-BOHEMIA, výhradní distributor stavebních strojů Komatsu na českém trhu. Pro své zákazníky bude v průmyslové zóně Lajsník, kterou vybudovalo město Most, poskytovat generální opravy strojů, ale i běžný servis a diagnostiku.

V středisku budou probíhat generální opravy strojů, ale i běžný servis a diagnostika

Od počátku jedeme na plno, první zákazníky jsme přivítali na začátku listopadu,“ říká ředitel společnosti KUHN-BOHEMIA Daniel Sys. Zvláštností oproti ostatním pobočkám je podle jeho slov velikost dílenské haly, která je vybudována větší, než je obvyklé, a to z důvodů potřeb servisu velkých strojů nasazených v okolních hnědouhelných dolech.

Komatsu stroje jsou velmi oblíbené v uhelných společnostech Mostecka a Sokolovska a v době avizovaného útlumu těžby uhlí v dalších letech poroste potřeba zákazníků na celkové opravy a repase jejich stávajících strojů. Proto mostecká pobočka prvořadě bude poskytovat rebuildy strojů, ale i běžný servis a opravy," konstatoval Daniel Sys.

Budova nové pobočky s celkovou zastavěnou plochou 1 400 m² nabízí vedle moderního střediska pro prodej a servis širokého sortimentu stavebních strojů Komatsu, dále jeřábů Palfinger a strojů značky Ammann, jejichž výhradním prodejcem je společnost KUHN-BOHEMIA od roku 2018, také moderní administrativní zázemí pro zaměstnance.

Podoba mostecké pobočky je v souladu s architektonickou koncepcí poboček této velikosti ve skupině KUHN HOLDING, kde hlavní roli hraje cílená přesná funkčnost a komplexnost. „Jedná se o jednoduchou a velmi účelnou budovu s osobitým architektonickým stylem Heinricha Jungwirtha, rodinného architekta majitelů skupiny KUHN pana Güntera Kuhna a jeho synů Stephana a Andrease," popsal Daniel Sys.

Celkové náklady na vybudování nové pobočky v Mostě včetně technologií a vnitřního vybavení dosáhly 100 miliónů korun. Projekt je samozřejmě významný pro společnost KUHN-BOHEMIA, především ale pro její severočeské zákazníky, kteří dostali požadované služby v moderním provozu s vyšší kvalitou. „V síti našich sedmi poboček se snažíme stále zvyšovat kvalitu zázemí. Posledním plánovaným místem, kde bychom chtěli investovat do vlastního areálu, by měla být pobočka v Ostravě. Pokud vše dobře dopadne, brzy budeme moci sdělit více,“ uvedl Daniel Sys.

Autor: David Konečný
Foto: KUHN-BOHEMIA

Tématické tagy

Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek