Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Kompaktní rýpadlo EZ38 od Wacker Neuson

Zveřejněno: 9. 5. 2014

Nové kompaktní rýpadlo Zero Tail EZ38 od Wacker Neuson boduje díky kompaktním rozměrům a prostorné ergonomické kabině. Úzká staveniště pro něj nejsou žádný problém, vyznačuje se flexibilitou při nasazení a velkou pohyblivostí. Pro firmy tak představuje mnoho možností využití a vysokou hospodárnost. Jeho uživatelé profitují z pohodlí zcela přepracované kabiny.

Navenek kompaktní a uvnitř prostorný – kombinace, která potěší každého řidiče. Na úzkých či nepřehledných staveništích, jaká se často vyskytují ve městech, obsluha nemusí myslet na to, aby během prací nedošlo k poškození stroje nebo zablokování dopravy. Zadní část kompaktního rýpadla EZ38 s provozní hmotností 3,8 tuny za žádných okolností nepřesahuje dolní část rýpadla. Vnitřní prostor kabiny je zároveň zařízen prostorně a ergonomicky. Zde byl při vývoji kladen důraz na přehlednost, bezpečí a pohodlí obsluhy. Speciální plus pro komfort: Rovnou a prostornou plochu pro nohy je v rýpadle EZ38 navíc možné ještě zvětšit díky sklápěcím pedálům. Tyto výhody jsou přínosem nejen pro uživatele. Rovněž vlastníci stroje si mohou být jisti, že jejich pracovníci jsou v prostředí, které je pro dlouhou a soustředěnou práci ideální. Ten nejlepší předpoklad pro vysokou produktivitu a spokojené pracovníky.

Mnohostranné možnosti použití

Díky až třem přídavným řídicím okruhům rýpadlo nabízí možnosti připojení pro řadu přídavných zařízení a tak i větší flexibilitu pro podnikatele. Díky sériově osazené přídavné sekci pro řídicí okruhy II a III na bloku řízení je možné tyto přídavné sekce v případě potřeby s nízkými náklady dodatečně vybavit. Díky tomu je kompaktní rýpadlo ještě produktivnější a zajišťuje dlouhodobě mnohostranné možnosti využití. Ani nízké průjezdné výšky nejsou žádnou překážkou: Kabinu, resp. stříšku je možné jednoduše demontovat po uvolnění čtyř šroubů. Na místě nasazení je EZ38 rychle znovu připraveno k akci.

Maximálně příjemná údržba

Údržba rýpadla Zero Tail EZ38 je navíc pro uživatele maximálně příjemná. Sklápěcí kabina nabízí snadný přístup k součástem, které jsou umístěny pod ní. Všechny komponenty, které vyžadují údržbu, jako je palivový, vzduchový, olejový a hydraulický filtr nebo vodní a hydraulický chladič, jsou snadno přístupné díky bočnímu uložení motoru. Boční zakrytí lze navíc snadno demontovat. Potřebné servisní práce tak lze snadno, rychle a hospodárně provádět přímo na místě, což je pro provádění údržby praktické a příjemné.

Výjimečně praktické otvírání čelního skla

Rovněž výjimečně praktický je systém otvírání čelního skla. Díky mechanismu otvírání čelního skla má řidič možnost připevnit pod střechou kabiny jak spodní, tak i horní část okenní tabule. To usnadňuje nejen větrání kabiny, ale odpadá také samotné vyndávání a nepříjemné uskladňování spodního čelního skla. Tím jsou okenní skla lépe chráněna před poškozením. Tento systém navíc nabízí různé varianty otvírání, například pozici pro větrání nebo rozhovor, kdy se spodní sklo vysune nahoru pod horní část okna, a tak zajišťuje čerstvý vzduch za každého počasí.

Ideální pro nasazení ve stísněných poměrech

Díky kompaktní konstrukci bez přesahu zadní části je rýpadlo EZ38 z koncernu Wacker Neuson ideálním strojem pro nasazení v městských stísněných poměrech, neboť jej lze použít i tam, kde není žádný odstup od budov, například přímo u stěny domu nebo u zahradní zdi. Volitelný systém vertikálního hloubení VDS (Vertical Digging System) – inovativní naklápění horní části vozu od Wacker Neuson – dodává stroji další flexibilitu v akci. I na nerovném podkladu, například u obrubníků nebo na úbočí, je možné stisknutím tlačítka vyrovnat stoupání a klesání až do 27 procent.

Zlepšení účinnosti a výborná ergonomie

Ovšem VDS již nezajišťuje pouze bezpečnost, ale také zlepšení účinnosti: Díky přesnému vertikálnímu hloubení uživatel při výkopu a zasypávání ušetří až 25 procent materiálu a času. Ke slovu přijde i ergonomie, neboť vzpřímené sezení odlehčuje páteři a umožňuje řidiči práci bez únavy. Wacker Neuson více než 20 let jako jediný výrobce kompaktních rýpadel nabízí funkci náklonu horní části stroje.

Autor: Ing. Přemysl Bartoš
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek