Profibagr.cz - Náhradní díly pro stavební a zemědělskou techniku
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Motory s téměř nulovými emisemi

Zveřejněno: 1. 7. 2014

Ve dnech 19. až 23. května 2014 se konal v Hannoveru Mezinárodní veletrh v oboru intralogistiky CeMAT¹) , na kterém společnost Cummins Inc (NYSE: CMI) představila veřejnosti motory s téměř nu-lovými emisemi od 37 do 382 kW.

Návštěvníci si mohli prohlédnout širokou škálu motorů s výkony od 37 kW do 382 kW (49 až 512 koňských sil), včetně nových modelů QSF2.8, QSF3.8 a QSG12, které se na veletrhu představily širší veřejnosti poprvé. Všechny motory splňují přísné emisní předpisy Evropské unie (EU) i americké Agentury na ochranu životního prostředí (EPA), a lze je využívat na manipulaci s materiálem.

Technologie, která transformuje

„Technology That Transforms” – technologie, která transformuje, to bylo stěžejní téma výstavního stánku Cummins E09 v hale 25. Motory Cummins nejnovější generace jsou schopny transformovat výkon stroje nejen díky skutečně čistému provozu, ale především díky rychlejším cyklům, čímž se výrazně zvyšuje produktivita. Nižší spotřeba paliva vede k výraznému snížení provozních nákladů.

Nejnovější výrobky společnosti Cummins z řady „Technology That Transforms” jsou výjimečné tím, že v sobě snoubí kvalitní návrh, technické zpracování a propojení všech klíčových technologií v rámci jednoho produktu. Všechny tyto vlastnosti jsou společné pro veškeré produktové řady motorů Cummins, přeplňovacích technologií, filtrů a systémů snižujících emise výfukových plynů dostupných na trhu.

Dlouholeté zkušenosti společnosti Cummins v oblasti emisních technologií nám umožňují vyrábět nejmodernější a nejspolehlivější produkty. V současnosti je v Severní Americe a v Evropě v provozu více než 500 000 motorů, které splňují přísné normy pro zařízení s téměř nulovými emisemi. Zkušenosti z provozu i z testování motorů manipulačních strojů (včetně vysokozdvižných vozíků, teleskopických manipulátorů, kontejnerových překladačů a jeřábů), nám umožňují zavádět osvědčené technologie do výroby.

Zátěžové testování v provozu

Vývoj motorů Cummins s téměř nulovými emisemi byl zahájen velmi brzy. Díky tomu jsme již mohli uskutečnit doposud největší zátěžové testování v provozu a zároveň podstoupit instalační program pro výrobce originálních dílů (OEM). Testovali jsme přes 70 strojů po dobu více než 140 000 pracovních hodin. Testování probíhalo v nejvytíženějších provozních cyklech a v náročných podmínkách – vysoké i nízké provozní zatížení motorů se testovalo při extrémním horku i chladu.

Díky široké škále testovaných strojů pracujících v náročných podmínkách na různých místech byli aplikační inženýři společnosti Cummins schopni sestavit nejobsáhlejší schéma pracovních cyklů, zátěžových faktorů a provozních podmínek,” řekla Jennifer Rumsey, viceprezidentka Engineering – Cummins Engine Business.

Společnost Cummins garantuje, že jejich nejnovější motory s téměř nulovými emisemi se začínají vyrábět po důkladném testování, a jsou připraveny poskytovat nejspolehlivější výkon i v těch nejtěžších podmínkách. Motory s téměř nulovými emisemi o výkonu nad 129 kW (173 koňských sil) se již vyrábějí, v lednu 2015 se začnou vyrábět i motory QSF3.8 a QSB4.5, kdy vstoupí v platnost emisní předpisy pro motory od 56 kW do 129 kW (75 až 173 koňských sil) V průběhu roku 2014 se s rostoucí poptávkou bude zvyšovat objem výroby motorů QSF2.8, tedy s výkonem pod 56 kW (75 hp).

O společnosti Cummins Inc.

Společnost Cummins je světová jednička v oblasti pohonných zařízení, která navrhuje, vyrábí a prodává dieselové motory, motory na zemní plyn a s tím související technologie, jako jsou palivové systémy, ovládací prvky, vzduchotechnika, filtry, systémy snižující emise výfukových plynů a systémy elektrického napájení, včetně poskytování servisu. Společnost Cummins Inc. sídlící ve městě Columbus, Indiana (USA) má v současnosti přibližně 48 000 zaměstnanců, kteří se starají o zákazníky ve 190 zemích světa prostřednictvím sítě cca 600 vlastněných provozoven a cca 650 dalších prodejních míst.

Další informace na internetových stránkách www.cummins.com a www.cumminsengines.com.

¹) CeMAT je mezinárodně nejvýznamnější akcí oboru intralogistiky. Prezentována jsou komplexní řešení z oblasti materiálového toku, manipulační, skladovací a balící techniky a logistiky. Veletrh pokrývá veškeré potřeby intralogistiky od balicí, měřicí, vážící a dávkovací techniky, přes zdvihací zařízení, manipulační a dopravní techniku, skladovací systémy, až po software, Auto-ID systémy a poradenství, financování, ostatní služby pro logistiku a logistické nemovitosti.
Autor: Lukáš Škoda
Foto: Archiv firmy
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
Bezplatné zasílání časopisu Stavební technika pro rok 2024.
 

Nové

Profesionální světlo pro profesionální práci

Zveřejněno 25.4. Investice do kvalitních přídavných světlometů se v podobě zvýšené produktivity a efektivity práce mnohonásobně vrátí. Při setmění se práce nemusí nutně zastavit a v klidu lze dodržovat termíny 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. celý příspěvek

Variantné modulárne riešenia kompaktného nakladača Valet 150 a jeho prídavných zariadení

Zveřejněno 3.4. Kompaktný nakladač Valet 150 vznikol v rámci vývojového projektu na Ústave automobilového inžinierstva a konštruovania Strojníckej fakulty Slovenskej Technickej Univerzity v Bratislave. Postupne vznikali variantné riešenia tohto mobilného pracovného… celý příspěvek

Těžba v arizonských dolech bude automatizovaná

Zveřejněno 1.4. Ve významné arizonské těžební lokalitě Bagdád bude předán celý proces těžby dálkově řízeným strojům. Klíčovým prvkem inovace je systém Cat MineStar Command for Hauling, který přináší zásadní změny v oblasti bezpečnosti, produktivity i efektivity. celý příspěvek