Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Maziva a provozní kapaliny nejen pro stavební stroje

Zveřejněno: 9. 5. 2011

Chevron Corporation vznikla v roce 2001 spojením dvou tradičních mezinárodních petrochemických společností Chevron a Texaco, které společně s jejich dceřinou společností Caltex vytvořily silnou globální korporaci, jež vychází ze zkušeností a technologické vyspělosti obou původních firem se stoletou historií.

Chevron Corporation působí ve více než 180 zemích světa a její aktivity se soustřeďují na vyhledávání nových ropných nalezišť, vývoj moderních těžebních technologií, těžbu a rafinaci ropy a výrobu širokého spektra maziv a dalších petrochemických výrobků. Díky dlouhodobému výzkumu a vývoji probíhajícímu ve spolupráci s předními výrobci strojů a technologií, dosahují všechny produkty vynikajících parametrů, které napomáhají zvyšování výkonnosti, prodlužování životnosti a tím zefektivňují výrobu.


Motorové a převodové oleje

V České republice zastupuje společnost firma Chevron Czech Republic s.r.o., která se zaměřuje na trh s mazivy, provozními kapalinami a produkty pro průmysl a automobily.

Do nabídky patří ucelené portfolio vysoce kvalitních motorových olejů TEXACO jak pro benzínové, tak pro dieselové motory osobních, nákladních a užitkových vozidel stejně jako pro motocykly, lodě a další užitková zařízení. Tyto motorové oleje splňují nejmodernější výkonnostní specifikace dle norem a firemních specifikací prvovýrobců.

Rovněž převodové oleje, které společnost Chevron nabízí v širokém spektru, dodržují nejpřísnější výkonnostní parametry.

Široce zastoupeny jsou také chladicí kapaliny na bázi nejmodernějších aditivačních technologií pro všechny typy automobilových a průmyslových spalovacích motorů. I v této oblasti společnost obdržela prakticky všechna schválení světově známých výrobců motorů.

Průmyslové aplikace

Oblast průmyslových aplikací zahrnuje kompletní portfolio průmyslových produktů včetně klasických hydraulických kapalin, těžce-zápalných hydraulických kapalin, hydraulický kapalin pro speciální aplikace v průmyslu nebo podle speciálních bezpečnostních požadavků schválených např. 7. Lucemburskou zprávou, dále turbínové oleje a průmyslové převodové oleje ať již minerální či plně syntetické.

Kompresorové oleje Chevron, které firma nabízí v širokém viskozitním rozsahu a se schváleními výrobců vzduchových i chladicích kompresorů, splňují nejen specifikace norem, ale i mnoho dalších požadavků výrobců, servisních organizací a konečných uživatelů.

Další produkty

Nosným programem a klíčovým segmentem společnosti Chevron je portfolio produktů pro plynové motory – tzv. kogenerační jednotky – stejně jako oleje pro papírenské stroje.

Mezi dostupnými produkty jsou dále oleje pro mazání vodicích ploch, cirkulační, oběhové a technologické oleje, bílé oleje, teplonosná média, oleje pro pneumatické nářadí, pro řetězové pily, konzervační oleje, separační oleje a široká nabídka plastických maziv pro prakticky veškeré průmyslové aplikace a použití v automobilovém průmyslu případně další speciální maziva a produkty.


Autor: Ing. Tomáš Krenželok
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek